معاون علمی ریاست جمهوری: بهدنبال تهاتر کارخانه نوآوری آزادی با زمینی دیگر هستیم
دولت طبق گفته معاون علمی ریاست جمهوری به دنبال تهاتر زمین کارخانه نوآوری آزادی با…
۱۳ آذر ۱۴۰۳
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
براساس یافتههای مطالعهای در انگلستان، یک الگوریتم کامپیوتری با استفاده از هوش مصنوعی میتواند با دقت بالایی سکته قلبی واقعی را از موارد اشتباه تشخیص دهد. براساس این مطالعه که در اتاق اورژانس بیمارستانها انجام گرفته تشخیص سکته قلبی با هوش مصنوعی به پزشکها اجازه میدهد تا تمرکز خود را روی بیماران بدحالتر بگذارند و تعداد پذیرشهای اشتباه در بیمارستانها را کاهش میدهد.
به گزارش پیوست، براساس این مطالعه هوش مصنوعی با دقت ۹۹.۶ درصد بیمارانی که دچار سکته قلبی نشدهاند را تشخیص میدهد. مسلما ورود ابزارهای هوش مصنوعی به بخشهایی که با جان انسان سروکار دارند باید با احتیاط بالایی همراه شود اما استفاده از چنین ابزارهایی به پزشکان کمک میکند تا به بهترین نحو زمان خود را برای رسیدگی به بدحالترین بیماران صرف کنند.
بلومبرگ میگوید این مطالعه که به تازگی در مجله Nature Medicine منتشر شده با ۱۰ هزار بیمار از شش کشور مختلف انجام گرفته است و نشان از دقت دقت بالای الگوریتم هوش مصنوعی دارد.
ابزارهای مختلف هوش مصنوعی توجه بسیاری را در بخش درمان به خود جلب کردهاند و بیشتر این ابزارها روی ساخت دارو و مراقبت از بیماران تمرکز دارند. شرکتهای داروسازی برخلاف گذشته که تمایلی به سرمایهگذاری روی هوش مصنوعی نداشتند، از این ابزارها برای کشف و تولید سریع دارو استفاده میکنند و برخی متخصصان حتی از کاربر برنامههایی مثل ChatGPT در آموزش، مدیریت بیمار و دیگر زمینهها صحبت کردهاند.
تشخیص سکته قلبی معمولا با سنجش سطح پروتئین تروپونین، که هنگام مرگ سلولهای قلب آزاد میشود، انجام میگیرد. با این حال در چنین فرایندی یک سری موضوعات از قلم میافتد.
برای مثال یک سری بیماران و به ویژه زنان معمولا حتی در زمان سکته قلبی هم سطح تروپونین پایینی دارند.
اما الگوریتم هوش مصنوعی CoDE-ACS سطح پروتئین را با اطلاعات فردی مثل سن، جنسیت و نتایج نوار قلبی و پیشینه درمانی ترکیب میکند تا احتمال یک اتفاق جدی را تشخیص دهد.
مشکلات متعددی ممکن است به درد شدید قفسه سینه منجر شود و همین درد یکی از نشانههای مهم بیماری قلبی و به گفته نیکولاس میلر، استاد قلب و عروق دانشگاه ادینبرگ که رهبری این تحقیقات را برعهده داشته است، تشخیص مشکلات قلبی آنچنان ساده و سر راست نیست.
او میگوید: «استفاده از داده و هوش مصنوعی برای حمایت از تصمیمات پزشکی پتانسیل بالایی برای بهبود مراقبت از بیماران و افزایش بازدهی اورژانسهای شلوغ ما دارد.»
محققان میگویند اگر بتوانیم به سرعت وقوع سکته قلبی را از معادله خارج کنیم، تعداد پذیرشهای بیمارستانی کاهش مییابد. در حال حاضر آزمایشهایی در اسکاتلند در جریان هستند که استفاده از الگوریتم برای کاهش فشار اتاقهای اورژانس را بررسی میکنند.