گزارش آذر ماه شاپرک: تعداد تراکنشهای شبکه پرداخت در آذر کاهش یافت
تعداد تراکنشهای شبکه پرداخت در آذر ماه نسبت به آبان ماه گذشته ۲.۸ درصد کاهش…
۱۸ دی ۱۴۰۳
۲ اسفند ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
حسام حبیباله معاون فناوری اطلاعات بانک شهر معتقد است در حوزه امنیت بانکی در ایران چالشهای جدی وجود دارد و از فعالان و سیاستگذاران خواست به این فکر کنند در حوزه امنیت بانکی چه کاشتهایم تا چه درو کنیم؟
به گزارش پیوست در نهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، فعالان حوزه بانکداری و امنیت در نشست امنیت و حکمرانی داده در نظام بانکی به مسائل این حوزه و چالشهای آن پرداختند.
حسام حبیباله، معاون فناوری اطلاعات بانک شهر در این باره گفت: حکمرانی داده مسئلهای داغ در ایران است و نقش بانک مرکزی باید در این حوزه جدیتر شود و سندهای کلانی که در این باره تدوین میشود باید سفارشیسازی شده برای بانکها باشد. او همچنین ادامه داد واقعیت این است که باید ببینیم در حوزه امنیت چه کاشتهایم که بخواهیم چه درو کنیم؟ از لحاظ نیروی انسانی و زیر ساختی در مضیقه هستیم و نیروی انسانی با حقوق و مزایا و با شرایط سخت فیلترینگ و تحریم به سختی کار میکنند و اگر مشکلی هم پیش بیاید آنها باید به تنهایی جوابگو باشند.
حبیباله همچنین با نقدی نسبت به قوانین رگولاتوری ادامه داد: قوانین یکسان و سخت باعث شده همه بانکها شبیه هم شوند و رقابت معنا پیدا نکند و تنها مفر ما در حوزه رقابت خلق تجربه جدید برای مشتری است و بازی ما روی دیجیتالیشدن و خلق تجربه بهتر و دلپذیرکردن فرآیند بانکی برای کاربران رفته است.
علیرضا لگزایی مشاور عالی مدیرعامل بانک ملت هم فرهنگ و مهارت را دو مسئله عمده حوزه امنیت عنوان کرد و گفت: متاسفانه بودجه بخش امنیت در حوزه IT کم است. ضمن اینکه موضوع امنیت در بانکها بحثی حساس است. نباید از حالت تعادل خارج شویم امنیت باید به اندازه باشد. امنیت نباید راحتی و رضایت مشتری را کم کند و جلوی نوآوری را بگیرد. از دید لگزایی به لحاظ کیفی مدیریت امنیت جایگاه بالایی در ایران ندارد و این موضوع نیاز به فرهنگسازی و آموزش مهارتهای این حوزه دارد.
ناصر حکیمی مشاور بانک تجارت هم در ادامه به موضوع دادهها در بانکها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بسیاری از شرکتها و سازمانها دادههای بانکی را به بهانههای مختلف دریافت کردهاند و میکنند بدون رودربایستی باید بگویم دادههای بانک خیلی پخش است و همین موضوع میتواند مسئولیت محرمانگی دادهها را از بین ببرد. اطلاعات بانکی شروع به پخش شدن کرده است و مقام رگولاتوری سریعتر باید به آن رسیدگی کند. در واقع ادامه مسیر با وضع موجود چیزی بهتر نمیشود ممکن است بدتر هم شود.
حکیمی در ادامه راهکار چالشهای امنیتی در ایران را چنین عنوان کرد: مقابله با تروریسم و پولشویی یک راه حل ثابت و استاتیک ندارد دیگر نباید از الگوهای استاتیک استفاده کرد و باید با استفاده از ماشینهای هوشمندی تجهیزات روز از دنیا عقب نماند.