skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیر کل خدمات الکترونیکی قضایی:

اطلاعات هست، سامانه تبادل نیست

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۳ خرداد ۱۳۹۶

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

شماره ۴۵

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

سیامک رفعتی، معاون فناوری اطلاعات قوه قضاییه و مدیر کل خدمات الکترونیکی قضایی، با جمله «شبکه ملی اطلاعات آن‌گونه که در ذهن شماست وجود ندارد.» آب پاکی را روی دست‌مان ریخت و ابهاماتی به وجود آورد، اما در ادامه، صحبت از دلایل متصل نبودن به وزارتخانه‌ها از طریق شبکه ملی اطلاعات و نبود زیرساخت برای انتقال داده‌ها کمی از ابهامات را برطرف کرد. این گفت‌وگو را بخوانید:

معاون فناوری اطلاعات قوه قضاییه طی این سال‌ها بر برقراری عدالت الکترونیکی تاکید داشتند و در این سال‌ها نیز سامانه‌های الکترونیکی گوناگونی توسط قوه قضاییه راه‌اندازی شد. به نظر شما با راه‌اندازی این سامانه‌ها تا چه اندازه در برقراری عدالت الکترونیکی موفق بوده‌اید؟ در ساختار قوه قضاییه طرحی به نام طرح عدالت الکترونیکی وجود دارد. این طرح شامل پروژه‌هایی است که هر کدام در حوزه‌ای خاص دسترسی مردم به خدمات قوه قضاییه را تسهیل می‌کند. برای دستیابی به عدالت الکترونیکی ابتدا باید زیرساخت‌های مناسب را فراهم کرد، ما شبکه ملی عدالت را در دستگاه قضایی پیاده کردیم، پس از آن بحث سامانه‌ها مطرح است، هم‌اکنون این سامانه‌ها در این شبکه قرار گرفته تا مردم استفاده کنند. سامانه اولیه ما ارتباط درون دستگاهی است. این سیستم سمپ یا سیستم مدیریت پرونده قضایی نام دارد. درون این سامانه کلیه اطلاعات طرفین دعوا ثبت می‌شود و افرادی که داخل دادگاه هستند مانند مدیر دفتر دادگاه، منشی دادگاه‌ و قاضی از این سیستم برای رسیدگی و طی کردن فرایندها استفاده می‌کنند. تمام مراحل از ثبت ابتدایی دادخواست تا مرحله تحقیقات و رسیدگی، دادنامه و صدور رای در داخل همین سامانه ثبت می‌شود و تمام افرادی که به دستگاه قضا مربوط هستند نیز می‌توانند از اطلاعات این سامانه بهره بگیرند. از این اطلاعات به روش‌های گوناگون استفاده می‌کنند. یکی از آ‌نها جمع‌آوری اطلاعات آماری است. این بخش به سامانه‌ای به نام سجا مربوط می‌شود. سجا اطلاعات جامع آماری در مورد فرایندهای قضایی است. حال اگر گذری به بحث شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم، در این بخش افراد دولتی باید اطلاعات خود را به ما بدهند تا در این سامانه بارگذاری کنیم و به این صورت تبادل بین داده‌ها برقرار می‌شود. تبادل اطلاعات هم‌اینک صورت می‌گیرد؟ داده قضایی زمانی ارزشمند می‌شود که داده اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی را در کنار خود داشته باشد. در حال...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۴۵ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۴۵ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/w2
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو