سلامت دیجیتال حوزه منتخب سرمایهگذاری؛ نوش دارو به ساخت هوش مصنوعی
انتخاب حوزه سرمایهگذاری از سمت VCها و CVCها متاثر از عوامل و دلایل مختلفی است…
۲۶ آبان ۱۴۰۳
۱۵ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
ورود استارتآپها به بورس یکی از برنامههای بلندمدت دولت بود. با ورود تپسی به بورس این برنامه سرعت گرفت؛ زیرا اصلیترین دغدغه فعالان استارتآپی، جذب سرمایه است و ورود به بورس یکی از مطلوبترین شیوهها برای تامین مالی استارتآپها به شمار میآید. یکی از اصلیترین دلایلی که شرکتها را به حضور در بورس تشویق میکند جذب سرمایه برای توسعه است.
بهگزارش روابط عمومی ترنج، ورود این بخش از صنعت نوآوری به بورس طی یک دهه آینده میتواند این شرکتها را به بزرگترین صنعت کشور تبدیل کند و پیشرفتهای قابل توجهی برای کشور به همراه آورد.
گامهای اصلی برای ورود استارتآپها به بورس در چند مرحله خلاصه میشود؛ قدم اول برخورداری از شروط اولیه شرکتی برای پذیرش است؛ یعنی کسبوکاری دادهمحور بر بستر اینترنت داشته باشند و بیش از ۳۰ درصد داراییشان از نوع دارایی نامشهود باشد.
قدم دوم انتخاب شرکت مشاور برای پذیرش در بورس است. اگر استارتآپی شرایط اولیه پذیرش را داشت باید از طریق یکی از نهادهای مالی دارای مجوز از سوی سازمان بورس اقدام به ارائه مدارک و مستندات و طی کردن مراحل پذیرش کند. سومین مرحله تهیه و ارائه مستندات پیش از پذیرش مانند امیدنامه و طرح کسبوکار تاییدشده از سوی اعضای هیات مدیره شرکت به بورس یا فرابورس است. در مرحله بعدی شرکتهای استارتآپی باید استعلام و تاییدیههایی دریافت کنند که طی آن صلاحیت اعضای شرکتشان مشخص شود. مرحله آخر که بسیار مهم است، وثیقه گذاشتن سهام برای دریافت مجوز پذیرش در بورس است. با طی کردن این مراحل استارتآپ به مرحله عرضه اولیه در بورس یا فرابورس میرسد.
اگر نسبت داراییهایی نامشهود استارتآپها به کل داراییها بیشتر یا مساوی ۵۰ درصد باشد، بورس موظف است شرایطی تبیین کند که سهام شرکت صرفاً به سرمایهگذاران واجد شرایط عرضه شود. در صورتی که این این نسبت کمتر از ۵۰ درصد باشد، به تشخیص هیات پذیرش، سهام شرکت قابل عرضه به عموم خواهد بود.
از روشهایی که به سرمایهگذاری موفق استارتآپها کمک میکند داشتن دید بلندمدت، ایجاد تناسب معقول بین ریسک و سود و در نهایت متنوع کردن شکل سرمایهگذاری در صنایع مختلف است. بسیاری از کارشناسان در خصوص ورود استارتآپها به بورس نظرات متفاوتی اظهار کردهاند. در حالی که موافقان دلایلی چون نیاز استارتآپها به تجربه راههای جدید تامین سرمایه، بهرهمندی از معافیتها و تخفیفات مالیاتی را دلایل مهمی برای ورود استارتآپها به بورس عنوان میکنند؛ مخالفان این موضوع ایراد در صورتهای مالی حسابداری، ضعف در حاکمیت شرکتی و ابهاماتی از این دست را دلایل پررنگ و قابل توجهی میدانند.