skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در همایش «در آستانه هاوینگ» مطرح شد: نگاه مجوزمحوری، نتایج خوبی نداشته است

۴ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

همایش در آستانه هاوینگ

همایش «در آستانه هاوینگ» به منظور بررسی نقش این اتفاق بر بیت‌کوین برگزار شد. شرکت‌کنندگان در این همایش، به نقش نهاد تنظیم‌گر حوزه رمزارزها و نامشخص بودن رگولاتور بخشی نیز اشاره و عنوان کردند که نگاه مجوزمحوری، نتایج خوبی نداشته است.

به گزارش پیوست، در پروسه «هاوینگ بیت‌کوین» که هر چهار سال رخ می‌دهد، تولید این رمز ارز، نصف می‌شود. همایش «در آستانه هاوینگ» روز ۳ خرداد با بررسی تاثیر این اتفاق بر قیمت و شبکه بیت‌کوین؛ چالش‌ها، فرصت‌ها و قانون‌گذاری این حوزه را نیز مورد توجه قرار داد.

معلوم نیست کدام نهاد متولی رگولاتوری است

سیدجواد فراهانی، وکیل دادگستری و عضو هیات مدیره انجمن بلاک‌چین در همایش در آستانه هاوینگ گفت: قدرت دولت از کار با دفاتری مانند ثبت‌احوال، املاک، حساب بانکی و غیره می‌آید و همین موضوع باعث می‌شود ثبت اطلاعات در دفاتر غیرمتمرکز بلاک‌چینی با رویکرد حاکمیت در تضاد باشد. این موضوع مانند رویکرد کشورهای پیش‌رو در زمینه تنظیم‌گری می‌تواند با افزایش آزادی عمل در قراردادها به پیش رود.

سیدجواد حسینی، عضو هیات مدیره سیتکس هم با اشاره به وضعیت قانون‌گذاری در دبی گفت: ما همچنان سردرگمیم و نمی‌دانیم کدام نهاد، متولی رگولاتوری در این حوزه است. در دبی بسیاری از چالش‌ها از سمت رگولاتوری برطرف شده است.

او در ادامه گفت: فعالین این حوزه قانون‌پذیرند.

عباس آشتیانی، مدیر عامل انجمن بلاکچین نیز رگولاتوری را به سه بخش کاربر، کسب‌وکار و حاکمیت تقسیم‌بندی کرد و گفت: در لایه کاربر برخی از کاربران هدف از رگولاتوری را تفکیک بین خوب و بد می‌دانند. رفتاری که باعث بروز اتفاقات مربوط به بورس شد. در حالی که بخش قابل توجهی از مسئله رگولاتوری متوجه لایه کسب‌وکار و حاکمیت می‌شود. کسب‌وکار بحث متفاوتی است و نمی‌توان با نگاه ماکسیمالیستی به آن نگاه کرد. حاکمیت هم برای حق حکمرانی و حفظ حقوق کاربران، رگولاتوری را مهم می‌داند. در این بین دغدغه‌ها باید در نظر گرفته شوند اما باید به روش‌ها و رویکردهای دیگر هم توجه کنیم. نگاه مجوزمحوری نتایح خوبی نداشته است.

رضا باقری، رئیس کمیسیون فین‌تک نصر تهران در موضوع رگولاتوری گفت: سوءتفاهم‌های زیادی وجود دارد که باید این موضوعات بین حاکمیت، مردم و کسب‌وکارها برطرف شود. در شرایطی که بانک مرکزی با افزایش نقدینگی و مشکلات مربوط به تامین ارز مواجه شده است نمی‌توان انتظار داشت ایده‌ال برای انجام تنظیم‌گری با سرعت بالا از این نهاد داشت و باید دغدغه‌های حاکمیت مانند خلق نقدینگی، پولشویی و پولی که دولت هیچ کنترلی روی آن ندارد را در نظر گرفت. در حال حاضر بانک مرکزی تنها نهادی است که می‌تواند حوزه ارزهای دیجیتال را رگوله کند اما تمایلی برای انجام این‌کار وجود ندارد.

سهم ۱.۵ درصدی کریپتو از رکورد تراز تجاری ایران

سهیل نیکزاد، مدیرعامل اوپکس در ارائه‌ای به وضعیت کریپتو در ایران از نگاه آماری پرداخت. به گفته نیکزاد امروزه حجم واردات ارز در ازای فروش کالا یا خدمات با کریپتو به ۵ میلیون دلار رسیده است که این عدد در مقایسه با رکورد تراز تجاری ایران به ۱.۵ درصد رسیده و این عدد نشان دهده وضعیت خوب برای کریپتو است.

همچنین نیکزاد از حجم ۹ تا ۱۹ میلیارد دلاری معاملات OTC در ایران گفت. دلیل این بازه بزرگ به گفته نیکزاد معاملات غیررسمی و شامل پولشویی در این بخش و عدم امکان تخمین دقیق‌تر به دلیل اعلام نشدن این معاملات عنوان شد.

بررسی تاثیر هاوینگ

زهرا جلائیان زعفرانی، مدیر تحقیق و پژوهش آکادمی سیتکس به بررسی تاثیر هاوینگ‌های گذشته بیت‌کوین پرداخت و با تاکید بر این موضوع که هاوینگ، عرضه بیت‌کوین را کاهش می‌دهد، کاهش عرضه را یک فاکتور مثبت در مسیر افزایش قیمت بیت‌کوین ارزیابی کرد. با این حال فاکتورهای تاثیرگذار در سمت تقاضا مانند رگولاتوری و ورشکستگی صرافی‌ها را هم به عنوان نیازهای مهم برای افزایش قیمت بیت‌کوین عنوان کرد.

ضیا صدر، پژوهش‌گر و فعال بلاک‌چین و بیت‌کوین با اشاره به افزایش تقاضای شکل‌گرفته به واسطه فعال شدن اوردینال‌ها (مفهومی مشابه NFT در بیت‌کوین) در شبکه گفت: ماینرها نقش مهمی در تامین امنیت و حفظ ارزهای شبکه بیت‌کوین دارند. ماینرها درآمدی متشکل از پاداش شبکه که به واسطه هاوینگ نصف می‌شود و کارمزد پرداخت شده از سمت کاربران دارند. موضوعی که با حرکت به جلو و کاهش درآمد ماینرها از پاداش شبکه راهی جز جبران این کاهش با افزایش کارمزدها یا قیمت بیت‌کوین را باقی نمی‌گذارد.

ضیا صدر گفت: در حال حاضر ماینرها به دلیل تقاضای بالای کاربران به نسبت باورنکردنی از کارمزد و پاداش در مقایسه با گذشته دست یافته‌اند. با این حال سوال اینجاست که عملا بعد از اتفاق افتادن دو هاوینگ دیگر پاداش شبکه به میزانی کاهش پیدا می‌کند که درآمد ماینرها عملا در گرو ارزش کارمزدها قرار می‌گیرد، باید دید در این نقطه هم آیا می‌توانیم ماینرها را خوشحال نگه‌داریم یا خیر.

 دیتا، نفت جدید

رضا نورمحمدی، متخصص و توسعه‌دهنده بلاک‌چین در سخنرانی به بررسی ارتباط میان بلاک‌چین و هوش‌مصنوعی پرداخت. «هوشمندی یک رفتار تظاهری است.» نورمحمدی با نقل این جمله از بنیان‌گذار هوش‌مصنوعی گفت: ما در ظاهر با پدیده‌ای هوشمند طرف هستیم که با عمیق شدن، المان‌های کوچکی را می‌بینیم. پیچیده‌ترین الگوریتم‌ها از در کنار هم قرار گرفتن ساده‌ترین الگوریتم‌ها ساخته می‌شوند. نقشه داده در این بین بسیار مهم است. با تمام صحبت‌هایی که از ترند این روزها ChatGPT می‌شود، اما همچنان شاهد استفاده از این ابزارها در حوزه‌های حساس مانند پزشکی نیستیم. یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده نشدن این تکنولوژی‌ها در صنایع حساس، پول است.

به گفته نورمحمدی: همه این بحث‌ها حول محور داده می‌چرخد. از طرفی با اهمیت داده در هوش‌مصنوعی روبرو هستیم و از طرفی هم بلاک‌چین در تعریف، یک پایگاه داده است. به همین دلیل این دو حوزه مسیر مجزایی ندارند.

نورمحمدی در ادامه گفت: در بین شاخه‌های هوش‌مصنوعی، پردازش تصویر از دیگر شاخه‌ها پیشرفته‌تر و دلیل این موضوع کاربرد این شاخه برای دولت‌ها است. امنیت، عدالت و اصالت داده‌ها بسیار مهم است. مواردی که در مورد داده‌ها به دستکاری نتایج انتخابات در کشورهای مختلف یا انتشار اخبار جعلی از حمله به پنتاگون در روزهای اخیر منجر شده است. در اینجا اهمیت NFT یا روش‌های اجماع برمبنای اثبات سهام پررنگ می‌شود. با استفاده از این روش‌ها می‌تواند اصالت داده‌ها را تایید و از روش‌های بازدارنده برای جلوگیری از بروز استفاده کرد.

https://pvst.ir/eyi

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو