skip to Main Content
دیجی پی
کارخانه نوآوری
محتوای اختصاصی کاربران ویژهLogin to site

Lost password?

Sign in with social networks

Not a user? Sign up

register in site

Sign in with social networks

You are a user? Log in

Forgot Password

Log in or Sign up

گوگل ابزاری برای نگارش مقالات خبری را آزمایش می‌کند

۲۹ تیر ۱۴۰۲

Reading Time : ۴ minute

گوگل در حال آزمایش محصولی است که با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی می‌تواند گزارش‌های خبری بنویسید و این غول تکنولوژی ابزار خود را به سازمان‌هایی مثل نیویورک تایمز، واشنگتن پست، نیوز کورپ، مالک وال‌استریت ژورنال ارائه کرده است.

به گزارش پیوست، این ابزار که در داخل گوگل به جنسیس (Genesis) شهرت دارد با دریافت اطلاعاتی مثل جزئیات یک رخداد جدید، محتوای خبری تولید می‌کند.

به روایت نیویورک تایمز، سه فرد مطلع به شرط گمنامی وجود چنین ابزاری در گوگل و ارائه آن به نشریات بزرگ را گزارش کرده‌اند. یکی از این سه نفر که با این محصول آشنایی بیشتری دارد می‌گوید از نگاه گوگل این ابزار یک دستیار شخصی برای روزنامه‌نگاران است و برخی وظایف زمان‌بر را خودکارسازی می‌کند.

گوگل معتقد است که این ابزار نوعی تکنولوژی معقول است که صنعت نشر را از مشکلات هوش مصنوعی در امان نگه می‌دارد.

بعضی از مدیرانی که البته نخواستند نامی از آنها برده شود معتقدند این ابزار وحشت آور است. به گفته این دو نفر، این ابزار اهمیتی برای تلاش و هنری که صرف گزارش‌های خبری می‌شود قائل نیست.

جن کرایدر، سخنگوی گوگل، در بیانیه‌ای گفت: «با همکاری خبرگزاری‌ها، به ویژه خبرگزاری‌های کوچک، ما در حال بررسی ایده‌هایی هستیم تا شاید ابزارهایی با هوش مصنوعی را برای کمک به کار روزنامه‌نگاران عرضه کنیم.»

او افزود: «به زبان ساده، هدف از این ابزارها جایگزین کردن نقش مهم روزنامه‌نگاران در گزارش، تولید و راست‌آزمایی مقالات نیست و چنین توانی هم ندارند.» این ابزارها در واقع گزینه‌هایی را برای تیتر و سبک نوشتن پیشنهاد می‌کنند.

سخنگوی نیوز کورپ نیز در بیانیه‌ای گفت:‌«ما رابطه فوق‌العاده‌ای با گوگل داریم و از تعهد دیرینه سوندار پیچای به روزنامه‌نگاری خرسندیم.»

نیویورک تایمز و واشنتگن پست از اظهارنظر در این باره خودداری کردند.

جف جارویس، استاد روزنامه‌نگاری و منتقد رسانه، می‌گوید ابزار گوگل به گونه‌ای که در حال حاضر توصیف شده مثبت و منفی‌های خود را دارد.

جارویس، رئیس مرکز تام نایت برای روزنامه‌نگاری کارآُفرینانه در مدرسه روزنامه نگاری کریج نیومارک در دانشگاه شهر نیویورک، می‌گوید:‌«اگر این تکنولوژی به طور مطمئن اطلاعات درستی ارائه کند، روزنامه‌نگاران باید از آن استفاده کنند. اما اگر در مقابل روزنامه‌نگاران و سازمان‌های خبری در موضوعاتی که نیازمند درک عمیق و فرهنگی است از آن سو استفاده کنند، نه تنها اعتبار ابزار، بلکه اعتبار سازمان‌هایی که آن را به کار می‌گیرند هم به خطر می‌افتد.»

سازمان‌های خبری سراسر جهان هنوز درمورد استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در اتاق خبر مردد هستند. بسیاری از آنها از جمله نیویورک تایمز، NPR و اینسایدر، به کارکنان اطلاع داده‌اند که می‌خواهند استفاده از هوش مصنوعی را بررسی کنند تا مشخص شود آیا می‌توان از آن در حوزه خبر که ثانیه‌ها تعیین‌‌کننده‌اند و دقت خبر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است استفاده کرد یا خیر.

با این حال ابزار جدید گوگل باعث نگرانی روزنامه‌نگاران هم شده است. برخی از خبرگزاری‌ها از جمله AP، مدت‌ها است که برای تولید محتوا در مواردی مثل گزارش‌های درآمدی از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند اما چنین محتوایی بخش بسیار کوچکی از تولیدی روزنامه‌نگاران است.

هوش مصنوعی گوگل ممکن است به تحولی عظیم منجر شده و درنتیجه تبعاتی که شاید بکارگیری گسترده و در عین حال نظارت و بررسی کم به دنبال دارد، اعتبار روزنامه‌نگاران سنتی هم خدشه‌دار شود.

سرعت بالای گوگل در توسعه و عرضه ابزارهای هوش مصنوعی تا همین امروز هم دردسرهایی را برای غول جستجوی جهان به بار آورده است. در حالی که گوگل پیش از این تنها وظیفه دسته‌بندی محتوا و ارجاع کاربران به منابع معتبر را داشت، اما ابزارهای جدیدی مثل چت‌بات بارد امروزه اطلاعاتی گاها نادرست را به عنوان یک واقعیت بیان کرده و دیگر خبری هم از ارجاع کاربران به منابع معتبر از جمله سازمان‌های خبری نیست.

این تکنولوژی در حالی پا به عرصه وجود گذاشته که دولت‌های مختلفی در سراسر جهان به دنبال تصویب قوانین جدید هستند که گوگل و دیگر وبسایت‌های اینترنتی را ملزم می‌کند تا هزینه‌ای را در ازای محتوا به وبسایت‌های خبری پرداخت کنند.

از سوی دیگر ناشران و تولید کنندگان محتوا نیز گوگل و دیگر شرکت‌های هوش مصنوعی را به دلیل بکارگیری سال‌ها محتوای تولیدی برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی، آنهم بدون پرداخت هزینه، هدف انتقاد قرار داده‌اند. سازمان‌هایی همچون NBC News و تایمز در مقابل استفاده بدون اجازه هوش مصنوعی از داده‌هایشان جبهه‌گیری کرده‌اند.

https://pvst.ir/fhe

0 Comments

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

✖ برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو