skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

درآمد عملیاتی شرکت مخابرات ۳۵ درصد رشد کرد

میثم قاسمی تحریریه

۳۰ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲

مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران می‌گوید این شرکت در سال گذشته (۱۴۰۱) بدون محاسبه درآمد از محل حداقل کارکرد تلفن ثابت، رشد ۳۵ درصدی درآمد عملیاتی داشته است؛ اما افزایش هزینه‌های این شرکت باعث شده است نتواند زیان خود را جبران کند.

مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد این شرکت با وجود افزایش درآمد عملیاتی، نتوانسته است هزینه‌هایش را جبران کند. سلطانی گفت: فاصله بین هزینه و درآمد در مخابرات بسیار بالاست. این افزایش بدون احتساب تعرفه و با کار و پیگیری مداوم بوده است ولی رشد هزینه، اجرای طرح‌هایی مثل پروژه «نجما» را به تاخیر می‌اندازد. مخابرات در شرایطی که نزدیک هزار و صد میلیارد تومان کاهش هزینه و از طرفی افزایش درآمد عملیاتی با کار بیشتر داشت، اما باز هم نتوانست افزایش هزینه را جبران کند.

شرکت مخابرات ایران سال ۱۴۰۰ را با زیان بیش از ۱۸۰۰ میلیارد تومانی به پایان برد. مدیرعامل این شرکت می‌گوید وضعیت دقیق مالی مخابرات در سال ۱۴۰۱ هنوز به صورت کامل مشخص نشده و در انتظار جمع‌آوری اطلاعات از استان‌ها و بررسی‌های ذی‌حسابی و حسابرس کل است؛ اما او امیدوار است نسبت به سال ۱۴۰۰ وضعیت بهتری داشته باشند.

هزینه‌های انفجاری

شرکت مخابرات ایران در سال گذشته موفق شد سرانجام مصوبه تعیین حداقل کارکرد تلفن ثابت را در نیمه دوم سال اجرایی کند. هرچند این کار با مخالفت‌هایی روبه‌رو شد. مدیران مخابرات بارها گفته‌اند اجرای این مصوبه با توجه به افزایش شدید هزینه‌ها به خصوص در بخش حقوق و دستمزد، نتوانسته است صورت‌های مالی را به فاز مثبت تغییر دهد.

سلطانی درباره تاثیرات اجرای این مصوبه گفت: این موضوع بی‌تاثیر نبوده است زیرا هرچقدر فاصله بین درآمد و هزینه‌ها کم شود، برای خدمات و توسعه شرکت بهتر است اما متاسفانه آهنگ رشد هزینه خیلی بیشتر از درآمد است. سال گذشته میانگین ۳۵ درصد درآمد عملیاتی‌مان افزایش پیدا کرد بود. این افزایش بدون احتساب تعرفه و با کار، تلاش و پیگیری مداوم بوده است ولی رشد هزینه به‌صورت انفجاری به شرکت فشار می‌آورد. در این شرایط ما هرچه تلاش می‌کنیم شرایط سخت‌تر می‌شود. ما پایان سال ۱۴۰۰، دو هزار نفر را با هدف چابک‌سازی و کاهش هزینه بازنشسته کردیم. با اینکه نزدیک هزار و صد میلیارد تومان کاهش هزینه و از طرفی افزایش کار عملیاتی با کار بیشتر داشتیم اما باز هم نتوانستیم افزایش هزینه را جبران کنیم. کارهای خیلی خوبی شروع شده که امیدواریم با تصمیمات بهتر در آینده شرایط بهتر شود.

شرکت مخابرات ایران موظف شده است با استقرار نظام حسابداری بهای تمام‌شده سرویس خود را مشخص کند. اجرای مصوبه تعیین حداقل کارکرد نیز به همین موضوع موکول شده بود و علت مخالفت شورای رقابت با اجرای مصوبه خود، پیاده‌نشده سیستم تعیین قیمت بود. مدیرعامل مخابرات درباره زمان به نتیجه رسیدن این سیستم گفت: ما یک تیم جداگانه برای این کار گذاشته‌ایم و این تیم بعد انجام برخی امور نتیجه را اعلام می‌کند. ما امیدواریم این موضوع در سال ۱۴۰۲ اعمال شود. نکته‌ای که وجود دارد این است که ما تصمیم‌گیرنده نیستیم و همیشه تابع تصمیمات دیگرانیم ولی وظیفه ما این است که شفاف‌سازی کنیم. من از همان ابتدا که وارد شرکت شدم موضوع شفاف‌سازی را جزو موارد اصلی کارم قرار دادم، به همین دلیل آمار و اعدادی که می‌دهیم کاملاً درست است. ما در مخابرات چیزی برای پنهان‌کردن نداریم، مخابرات یک شرکت بورسی است به همین دلیل همیشه تحت نظارت است و همیشه باید آمار دقیق را در کدال بگذاریم.

توسعه فیبرنوری

سلطانی درباره پروژه نجما (نهضت جهادی توسعه فیبر نوری مخابرات ایران) و شرایط دریافت فیبر توضیح داد: پروژه نجما در تهران یک طرح سه‌ساله است. ما حدود یک‌ونیم میلیون پورت به تهران اختصاص دادیم. در این طرح بخش تجاری مخابرات مطالعات دقیق خود را شروع کرده‌اند که از جدی بودن مشتری‌ها در این خصوص مطمئن شوند. ما ضمن پیش‌بینی منابع، وظیفه داریم به مشتری‌ها در این راستا پاسخ دهیم. بنابراین پروژه نجما طراحی و نیازسنجی شده است، هیات مدیره مصوب شده، ابلاغ شده و الآن در حال انجام است. اکنون در شهرهای کوچک یا روستاها تعداد زیادی مشتری برای این طرح داریم. من فکر می‌کنم پایان امسال می‌توانیم یک آمار خوبی ارائه دهیم. برنامه تهران شروع شده است اما به دلیل اینکه فنی است منتشر نمی‌شود. سال ۱۴۰۲ با قطعیت در کل کشور نزدیک یک میلیون و صد و پنجاه تا دو میلیون پورت را هدف‌گذاری کرده‌ایم. تهران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کل کشور را به خود اختصاص می‌دهد. ما مشتری‌های وفاداری در تهران داریم و زودتر باید به نیازشان پاسخ دهیم. البته همه استان‌ها، روستاها و حومه هم به FTTH نیاز دارند و ما سعی می‌کنیم با سرعت جلو برویم. مدیران استان‌ها خیلی خوب کار می‌کنند. ما سعی می‌کنیم همه استان‌ها را باهم جلو ببریم اما طبیعتاً یکی جلوتر و یکی عقب‌تر خواهد بود. تلاش ما بر این است استان‌هایی که عقب‌تر هستند را کمک کنیم و برایشان منابع بیشتری بگذاریم و تیم‌های فنی برایشان بفرستیم که بتوانیم آنها را هم رشد دهیم.

او با ابراز نگرانی نسبت به صنعت ICT کشور، توضیح داد: من مدیرعامل شرکت مخابرات هستم؛ اما واقعا نگران صنعت ICT کشور هستم و دلم برای جوانان فارغ‌التحصیل این حوزه می‌سوزد که آنها باید کار کنند و تولید کنند اما این مشکلات به آنها هم آسیب زده است. هدف اصلی من از این صحبت‌ها اقتصاد کشور و این صنعت است. صنعت ICT نیازمند توجه است و باید به گونه‌ای سیاست‌گذاری شود که بخش‌های خصوصی و افراد علاقه‌مند در این صنعت سرمایه‌گذاری کنند. اگر این موضوع درست شود در آینده رشد جهشی خواهیم داشت.

همه کاربران مخابراتی، اعم از سیار، ثابت، کوچک و بزرگ نیازمند توجه هستند اگر به ‌آنها توجه شود صنعت به‌دنبال آنها خواهد بود زیرا این‌ها پیشرانند و باید طرح بدهند، از بازار تجهیزات را تقاضا کنند و بعد توسعه بدهند؛ اگر این اتفاق بیفتد کل این صنعت متحول می‌شود.

https://pvst.ir/enm
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    یک دیدگاه

    1. آقای مهندس فرمودند بیشتر کار کردیم و درآمدمان ۳۵ درصد افزایش یافت لطفا بفرمایند بغیر از کار مخابراتی که وظیفه ذاتی مخابرات هست چه کارهایی انجام دادند یا این افزایش ۳۵ درصدی را از الان زمینه چینی می کنند برای اعلام سود و بدهکار کردن بیش از پیش شرکت مخابرات

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو