skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزیر ارتباطات:‌ پیام‌رسان‌های ایرانی باید پروانه فعالیت بگیرند پروژه اتصال متقابل پیام‌رسان‌های داخلی میان بله، ایتا، گپ و آی‌گپ اجرایی شد

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۵ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲

وزیر ارتباطات در آیین رونمایی از پروژه اتصال متقابل پیام‌رسان‌های داخلی از تدوین ضوابط فعالیت پیام‌رسان‌های ایرانی در کمیسیون تنظیم مقررات خبر داد و اعلام کرد به‌زودی به پیام‌رسان‌های ایرانی پروانه فعالیت داده می‌شود.

به گزارش پیوست، آیین حمایت از طرح اتصال متقابل پیام‌رسان‌های ایرانی در وزارت ارتباطات برگزار شد. عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم از اضافه شدن امکان تشکیل گروه میان پیام‌رسان‌های مختلف و تماس صوتی و تصویری در آینده خبر داد.

زارع‌پور همچنین در جمع خبرنگاران از تصویب مقررات مربوط به فعالیت پیام‌رسان‌ها در کمیسیون تنظیم مقررات و اعطای پروانه فعالیت به پیام‌رسان‌ها سخن گفت: مجموعه ضوابط فعالیت سکوهای پیام‌رسانی را بر اساس ابلاغیه سال ۹۵ شورای عالی فضای مجازی تدوین کردیم و در مسیر تصویب است. برای حریم خصوصی قانون و حتی فتوای مقام معظم رهبری را داریم اما ضوابط فعالیت انشاالله به زودی در کمیسیون تنظیم مقررات تصویب می‌شود و بر اساس آن پروانه می‌دهیم.

او همچنین مدعی شد وضعیت کسب‌وکارهای اینترنتی به حالت عادی بازگشته و گفت: آمارهای ترافیک شرکت ملی پست به عنوان یک شاخص که صددرصدی هم نیست بر خلاف افت ترافیک مهرماه، کاملا به روند طبیعی برگشته‌ و حتی نسبت به مرداد و شهریور افزایش پیدا کرده است. آمارهای تراکنش بانک مرکزی نیز نشان می‌دهد کاهشی وجودی نداشته است. این یعنی تعداد کسب‌وکارهایی که خودشان را پیدا کرده‌اند یا به پلتفرم‌های داخلی رفته‌اند بالا می‌رود و می‌بینیم کسب‌وکارهایی که به پلتفرم‌های تحت شمول آیین‌نامه حمایت از کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال مهاجرت می‌کنند در حال افزایش است.

وزیر ارتباطات: تمام‌قد کنار پیام‌رسان‌های ایرانی ایستادیم

عیسی زارع‌پور در این مراسم همچنین گفت: یکی از ماموریت‌های وزارت ارتباطات حمایت از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایرانی است. یکی از خدماتی که امروز به شکل رسمی رونمایی می‌شود قابلیت اتصال متقابل پیام‌رسان‌هاست. در این فاز ارسال پیام متنی و محتوایی دارد و در قدم بعدی امکان تشکیل گروه مشترک امکان‌پذیر خواهد بود. در ادامه قابلیت تماس صوتی و تصویری هم فعال خواهد شد.

او همچنین اعلام کرد ممکن است در آینده امکان اتصال پیام‌رسان‌های ایرانی به پیام‌رسان‌های خارجی نیز فراهم شود.

زارع‌پور به قانون DMA اتحادیه اروپا نیز اشاره کرد و گفت: ما اولین کشوری است که این امکان را فراهم کردیم. طبیعی است اولین کشوری که این کار را می‌کند خط‌شکن می‌شود. این پروژه در اتحادیه اروپا نیز پیگیری می‌شود و از ابتدای ۲۰۲۴ لازم‌اجرا است. پیام‌رسان‌ها دو سال برای فراهم‌سازی امکان تشکیل گروه و ۴ سال برای برقراری تماس صوتی و تصویری در اروپا وقت دارند.

وزیر ICT ادامه داد: درصدی از کاربران پیام‌رسان‌های ایرانی خارجی هستند و برنامه‌مان این است که در آینده بتوانند به کاربران خارجی بیشتری پیام‌رسانی کنند.

او همچنین در مورد هجمه‌ها علیه این پروژه گفت:‌ بعضی‌ها علیه این طرح هجمه کردند. اگر این کار را اروپا می‌کرد تمجید و تحسین می‌کردند. در اروپا همین کار از اول ۲۰۲۴ اجرا خواهد شد. در دنیا دولت‌ها برای حفاظت از حقوق مردم میدان‌داری می‌کنند.

وزیر ارتباطات همچنین در مورد اهمیت دارایی‌های دیجیتال گفت: کشوری که از خودش دارایی دیجیتال نداشته باشد از روی کره زمین حذف می‌شود.

حامد منکرسی، معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات  نیز گفت: بخش خصوصی در اروپا تحت عنوان پروژه ماتریکس به دنبال این اتصال بود و با تصویب DMA از آن حمایت کرد. در برنامه مطالعاتی‌مان برای اجرای این پروژه مورد اتحادیه اروپا بررسی شد. در قانون مذکور جرایم سنگینی برای پلتفرم‌هایی مفاد آن را رعایت نکنند در نظر گرفته شده است.

پیام‌رسان‌ها اسقبال کردند

محسن غفاری، مدیرعامل ایتا در این مراسم گفت: این موضوع برای ما پیام‌رسان‌ها چشم‌انداز مشخصی نداشت و با نیازی که احساس شد اجرا شد. مهم‌ترین چالش اتصال میان پیام‌رسان‌ها بحث امنیت داده بود. در این اتصال از پروتکل‌های امن بین‌المللی استفاده می‌شود که هیچ فرد یا گروهی بین‌ سرورهای پیام‌رسان‌ها شنود انجام ندهد.

او ابراز امیدواری کرد ایتا به پیام‌رسانی بین‌المللی، ارزشی و ارزشمند تبدیل شود.

کاظم کیال، مدیرعامل بله نیز بیان کرد: این پروژه مخالف انحصار است و طی آن استقلال اپلیکیشن‌ها پابرجاست و می‌توانند با هم رقابت کنند. در بله قبلا هم اتصال به توییتر و تلگرام را انجام داده بودیم.

علی اصغر تقوی، مدیرعامل آی‌گپ نیز گفت: اتصال متقابل پیام‌رسان‌ها مبتنی بر پروتکلی که همه به آن پایبند بودند اتفاق افتاد.
سازمان فناوری اطلاعات نیز تنظیم‌گری خوبی انجام داد. یکی از مزیت‌های جدی این بود که بر اساس این پروتکل نقشه راه‌مان را تنظیم کردیم. امیدواریم این همگرایی بستر خوبی برای توسعه کسب‌وکارها باشد.

مهدی انجیدنی، مدیرعامل گپ نیز طی تماس تصویری گفت: ارتباط بین پیام‌رسان‌ها قابلیت جذابی بود که مخاطبان از ما تقاضا می‌کردند و نیاز کسب‌وکارها نیز بود. اضافه شدن این قابلیت غیر از حق انتخابی که به کاربران می‌دهد در گام‌های بعد می‌تواند امکانات خوبی به کسب‌وکارها و استارت‌آپ‌ها بدهد تا از جامعه کاربران پیام‌رسان‌های ایرانی استفاده کنند. اگر در آینده سکوی خارجی هم بخواهد به کاربران ایرانی خدمات بدهد با اتصال به این پروتکل می‌تواند این کار را انجام دهد.

https://pvst.ir/eom
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو