skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزیر ارتباطات: ده‌ها پلتفرم خارجی در ایران فیلتر نیستند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲

©عکس از ایرنا

وزیر ارتباطات می‌گوید در ایران د‌ه‌ها پلتفرم اجتماعی مانند دیسکورد، آی‌مسیج، فیس‌تایم و ایمو فیلتر نیستند، این در حالی است که کاربران ایرانی زیادی از پلتفرم‌های فیلترنشده استفاده نمی‌کنند.

به گزارش پیوست، عیسی زارع‌پور در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران بار دیگر از پلتفرم‌های اجتماعی داخلی حمایت کرد و گفت: پیام‌رسان‌های داخلی از بلوغ قابل قبولی برخوردار هستند و حدود ۴۰ میلیون کاربر در این پیام‌رسان‌ها فعالیت می‌کنند و روزبه‌روز کیفیت آنها بیشتر می‌شود.

او همچنین از «ده‌ها» پلتفرم خارجی که فیلتر نیستند نام برد و افزود: ده‌ها پلتفرم خارجی برای ارتباط با خارج از کشور نظیر imessage ،FaceTime ،Imo ،Discord و دیگر پیام‌رسان‌های خارجی برای ارتباط با خارج از کشور وجود دارد.

وزیر ارتباطات همچنین گفت: ۹۰ درصد نیاز کشور داخلی است و پلتفرم‌های داخلی نیز اکنون توانایی میزبانی از مردم را در پلتفرم‌های تعیین شده را دارند.

آمارهای دقیقی از تعداد کاربران ایرانی پلتفرم‌هایی که زارع‌پور به آنها اشاره کرده در دست نیست اما نگاهی به لیست محبو‌ب‌ترین اپلکیشن‌های دسته ارتباطات (Communication) در گوگل‌‌پلی نشان می‌دهد سه اپلیکیشن محبوب در این دسته یعنی واتس‌اپ، اسنپ‌چت و تلگرام در ایران فیلتر هستند و رتبه چهارم یعنی دیسکورد در ایران آنچنان کاربران عمومی را جذب خود نکرده است. همچنین ایمو در رتبه شانزدهم این لیست قرار دارد. از ۶ پلتفرم اجتماعی که در میان ۱۰ اپلیکیشن برتر این دسته قرار گرفته‌اند تنها دیسکورد فیلتر نیست.

علاوه بر این زارع‌پور از iMessage و FaceTime نام برد که مختص کاربران اپل است و همه مردم نمی‌توانند از آن استفاده کنند. طبق آخرین داده‌های statcounter تنها نزدیک به ۷.۵ درصد کاربران گوشی‌های هوشمند در ایران از برند اپل استفاده می‌کنند و سیستم‌‌عامل اندروید در ایران محبوبیتی ۹۲ درصدی دارد.

گرانی اینترنت نزدیک است

زارع‌پور در حاشیه این جلسه به موضوع گرانی اینترنت نیز اشاره کرد و گفت: آخرین تعرفه بسته‌های اینترنتی مربوط به سال ۹۶ است و در دولت سیزدهم افزایش قیمت وجود نداشته است؛ از طرفی سال گذشته بسته‌های زیر قیمت حذف شد اما اپراتورها بسته‌های جدیدی معرفی نکردند.

او افزود:‌ موضوع افزایش قیمت در حال بررسی است؛ چرا که به‌دلیل افزایش هزینه‌ها، دستمزد، افزایش قیمت دلار و تجهیزات، پیشنهادهایی را اپراتورهای مطرح کردند که در صورت نیاز اطلاع‌رسانی لازم دراین‌باره انجام خواهد شد. البته هدف این است که به مردم فشاری وارد نشود ولی اپراتورها هم برای افزایش کیفیت خدمات، باید سرمایه‌گذاری لازم را دراین‌باره انجام دهند.

https://pvst.ir/eu3
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو