پزشکیان: با فیلترشکن فروشان برخورد کنید
رئیسجمهور در اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی بر برخورد با فروشندگان فیلترشکن تاکید کرد.…
۱۱ مهر ۱۴۰۳
۱۴ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۵ تیر ۱۴۰۲
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از شرکت مخابرات، این شرکت را به کوتاهی در انجام وظایفش در لایه تجمیع و شبکه داخل شهرها و استانها متهم کرد.
به گزارش پیوست، روز گذشته (۱۳ تیر) نامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به مخابرات منتشر شد که در آن با تمدید پروانه این شرکت به دلیل حل نشدن مشکلات شبکه مخالفت شده بود. حال امروز (۱۴ تیر ۱۴۰۲) عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه جلسه هیات دولت نیز به انتقاد از این شرکت پرداخت.
زارعپور ابراز امیدواری کرد از جایگاه فرادستگاهی مرکز ملی فضای مجازی مشکلات اینچنینی را حل کند. او گفت: امیدواریم مرکز ملی فضای مجازی از ظرفیتهای خودش در دوره جدید استفاده کند تا نقش موثرتری نسبت به گذشته در حوزه فضای مجازی کشور ایفا کند و با نقش فرادستگاهی آن، مشکلاتی را که خارج از اراده وزارت ارتباطات است برطرف کنیم.
او صراحتاً با نام بردن از شرکت مخابرات از عملکرد آن انتقاد کرد و ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه حاکمیت شرکتی، شرکتهای خصوصی بنا بر دلایل مختلفی که در گذشته بود ماموریت خودشان را به درستی در شبکه انجام ندادند. مثلاً شرکت مخابرات در لایه تجمیع و شبکه داخل شهرها و استانها طی سالهای گذشته وظیفه خودش را انجام نداده و شبکه اشباع و مشکلاتی ایجاد شده است.
زارعپور بار دیگر فیلترینگ را حوزهای خارج از چارچوب اختیارات دولت دانست و توضیح داد: فیلترینگ خارج از چارچوب تصمیمگیری دولت است. دولت در کمیته فیلترینگ سهم عمده را ندارد. امیدواریم همانطور که در حکم انتصاب دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی، بازنگری در سیاستها و مصادیق فیلترینگ یکی از خواستههای رئیسجمهور از ایشان بوده [به این مساله رسیدگی شود]. به هر حال یکی از گلایههای مردم عزیزمان از سرویسها و سایتهایی است که به اعتقاد ما بلاوجه بسته شده است؛ مثلاً گوگلپلی و بازیهای پرکاربرد.
وزیر ارتباطات اما بر فیلترینگ شبکههای اجتماعی صحه گذاشت و گفت: البته در مورد شبکههای اجتماعی و پیامرسانها تابع مصوبات مراجع بالادستی هستیم که آنها را مکلف به پذیرش قوانین جمهوری اسلامی ایران و رعایت آنها دانستهاند اما به اعتقاد ما، برای یکسری از سرویسها میتوان در تصمیمهای گذشتهای که در موردشان گرفته شده تجدید نظر کرد. البته این از عهده وزارت ارتباطات و بعضاً دولت هم خارج است. امیدواریم مرکز ملی در این حوزه هم نقشآفرینی کند و در قالب همین کارگروه ما آثارش را در جهت کاهش نارضایتی مردم و افزایش سرعت و کیفیت شبکه شاهد باشیم.
هفته گذشته رئیسجمهور دستور به ایجاد کارگروهی برای پیگیری گلایههای مردم در خصوص کندی اینترنت داد. طبق گفته سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی، این کارگروه فعالیت خود را آغاز کرده است.