skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ذره‌بین

علیرضا کامرانیان‌فر مدیرکل توسعه کسب‌وکار دیجی‌کالا

از گذشته تا امروز

علیرضا کامرانیان‌فر
مدیرکل توسعه کسب‌وکار دیجی‌کالا

۷ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

شماره ۱۱۰

در سال‌های دور، دیجی‌کالا یک فروشگاه اینترنتی بود که تمامی فرایندهای تامین کالا، فروش و ارسال سفارش را به تنهایی انجام می‌داد. در گام دوم، از سال ۱۳۹۵ تصمیم گرفتیم دست در دست صدها هزار فروشنده و هزاران برند ایرانی، بزرگ‌ترین بازارگاه (marketplace) ایران و خاورمیانه را خلق و ده‌ها هزار زنجیره تامین متنوع را به ده‌ها میلیون‌ها کاربر دیجی‌کالا متصل کنیم تا عدالت اجتماعی و اقتصادی را در هر دو سمت عرضه و تقاضا و در شفاف‌ترین بستر ممکن ایجاد کنیم. در مرحله سوم، به منظور مقیاس‌پذیر کردن مدل کسب‌وکار «بازارگاه»، به سوی ساختن اکوسیستمی از زیرساخت‌های مکمل تجارت الکترونیکی همچون نوآوری‌های مالی و پرداخت، فناوری‌های بازاریابی و تبلیغات دیجیتالی، راهکارهای توزیع کالا مبتنی بر هوش مصنوعی، رایانش ابری و… گام برداشتیم. در نسل چهارم، اکنون برای تبدیل شدن به یک ارائه‌دهنده زیرساخت و خدمات تجارت الکترونیکی هدف‌گذاری کرده‌ایم. دیجی‌کالای آینده نه یک فروشگاه آنلاین بلکه یک مجموعه یکپارچه، کامل و ارزش‌آفرین از زیرساخت‌ها و خدمات تجارت الکترونیکی مبتنی بر تکنولوژی خواهد بود که به هر فروشنده، مستقل از پلتفرم فروش آنلاینی که مشتری روی آن فعالیت می‌کند، عرضه می‌شود. رویای ما این است که روزی تولیدکنندگان و کسب‌وکارهای ایرانی تنها به تولید یا تامین کالای باکیفیت و با قیمت مناسب فکر کنند و جز این، دغدغه‌ای برای توسعه کسب‌وکار خود به فضای آنلاین نداشته باشند.

در راستای تحقق این چشم‌انداز، حوزه‌های اصلی سرمایه‌گذاری و تمرکز گروه دیجی‌کالا در سال پیش رو شامل موارد زیر خواهد بود:

به‌کارگیری فناوری‌های مالی به منظور ارائه مدل‌های متنوع پرداخت و همچنین توسعه سریع راهکارهای اعتباری خریداران و فروشندگان.

با توجه به نرخ تورم بالا که قدرت خرید مشتریان را تحت تاثیر قرار داده، ارائه روش‌های متنوع پرداخت به مشتریان خصوصاً پرداخت اقساطی ضروری است. امکان خرید اقساطی در سال ۱۳۹۹ با استفاده از منابع لیزینگ در دیجی‌پی معرفی شد. با رشد چشمگیر تقاضا، منابع بانکی را جایگزین و همزمان تمرکز ویژه‌ای بر ساخت محصولی باکیفیت منطبق بر الزامات شبکه بانکی کردیم. در سمت عرضه نیز تلاش کردیم با اعتباردهی به فروشندگان، مشکل سرمایه در گردش آنها را تا حدی مرتفع کنیم. سال ۱۴۰۲، سال رشد سریع محصولات اعتباری دیجی‌پی خواهد بود. مهم‌ترین حوزه‌های تمرکز در خدمات اعتباری در دیجی‌پی در سال آینده عبارت‌اند از:

  • افزایش تنوع شرکای تجاری در شبکه بانکی به منظور تامین اعتبار خرید اقساطی
  • برقراری فرایند آنلاین درخواست و تخصیص اعتبار خرید به صورت انتها به انتها (end to end) از طریق پیاده‌سازی کامل سفته الکترونیکی
  • توسعه راهکارهای متنوع به منظور ضمانت بازپرداخت اقساط و کاهش نرخ نکول
  • بهبود سرویس و اتوماسیون کامل فرایند درخواست تسویه آنی فروشندگان
  • توسعه و بهبود سرویس‌های پرداخت جدید دیجی‌پی (BNPL، پرداخت مستقیم، پرداخت با یک کلیک).

متنوع‌سازی روش‌های ارسال و تحویل کالا و افزایش مقیاس‌پذیری شبکه لجستیک

یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ما در دیجی‌کالا طی سال‌های اخیر، بهبود تجربه مشتریان در دریافت کالا بوده است. در سال آینده نیز تمرکز اصلی دیجی‌کالا بر تداوم سرمایه‌گذاری در ایجاد یک شبکه بزرگ، انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر لجستیکی مبتنی بر تکنولوژی است که علاوه بر متنوع‌سازی روش‌های دریافت کالا، به کاهش زمان ارسال و افزایش نرخ تحویل به‌موقع کالا خواهد انجامید. برخی از مهم‌ترین حوزه‌های سرمایه‌گذاری دیجی‌کالا در حوزه لجستیک در سال آینده عبارت‌اند از:

  • توسعه مدل Dropshipment
  • افزایش مراکز خدمات مشتریان دیجی‌کالا
  • افزایش سریع نقاط تحویل حضوری جمع‌سپاری‌شده (PUDO)
  • سرمایه‌گذاری در توسعه گنجه‌های هوشمند.

رشد و توسعه مدل‌های کسب‌وکار غیرمتمرکز تجارت الکترونیکی:

«نوآوری‌های مخرب» همواره در گروه دیجی‌کالا از توجه ویژه‌ای برخوردارند. هدف مدل‌های کسب‌وکار جدید گروه دیجی‌کالا در حوزه تجارت الکترونیکی همچون دیجی‌فای و پیندو، ایجاد آزادی عمل بیشتر برای فروشندگان در انتخاب و شخصی‌سازی پلتفرم فروش خود و همچنین ایجاد امکان تعامل مستقیم آنها با مشتریان است؛ در حالی که تمامی زیرساخت‌ها و ابزارهای مورد نیاز برای فروش و ارسال کالا در این پلتفرم‌ها تجمیع شده‌اند. در سال آینده، بر یکپارچه‌سازی زیرساخت‌ها و خدمات گروه دیجی‌کالا در دیجی‌فای و پیندو و رشد سریع این دو مدل کسب‌وکار تمرکز ویژه‌ای خواهیم داشت.

افزایش و بهبود سطح سرویس‌های تبلیغاتی مبتنی بر فناوری‌های تبلیغات دیجیتالی

با پیوستن اسمارتک به گروه دیجی‌کالا در سال ۱۴۰۰ و همچنین مشارکت با آژانس‌های پیشرو صنعت تبلیغات دیجیتالی ایران، سفر ما به دنیای اتوماسیون بازاریابی و فناوری‌های تبلیغاتی آغاز شد. طی سال ۱۴۰۱، محصولات متنوعی از جمله پلتفرم تبلیغات دیجیتالی Adverge، پلتفرم مشارکت در بازاریابی (Affiliate marketing) با نام Affilio، راهکار اتوماسیون بازاریابی Intrack و راهکار مدیریت داده‌های مشتریان با نام Deepin را توسعه دادیم و در سال ۱۴۰۲، با بهره گرفتن از این پلتفرم‌ها، راهکارهای تبلیغاتی کارآمد و متنوعی از جمله تبلیغات نمایشی، کلیکی و مشارکت در فروش، چه در دیجی‌کالا و چه در شبکه تبلیغاتی شرکای تجاری‌مان، به فروشندگان و برندها عرضه خواهیم کرد.

سرمایه‌گذاری در توسعه نسل جدید پلتفرم سازمانی دیجی‌کالا (Digikala business)

پلتفرم سازمانی دیجی‌کالا در سال ۱۴۰۰ معرفی و در مدتی کوتاه با استقبال خوب سازمان‌های کوچک و متوسط و خرده‌فروشان روبه‌رو شد. در سال ۱۴۰۲، روی بازنویسی پلتفرم با امکانات جدید و توسعه کسب‌وکار سازمانی دیجی‌کالا با خدمات شخصی‌سازی‌شده برای سازمان‌ها تمرکز خواهیم کرد.

افزایش تمرکز بر مسئولیت‌های اجتماعی

«توانمندسازی کسب‌وکارهای بومی و محلی» علی‌الخصوص در مناطق کمتر توسعه‌یافته کشورمان یکی از محورهای اصلی مسئولیت اجتماعی دیجی‌کالا در سال‌های گذشته بوده ‌است. در این حوزه، در سال ۱۴۰۱ با ارائه آموزش، تولید محتوا، ارائه تسهیلات و تخفیف در کمیسیون و ایجاد ظرفیت عملیاتی اختصاصی برای این کسب‌وکارها، فروشی معادل یکصد میلیارد تومان برای بیش از پنج هزار فروشنده تحت حمایت این طرح محقق شد. در سال 1402 برای دستیابی به رشد سه برابری فروش این دسته از کسب‌وکارها هدف‌گذاری کرده‌ایم.

این مطلب در شماره ۱۱۰ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۱۱۰ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/ea4

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو