skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انویدیا ۱۵۵ میلیون دلار چیپ استخراج رمزارز فروخته اما گیمینگ هنوز بزرگترین بازار این شرکت است

۶ خرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

در ماه فوریه و با اوج گرفتن قیمت رمزارزها، انویدیا پردازنده‌های جدیدی را مختص استخراج رمزارز معرفی کرد هر چند این پردازنده‌ها قدرت تصویری کامپیوتر را تامین نمی‌کنند اما سکه‌های ارزشمند اتریوم را به خوبی استخراج می‌کنند.

به گزارش پیوست به نقل از CNBC، انویدیا در سه ماه اول سال مالی خود که دوم می به پایان رسید، 155 میلیون دلار از کارت‌های CMP درآمد داشته است و در سه ماهه فعلی فروش 400 میلیون دلاری را برای این بخش پیش‌بینی می‌کند، آماری که برای یک خط تولید جدید واقعا خیره کننده است.

اما جنسن هواهنگ، مدیرعامل انویدیا، می‌گوید با وجود جذابیتی که این خط تولید برای شرکت دارد، در واقع کار کوچکی برای عاشقان رمزارز و هدف از آن محافظت از گیمر‌ها است. آنطور که بنظر می‌رسد تجارت اصلی و حقیقی انودیویا هنوز مهمترین بخش این شرکت است و ۲/۷۶ میلیارد دلار بازده مالی برای این شرکت داشته که نسبت به سال گذشته 106 درصد بیشتر شده است.

هوانگ می‌گوید: «انویدیا به این دلیل به عرصه چیپ‌های رمزارزی پا گذاشته، که واحد‌های پردازش گرافیکی یا GPU را برای گیمرها ذخیره کند.» با اینکه GPU را برای استخراج نیز می‌توان استفاده کرد، چیپ‌های CMP را نمی‌توان برای گیمینگ استفاده کرد و تولید چیپ‌های CMP برای انویدیا ساده‌تر است.

مدیرعامل این شرکت می‌گوید که بازار اصلی این شرکت یعنی گیمینگ به بزرگترین حد خود رسیده است و نباید با مشکل مواجه شود زیرا استخراج کنندگان رمزارز کارت‌های مختص گیمینگ را خریداری می‌کنند.

هوانگ در تماسی با تحلیلگران گفت:‌ «ما امیدواریم که CMPها استخراج کنندگان را راضی کند و در مزارع حرفه‌ای باقی بماند» و با این محصول بتوانیم ذخیره کارت‌های گرافیکی را برای گیمر‌ها نگه داریم.

هوانگ می‌گوید «صنعت گمینگ بسیار بزرگ است و موضوع هیجان انگیز این است که صنعت گیمینگ دیگر محدود به بازی کردن نیست. این صنعت به ورزش الکترونیکی تبدیل شده، وارد حوزه هنر شده و به اجتماع بدل شده است و گیمینگ حالا تاثیر فرهنگی عظیمی دارد. بازی بزرگ‌ترین بخش در زمینه سرگرمی است و من تصور می‌کنم این وضعیت تا مدت‌ها ادامه داشته باشد.»

کمیابی

پیدا کردن سری جدیدی کارت گرفیکی انویدیا یعنی سری-30 RTX ساده نیست. این کارت‌ها در مراکز فروش از 399 دلار تا 1499 دلار به فروش می‌رسند و تفاوت قیمت وابسته به پیکربندی آن است. اما مشتریان به ندرت به چنین قیمت‌هایی دسترسی دارند.

عرضه محدود و تقاضای بالا باعث شده تا به محض عرضه، این کارت‌های گرافیکی سریعا خریداری شوند و زمانی که در فروشگاه موجود نباشد، بازار سیاه آن قیمت هنگفتی خواهد داشت گاهی قیمت بازار سیاه این کارت‌های گرافیکی به بیشتر از دوبرابر قیمت واقعی محصول می‌رسد.

تقاضای بسیار بالا برای کارت گرافیک‌های جی‌فورس دلیل اصلی افزایش فروش انویدیا در سه ماهه اول بود و فروش این شرکت با 84 درصد رشد به ۵/۶۶ میلیارد دلار رسید و فراتر از انتظارات وال‌استریت و حتی خود شرکت ظاهر شد.

چه کسانی این کارت‌ها را خریداری می‌کنند؟

شاید تنها دلیل آن افزایش تقاضا برای کامپیوتر‌های گیمینگ باشد که در دوران پاندمی نیز طبیعتا این تقاضا افزایش پیدا کرد و در کنار این افزایش تقاضا شاهد کمبود ظرفیت تولید میکروچیپ هستیم.

همچنین ممکن است که این کارت‌ها را استخراج کنندگان رمزارز خریدار کنند، کارت‌های گرافیکی عمدتا برای استراخ رمزارز اتریوم استفاده می‌شوند و اتریوم امسال یک اوج قیمت جدید را به ثبت رساند و بازدهی چند صد درصدی داشته باست.

انویدیا از این موضوع مطمئن نیست. کولیت کرس، مدیر ارشد مالی، می‌گوید: «به سختی می‌توان مشخص کرد که ماینر‌های رمزارز دقیقا تا چه اندازه روی بخش گیمینگ تاثیر گذار هستند.»

اما انویدیا به دنبال پاسخ این سوالات است. انویدیا به تازگی نرم‌افزاری را به کارت‌های گرافیکی خود اضافه کرده که استفاده از کارت‌های گرافیکی را برای استخراج دشوارتر می‌کند.

در پنج سال گذشته، سهام شرکت انویدیا 1200 درصد رشد کرده و تخصص این شرکت در زمینه پردازنده‌های گرافیکی دلیل اصلی آن است. پردازنده‌های گرافیکی در ابتدا تنها برای بازی طراحی می‌شدند و حالا قلب برخی از هیجان انگیزترین زمینه‌های تکنولوژی هستند.

از آنجایی که انویدیا اولین بار GPU را در سطح تجاری عرضه کرد، سرمایه گذاران به سهام این شرکت هجوم برده و امیدوار بودند که انویدیا این چیپ‌ها را به شرکت‌های سازنده اتومبیل‌های خودران، ارائه دهندگان محاسبه ابری‌ (تا حدی به دلیل کاربرد‌های هوش مصنوعی) و به تازگی ماینر‌های رمزارزی بفروشد.

هیچ کدام از این بخش‌های تجاری که سرمایه‌گذاران به آن امیدوار بودند رشد قابل توجهی نداشته است. انویدیا یک بخش خودرو سازی دارد اما این بخش با سقوط 1 درصدی، تنها 154 میلیون دلار درآمد داشته است، کمتر از درآمد کارت‌های CMP در سه ماهه اول امسال. فروش بخش دیتا سنتر‌های این شرکت 79 درصد رشد کرد اما بخش عمده آن به دلیل خرید یک شرکت زیرمجموعه در سال گذشته بود.

با این حال انویدیا تاکید دارد که تقاضا برای گیمر‌ها به شکل قابل توجهی افزایش یافته و به این زودی‌ کاهش نمی‌یابد. نگاهی به شبکه‌های اجتماعی کافی است تا دریابیم که گیمر‌ها از عدم دسترسی به این کارت‌های گرافیکی کلافه‌ شده‌اند. کارت‌های سری 30 انویدیا نسبت به محصولات دیگر سال‌ها رشد بیشتری داشته‌اند و تکنولوژی‌های جدیدی مثل ردیابی از طریق اشعه را در خود دارند و انویدیا تنها در ابتدای چرخه جدید محصولی است.

منبع:‌ CNBC

https://pvst.ir/a6d

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو