مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۸ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۹ دی ۱۴۰۲
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مهمترین دلیل نارضایتی برخی شهروندان از توزیع مرسولات را مربوط به شرکتهایی دانست که از این وزارتخانه مجوز نگرفتهاند. زارعپور اعلام کرد این وزارت ارتباطات در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد کرده است نظارت و ساماندهی توزیع مرسولات به طور کامل رهگیری شود و به زودی سامانهای ملی برای این منظور راهاندازی شود تا شرکتهای فعال در حوزه توزیع محصولات در چهارچوب آن فعالیت کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه آیین رونمایی از ۱۰ پروژه نوین شرکت ملی پست که امروز (۱۸ مهر) برگزار شد، در پاسخ به پرسش پیوست درباره راهکارهای وزارت ارتباطات برای ساماندهی سیستم توزیع و پستهای خصوصی گفت: اپراتورهایی که از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجوز دارند، تحت نظارت ما هستند و اگر هموطنان هرگونه شکایتی از این اپراتورها دارند، میتوانند با سامانه ۱۹۵ تماس بگیرند، این سامانه در هرساعت از شبانه روز به شکایات شهروندان رسیدگی میکند.
عیسی زارعپور افزود: مشکل اصلی در رابطه با اپراتورهایی است که از سازمان تنظیم مقررات مجوز اتخاذ نکرده و تحت نظارت ما نیستند. بسیاری از جابهجاییهای محصولات بدون نظارتهای حاکمیتی انجام میشود و وزارت ارتباطات نیز امکان نظارت برروی توزیع این مرسولات را ندارد. برای رفع این مشکل پیشنهاد دادیم که در قانون برنامه هفتم، نظارت و ساماندهی توزیع مرسولات به طور کامل و توسط تمامی اپراتورها در نظر گرفته شود که در نسخه نهایی نیز به این امر اشاره شده است. به همین روی قرار است به زودی سامانهای ملی راهاندازی شود تا رهگیری مرسولات و محصولات در آن صورت بگیرد و شرکتهای فعال در حوزه توزیع محصولات نیز در چهارچوب آن سامانه فعالیت کنند. این سامانه موجب میشود برروی اپراتورهای توزیع نظارت بیشتری وجود داشته باشد و بتوانیم از حقوق مردم دفاع کنیم و کیفیت خدمات ارتقا یابد.
در مراسم امروز، نوسازی ناوگان حملونقل شرکت ملی پست و راهاندازی ناحیه پستی مدرن ایرانمال افتتاح شد. شرکت ملی پست با همکاری گروه خودروسازی بهمن،قصد دارد ۱۰۰ کامیون و کامیونت به ناوگان پستی کشور اضافه کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران در رابطه با روند هوشمندسازی پست گفت: باید از فناوریهای جدید در پذیرش مرسولات تا جمعآوری، آدرسیابی و توزیع استفاده کنیم تا هم فعالیتهای پستی با دقت بیشتری صورت گرفته و هم خدماترسانی بهتری به مردم انجام شود. پروژههایی را در همین راستا داشتیم و در چند استان به صورت پایلوت اجرایی کردهایم. به موجب آن مردم میتوانند زمان تحویل بسته را در دو تا چهار بازه زمانی انتخاب کنند. امیدواریم طی فعالیت دولت سیزدهم، ۱۰ بازه زمانی برای تحویل بسته پستی مشخص شود.
او افزود: ناوگان شرکت ملی پست نیازمند بازسازی و نوسازی است. بیش از ۸۰ کامیون و کامیونت به شبکه پستی کشور اضافه شد. همچنین باید از ابزارهای جدید استفاده شود.
زارعپور در رابطه با رقابت شرکت ملی پست با شرکتهای خصوصی گفت: رقابت همواره موجب افزایش کیفیت خدمات و کاهش هزینهها برای مشتریان شده است. شرکت ملی پست نیز باید در این عرصه با اپراتورهای بخش خصوصی رقابت کند. امیدوارم شرکت ملی پست همواره جزو گزینههای انتخابی مردم باشد. به امید آنکه در این مسیر رضایتمندی مردم را شاهد باشیم.
او افزود: در هر حوزهای که بخش خصوصی امکان فعالیت دارد، دعوت به همکاری میشود. در بحث تجزیه و مراکز تجزیه، بخش خصوصی سرمایهگذاری میکند. دنبال انحصار نیستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در صورت عدم حضور شهروندان برای تحویل بستههای پستی، همکاران باید دوبار مراجعه کنند تا بسته را تحویل دهند. در برخی موارد نیز سرویسهایی وجود دارد که روند تحویل بسته را آسان میکند. مثل سرویس احراز مکان، با این سرویس میتوان بررسی کرد که فرد تحویلگیرنده در آدرس مورد نظر حضور دارد برای دریافت بسته پستی یا خیر. برای تعویض پلاک و برخی سرویسهایی که نیازمند دستگاه اجرایی است لازم است احراز هویت مکانی صورت بگیرد.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات در آیین رونمایی از چند پروژه پستی مصادف با روز جهانی پست گفت: شرکت ملی پست جزو معدود دستگاههایی است که تعطیلی ندارند و در مراکز تجزیه نیز به صورت ۳ شیفت مشغول به کار هستند. مجموعهای پرتلاش هستند و از همین طریق از تمام آنها تشکر میکنم.
او با اعلام اینکه ترافیک سالانه مرسولات پستی ۳۰۰ میلیون بسته است، افزود: هر بسته و نامهای که وارد شبکه پستی کشور میشود، گرهای از مشکلات افراد باز میکند. درباره هوشمندسازی پست بارها صحبت کردیم و خوشحالیم که قدمهایی در این حوزه برداشته شده است. اما این روند باید شتاب بگیرد.
زارعپور بیان کرد: هوشمندسازی یعنی استفاده از تمام فناوریهایی که در این حوزه وجود دارد تا در تمامی مراحل هوشمند شویم. در افتتاحیه نمایشگاه پست گفتم که زمانی که مردم مرسوله را تحویل پست میدهند بتوانند زمان و روز دریافت را مشخص کند و در همان زمان تحویل بگیرد.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: انتظار ما از همکاران پستی این است که شتاب در روند هوشمندسازی کامل شبکه پستی را در دستور کار خود قرار بدهند تا بتوانیم به مردم بگوییم این شبکه هوشمند شده است.
او بیان کرد: امروز پست پیشران اقتصاد دیجیتال کشور است. هر روز به تعداد کسبوکارهای هوشمند اضافه میشود و باید مسیر هوشمندسازی ما نیز سرعت بگیرد. اگر پست متحول شود حتما میتواند توسعه کسب و کارها را رقم بزند. این کار باید با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان اتفاق بیفتد.
محمود لیائی، مدیرعامل شرکت ملی پست در این مراسم گفت: هدف ما از ورود ناوگان جدید به شبکه پستی کشور تمرکززدایی از تهران با ورود ناوگان جدید به شبکه پستی کشور است. تا کنون تمرکز ما برای توزیع مرسولات در تهران بود، اکنون و با ورود ناوگان جدید تمرکز از تهران برداشته و در کل کشور توزیع خواهد شد. این ماشینها را به سمت تمامی استانها رهسپار میکنیم و در اختیار تمام استانها قرار میدهیم.
او افزود: امیدواریم با حمایت وزارت ارتباطات بتوانیم راهی که اکنون برای نوسازی ناوگان و هوشمندسازی تجهیزات شبکه پستی آغاز کردیم را ادامه بدهیم و بتوانیم پیشرفت محسوسی داشته باشیم.
در ادامه این مراسم، محمد احمدی، معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست با تاکید بر اتکای شرکت ملی پست به نیروی انسانی، بیان کرد: ساختار اصلی شرکت ملی پست به نیروی انسانی متکی است و در هم تنیدگی زندگی اجتماعی با همکاران پستی ظرفیتی را به وجود آورده است که هیچ سازمانی به این شکل نیست.
او تاکید کرد: رسیدن به هوشمندسازی شرکت ملی پست به استانداردسازی فرایندها مربوط میشود. اکنون نیازمند توسعه زیرساخت هستیم. نخستین پروژهای که امروز افتتاح میشود، در رابطه با توسعه ناوگان حمل و نقل با اضافه شدن بیش از ۱۰۰ کامیون، کامیونت و ون به ناوگان پستی کشور است. همچنین بیش از ۱۵ خط جدید پستی راهاندازی خواهیم کرد که روی کیفیت و سرعت توزیع مرسولات بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
احمدی گفت: امروز همزمان با رونمایی از خودروها، ۱۵ خط جدید راهاندازی و ۱۰ خط موجود را بهسازی خواهیم کرد. پروژه دیگر توسعه دسترسی مردم به خدمات پستی است که این کار را از طریق اپلیکیشن آپ مهیا کردهایم.
راهاندازی ۱۵ خط پستی جدید، راهاندازی نواحی پستی از جمله ایران مال در راستای ارتقای شاخص کیفی فرآیندهای توزیع، افزایش نقاط دسترسی، بهبود تجربه مشتریان، طراحی و اجرای خدمات ارزش افزوده و حضور شرکت ملی پست در مناطق در حال توسعه و مدرن از جمله پروژههایی بود که امروز افتتاح شد. همچنین راهاندازی سرویس پیک شهری همیارپست با هدف افزایش نقاط دسترسی ارائه خدمات پستی و ساماندهی پیکهای شهری، راه اندازی صندوقهای هوشمند (لاکر) قبول و توزیع به منظور افزایش رضایتمندی مشتری نیز از دیگر پروژههای شرکت ملی پست بود. راهاندازی سرویس اثبات تحویل pod، خدمات جانبی اعلام زمان تحویل مرسوله tds به گیرنده با هدف بهبود تجربه مشتریان و افزلیش رضایتمندی و وفاداری مشتریان، راهاندازی سامانه تمبرهای پستی به منظور تقویت این حوزه و تسهیل در فرایند چاپ و انتشار تمبرهای پستی و هوشمندسازی خدمات پروژههای نوین شرکت ملی پست است که با حضور وزیر ارتباطات افتتاح شد.
شعار روز جهانی پست سال جاری «باهم برای اعتماد» است.