skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انویدیا و مایکروسافت برای ساخت ابرکامپیوتر هوش مصنوعی همکاری می‌کنند

۲۷ آبان ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۳۰ آذر ۱۴۰۱

انویدیا و مایکروسافت برای ساخت ابرکامپیوتر هوش مصنوعی همکاری می‌کنند

انویدیا و مایکروسافت روز چهارشنبه (۱۶ نوامبر) از همکاری بزرگی با هدفی بلندپروازانه برای ساخت «یکی از قدرتمندترین ابرکامپیوترهای هوش مصنوعی در جهان» مبتنی بر خدمات ابری آژور خبر دادند. این همکاری ادامه شراکت مایکروسافت با اوپن‌ای‌آی در سال ۲۰۱۹ است که به ساخت اولین ابرکامپیوتر روی آژور منتهی شد.

مایکروسافت در گامی دیگر در راستای توسعه، ساخت ابرکامپیوتری برای آموزش اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی و یادگیری عمیق را در دستور کار خود قرار داده است. این گام با همکاری شکرت انویدیا برداشته می‌شود. مایکروسافت در همین راستا، یکی از اولین شرکت‌هایی است که پردازنده H100 انویدیا با معماری‌ای موسوم به هاپر (Hopper) را به صورت عمده خریداری می‌کند.

پردازنده گرافیکی H100 پرچمدار چیپ‌های گرافیکی انویدیا برای استفاده در سرور است و بازده انرژی بالایی با سرعتی ۶ برابر سریع‌تر از پرچمدار پیشین یعنی A100 ارائه می‌کند. H100 به همراه پردازنده هسته‌ای Intel Xeon Ice Lake در ابرکامپیوتر هنری لنووا نیز استفاده است.

پردازنده‌های گرافیکی H100 و A100 قلب گرافیکی این ابرکامپیوتر جدید را تشکیل می‌دهند، برای شبکه از NVIDIA Quantum-2 400Gb/s InfiniBand استفاده می‌شود و بسته تجاری نرم‌افزار هوش مصنوعی AI هم بعد نرم‌افزاری را بر عهده می‌گیرد. در این پروژه جدید از زیرساخت ابری مایکروسافت‌ (آژور) و ماشین‌های مجازی (سری ND و NC) نیز استفاده می‌شود و بنابراین شاهد اولین مورد استفاده از NVIDIA Quantum-2 400Gb/s InfiniBand در یک ابر عمومی هستیم.

انویدیا امیدوار است در نتیجه این همکاری بتواند یادگیری الگوریتمی بدون نظارت (یا با نظارت محدود) را اجرایی کند. در این روش، ماشین‌ها می‌توانند محتوایی همچون متن، کد، تصاویر دیجیتالی، ویدئو یا صوت تولید کنند. این حوزه به طور کلی هوش مصنوعی مولد نامیده می‌شود. انویدیا برای رسیدن به این هدف از Megatron Turing NLG 530B (پاسخ این شرکت به GPT-3 اوپن‌ای‌آی) استفاده می‌کند.

مایکروسافت هم به سهم خود با استفاده از کتابخانه منبع‌باز DeepSpeed، آذوقه هوش مصنوعی و یادگیری عمیق را فراهم می‌کند. دیپ‌اسپید در زمینه به حداقل رساندن زیرساخت شبکه عصبی کاربرد دارد.

افزون بر این، مشتریان آژور نیز در نتیجه این همکاری به بسته ابزارها، نرم‌افزار و چارچوب تجاری هوش مصنوعی و تحلیل داده ابربومی دسترسی پیدا می‌کنند. این ابزار، نرم‌افزار و چارچوب در کنار هم بسته نرم‌افزاری NVIDIA AI Enterprise نامیده می‌شوند.

مانویر داس، نماینده ارش رایانش تجاری در انویدیا، می‌گوید: «همکاری ما با مایکروسافت، جدید‌ترین زیرساخت و نرم‌افزار هوش مصنوعی را برای استفاده از قدرت انقلابی AI در اختیار محققان و شرکت‌ها قرار می‌دهد.»

انویدیا در حال حاضر ابرکامپیوتر سلین (Selene)، که در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ ساخته شد، را در اختیار دارد. این ابرکامپیوتر مبتنی بر چیپ A100 است و برای یادگیری ماشینی، تحلیل داده هوش مصنوعی و رایانش پرقدرت (HPC) استفاده می‌شود. این کامپیوتر برای آموزش مدل هوش مصنوعی GauGAN2، چیزی شبیه به DALL-E، هم استفاده شده است.

در سال‌های اخیر تعداد مدل‌های هوش مصنوعی افزایش چشمگیری یافته و در نتیجه تقاضا برای زیرساخت قدرتمند هم بیشتر شده است. شرکت انویدیا برای توسعه بیشتر فعالیت خود، فعالیت محتوا، طراحی و شبیه‌سازی سه‌بعدی را نیز با بسته ابزار و خدمات ابری Omniverse توسعه می‌دهد.

منبع: Spiceworks, Verge

https://pvst.ir/djn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو