skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اتصال متقابل پیام‌رسان‌های «بله» و «ایتا» برقرار شد

۲ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

اتصال ایتا و بله

امکان هم‌رسانی پیام‌رسان بله با پیام‌رسان ایتا فراهم شد و کاربران این پیام‌رسان‌ها با فعال‌سازی گزینه ارتباط با سایر پیام‌رسان‌ها می‌توانند اجازه ارسال پیام از سایر پیام‌رسان‌ها به خود را بدهند.

به گزارش پیوست، قرار است سایر پیام‌رسان‌ها نیز امکان اتصال کاربران خود به سایر پیام‌رسان‌ها را فراهم کنند. در صورت برقراری این ارتباط، دیگر کاربران پیام‌رسان‌های داخلی می‌توانند از هر کدام از پیام‌رسان‌ها به یکدیگر پیام دهند و  مهم نیست هر کدام از طرف‌های مکالمه از کدام پیام‌رسان برای ارسال و دریافت پیام استفاده می‌کنند، فقط کافی است کاربران در یکی از پیام‌رسان‌ها اجازه دریافت پیام از سایر پیام‌رسان‌ها را در بخش حریم خصوصی بدهند.

استاندارد و پروتکل‌های لازم برای اتصال متقابل میان پیام‌رسان‌ها از سوی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات تدوین و بهمن‌ماه گذشته به پیام‌رسان‌های داخلی اعلام شده بود، در آن زمان معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات اعلام کرده بود پیام‌رسان‌های بله و ایتا از سایر پیام‌رسان‌ها در پیاده‌سازی این استاندارد جلوتر هستند.

ارتباط متقابل در پیام‌رسان بله و ایتا
ارتباط متقابل در پیام‌رسان‌های بله و ایتا در بخش حریم خصوصی فعال شده است.

هرچند مقرر شده بود در روزهای پایانی سال این اتصال برقرار شود اما این پیاده‌سازی در آخرین به‌روزرسانی که اول اردیبهشت از سوی پیام‌رسان بله و ایتا ارائه شده پیاده شد.

هنوز این استاندارد روی پیام‌رسان آیگپ و گپ پیاده‌سازی نشده، همچنین تعرفه اتصال متقابل نیز هنوز مشخص نشده است از همین رو هنوز ارسال و دریافت پیام از سوی کاربران رایگان است، گرچه در صورت مشخص شدن تعرفه نیز پیام‌‌رسان‌ها مسئول پرداخت تعرفه و کارمزد خواهند بود.

پس از پیاده‌سازی کامل استاندارد اتصال متقابل از سوی پیام‌رسان‌ها، هر کدام از پیام‌رسان‌ها با ارائه یک نسخه به‌روزرسانی‌شده از پیام‌رسان خود، گزینه‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهند تا با فعال کردن آن گزینه اجازه اتصال متقابل میان پیام‌رسانی که خود استفاده می‌کنند و سایر پیام‌رسان‌ها را بدهند.

طبق آنچه پیاده‌سازی شده است، پیام کاربران در پیام‌رسان مبدأ رمزنگاری و به صورت رمزنگاری‌شده به گذرگاه تبادل پیام یا MXB (Message Exchange Bus) ارسال می‌شود و از آنجا نیز به همان صورت رمزنگاری‌شده برای مخاطب در پیام‌رسان مقصد ارسال می‌شود.

معاون رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشتر در پاسخ به این سوال پیوست که آیا امنیت پیام‌ها در این انتقال پیام حفظ می‌شود گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی ما و همچنین پیام‌رسان‌ها حفظ امنیت پیام‌های ارسالی کاربران‌شان بود، از همین روست که پیام از مبدأ تا مقصد به صورت کامل رمزنگاری می‌شود و امکان باز کردن این رمز در گذرگاه وجود ندارد.

او همچنین در پاسخ به این سوال که هیچ ناظری حتی با حکم قضایی هم نمی‌تواند در گذرگاه یا سوییچ تبادل پیام پیام‌های ارسالی را بخواند گفت: اصلاً چنین امکانی فراهم نیست.

https://pvst.ir/eo0

2 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو