ایامدی از چیپ جدید هوش مصنوعی برای رقابت با انویدیا رونمایی کرد
مدیرعامل AMD با رونمایی از پردازندههای جدید هوش مصنوعی گفت فاصله این شرکت با انویدیا…
۲۰ مهر ۱۴۰۳
۷ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
انویدیا، چیپساز آمریکایی و یکی از بزرگترین تولید کنندگان کارت گرافیک جهان میگوید رمزارزها «هیچ چیز مفیدی برای جامعه ندارند.» این در حالی است که پردازندههای قدرتمند این شرکت کاربرد زیادی در صنعت کریپتو دارند.
به گزارش پیوست، مایکل کاگان، مدیر ارشد تکنولوژی شرکت انویدیا، اعلام کرده است که دیگر استفادههای قدرت پردازشی از جمله هوش مصنوعی و چتبات ChatGPT فایده بیشتری نسبت به استخراج رمزارز دارند.
شرکت انویدیا هیچگاه از جامعه کریپتو استقبال نکرده است به طوری که حتی این شرکت در سال ۲۰۲۱ با انتشار نرمافزاری امکان استفاده از کارتهای گرافیک این شرکت برای استخراج رمزارز اتریوم را محدود کرد. انویدیا قصد داشت با محدود کردن بازار کریپتو، دسترسی مشتریان اصلی از جمله محققان هوش مصنوعی و گیمرها را به این ابزار تضمین کند.
به گفته کاگان، ارزش آفرینی پایین قدرت پردازشی در صنعت رمزارزها این تصمیم را توجیه میکند.
اولین نسخه ChatGPT با استفاده از یک ابرکامپیوتر که با بیش از ۱۰ هزار کارت گرافیک انویدیا ساخته شده بود آموزش دیده است.
کاگان در مصاحبهای با گاردین گفت: «کریپتو به قدرت پردازشی نیاز دارد و از آنجایی که [انویدیا] بهترین است، مردم برای این هدف برنامهریزیاش کردند. آنها بسیاری از این دستگاهها را خریداری کردند و در نهایت شاهد فروپاشیاش بودیم زیرا هیچ چیز مفیدی برای جامعه ندارد. اما هوش مصنوعی اینطور نیست.»
«با ChatGPT هرکسی می تواند ماشین خود و برنامه خود را بسازد: شما به آن میگوید چه کاری انجام دهد و آن هم انجام میدهد. اگر هم آنطور که میخواهید کار نکند میتوانید چیز متفاوتی درخواست کنید.»
اما کریپتو بیشتر شبیه به صنعت معاملات سریع شبیه است. کاگان پیش از این شرکتی به نام ملاناکس (Mellanox) را در همین حوزه راهاندازی کرده بود که نهایتا شرکت انویدیا آن را خریداری کرد.
او میگوید: «ما هم دخالت زیادی در معاملات داشتیم: والاستریتی ها برای صرفهجویی در مقیاس نانوثانیه محصولات ما را خریداری میکردند، بانکها هم برای کاهش زمان انتقال بین دیتاسنتر و بورس سهامی کارهای عجیبی میکردند و کابلهای فیبر نوری زیرزمینی استفاده میکردند.»
او همچنین در رابطه با صنعت کریپتو میگوید: «من هیچگاه باور نداشتم که [کریپتو] فایدهای برای بشریت داشته باشد. مردم کارهای عجیبی میکنند اما وقتی محصول شما را بخرند شما هم به آنها میفروشید. اما نباید شرکت را به پشتیبانی از هرچیزی مجاب کنید.»
شرکتی که با تولید کارت گرافیکهای قدرتمند برای گیمرها به شهرت رسید به صورت اتفاقی جایگاهی مهمی هم در صنعت هوش مصنوعی پیدا کرد.
آموزش سیستمهای هوش مصنوعی که به قدرت رایانشی بالایی نیاز دارد با استفاده از پردازندههای ساده و قدرتمندی که مورد علاقه گیمرها است بهتر انجام می شود.
دو هفته پیش شرکت مایکروسافت اعلام کرد که دهها هزار پردازنده شرکت انویدیا (A100 GPU) را برای تحمل بار کاری شرکت اوپنایآی (OpenAI) خریداری کرده است. انویدیا بیش از ۲۰ هزار مورد از نسل قبلی این پردازنده (H100) را نیز به شرکت آمازون و برای بخش ابری این شرکت فروخته است و شرکت اوراکل نیز ۱۶ هزار پردازنده این شرکت را خریداری کرده است.
این شرکت همچنین با خدمت ابری DGX، قدرت پردازش چیپهای خود را با قیمت پایه ۳۷ هزار دلار در ماه به فروش میرساند. این مبلغ برای قدرت پردازشی هشت پردازنده H100 است که به صورت یک دسته در کنار هم قرار گرفتهاند.
جنسن هانگ، مدیرعامل این شرکت، در کنفرانس سالانه انویدیا که هفته گذشته برگزار شد شرکت خود را موتور اصلی «لحظه هوش مصنوعی آیفون» برشمرد و گفت «هوش مصنوعی مولد» با پشتوانه این شرکت «تقریبا تمام صنایع را متحول میکند.»