نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
۲۹ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
طبق شکایت ثبت شده در سامانه ۱۹۵، استانهای تهران، خراسان رضوی، خوزستان، اصفهان و مازندران پنج استان با بیشترین شکایات ثبت شده در شش ماهه اول سال جاری هستند.
به گزارش پیوست، به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پیمان قرهداغی مدیرکل حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری در این باره توضیح داد: میانگین زمان پاسخگویی به شکایات ثبت شده در سامانه ۱۹۵، در شش ماهه اول سال جاری حدود ۶ روز کاری بوده است که کاهش یک روزه نسبت به بازه مشابه در سال ۱۴۰۱ را نشان میدهد. استانهای تهران، خراسان رضوی، خوزستان، اصفهان و مازندران پنج استان با بیشترین شکایات ثبت شده در شش ماهه اول سال جاری است. قطع ارتباط تلفن ثابت، عدم تضمین کیفیت سرویس ارائه شده، عدم تأمین کابل سرقت شده، عدم جمعآوری سرویس و عدم آنتندهی شبکه موبایل از جمله شکایات پرتکرار این سامانه هستند.
از مجموع ۱۰۳ هزار و ۲۹۲ شکایت ثبت شده در سامانه ۱۹۵ در نیم سال اول سال جاری، ۵۶ هزار و ۵۲۳ شکایت مربوط به شرکت مخابرات ایران است. قبلتر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از شرکت مخابرات، این شرکت را به کوتاهی در انجام وظایفش در لایه تجمیع و شبکه داخل شهرها و استانها متهم کرده بود.
۱۴ تیر زارعپور، با نام بردن از شرکت مخابرات از عملکرد آن انتقاد کرده بود و گفت: در حوزه حاکمیت شرکتی، شرکتهای خصوصی بنا بر دلایل مختلفی که در گذشته بود ماموریت خودشان را به درستی در شبکه انجام ندادند. مثلاً شرکت مخابرات در لایه تجمیع و شبکه داخل شهرها و استانها طی سالهای گذشته وظیفه خودش را انجام نداده و شبکه اشباع و مشکلاتی ایجاد شده است.
مدیرکل حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری با اشاره به نظارت مستمر کمیته حفاظت از حقوق مصرف کننده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر عملکرد اپراتورها گفت: پاسخگویی شبانهروزی به تماس مشترکان سرویسهای ارتباطی و فناوری اطلاعات در مرکز تماس ۱۹۵، تولید درخت دانش برای بالغ بر ۱۰ شکایت پر تکرار سامانه ۱۹۵، جلوگیری از اعمال سلیقه و ایجاد وحدت رویه میان رگولاتوری و دارندگان پروانه حوزه ICT در رسیدگی و پاسخگویی به شکایات، پایش و نظارت بر نحوه رسیدگی به شکایات پاسخ داده شده در سامانه ۱۹۵ از سوی مناطق نهگانه و اپراتورهای ثابت و سیار، از جمله اقدامات رگولاتوری است که باعث بهبود وضعیت رسیدگی به شکایات و ارتقای سطح رضایتمندی و صیانت از حقوق مشترکان شده است.
یکی از موضوعاتی که باعث نگرانی مشترکان است، مورداستفاده قرار گرفتن اطلاعات افراد توسط افراد سودجو است. در همین خصوص، مجید حقی معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری توضیح داد: برای رفع این موضوع، اپراتورهای همراه ملزم شدهاند تا در صورت ارسال پیامک بدون درخواست و رضایت مشترک، بلافاصله با متخلفان برخورد و برای توقف ارسال پیامک، سر شماره مورد نظر را به رگولاتوری اعلام کنند.
گفته میشود مشترکانی که بدون رضایت، برایشان پیامکهای انبوه ارسال میشود نیز میتوانند به آدرس اینترنتی 195.cra.ir مراجعه و شکایت خود را ثبت کنند. رگولاتوری شکایات را بررسی و حداکثر ظرف مدت ٢۴ ساعت نتیجه را اعلام میکند و در صورت تکرار تخلف، موارد به کمیته تخلفات رگولاتوری ارجاع داده میشود و برابر مقررات با متخلفان برخورد میشود.
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات پیش از این مصوبه ۲۷۰ را درباره مقررات حاکم بر ارائه خدمات محتوایی پیامکی مصوب و به اپراتورها ابلاغ کرده بود. علاوه بر این، اپراتورها ملزم شده بودند که برای اطمینان از درستی انجام فرآیند احراز هویت، علاوه بر انجام فرآیند حضوری احراز هویت مشترکان با استفاده از کارت ملی و شناسنامه عکسدار، برای فروش سیمکارتهای دوم و بیشتر، از رمز یک بار مصرف (OTP) استفاده کنند.
همچنین ارسال کنندگان پیامکهای اطلاعرسانی از سرشمارههای خدماتی ملزم شده بودند که عبارت “لغو ۱۱” را در انتهای پیامک خود درج کنند تا مشترکان بتوانند با ارسال عدد ۱۱ به سرشمارهای که از آن پیامک دریافت کردهاند، ادامه دریافت پیامک را لغو و برای عضویت مجدد و دریافت پیامکهای اطلاعرسانی خدماتی، عدد ۱۲ را به همان سر شماره ارسال کنند.