skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

معاون فناوری اطلاعات بانک شهر: در حوزه امنیت بانکی چه کاشته‌ایم که چه درو کنیم؟

سمانه سمیع تحریریه

۲ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

حسام حبیب‌اله معاون فناوری اطلاعات بانک شهر معتقد است در حوزه امنیت بانکی در ایران چالش‌های جدی وجود دارد و از فعالان و سیاست‌گذاران خواست به این فکر کنند در حوزه امنیت بانکی چه کاشته‌ایم تا چه درو کنیم؟

به گزارش پیوست در نهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، فعالان حوزه بانکداری و امنیت در نشست امنیت و حکمرانی داده در نظام بانکی به مسائل این حوزه و چالش‌های آن پرداختند.

حسام حبیب‌اله، معاون فناوری اطلاعات بانک شهر در این باره گفت: حکمرانی داده مسئله‌ای داغ در ایران است و نقش بانک مرکزی باید در این حوزه جدی‌تر شود و سندهای کلانی که در این باره تدوین می‌شود باید سفارشی‌سازی شده برای بانک‌ها باشد‌. او همچنین ادامه داد واقعیت این است که باید ببینیم در حوزه امنیت چه کاشته‌ایم که بخواهیم چه درو کنیم؟ از لحاظ نیروی انسانی و زیر ساختی در مضیقه هستیم و نیروی انسانی با حقوق و مزایا و با شرایط سخت فیلترینگ و تحریم به سختی کار می‌کنند و اگر مشکلی هم پیش بیاید آنها باید به تنهایی جوابگو باشند.

حبیب‌اله همچنین با نقدی نسبت به قوانین رگولاتوری ادامه داد: قوانین یکسان و سخت باعث شده همه بانک‌ها شبیه هم شوند و رقابت معنا پیدا نکند و تنها مفر ما در حوزه رقابت خلق تجربه جدید برای مشتری است و بازی ما روی دیجیتالی‌شدن و خلق تجربه بهتر و دلپذیرکردن فرآیند بانکی برای کاربران رفته است.

تمرکز باید روی فرهنگ و مهارت باشد

علیرضا لگزایی مشاور عالی مدیرعامل بانک ملت هم فرهنگ و مهارت را دو مسئله عمده حوزه امنیت عنوان کرد و گفت: متاسفانه  بودجه بخش امنیت در حوزه IT کم است. ضمن اینکه موضوع امنیت در بانک‌ها بحثی حساس است. نباید از حالت تعادل خارج شویم امنیت باید به اندازه باشد. امنیت نباید راحتی و رضایت مشتری را کم کند و جلوی نوآوری را بگیرد. از دید لگزایی به لحاظ کیفی مدیریت امنیت جایگاه بالایی در ایران ندارد و این موضوع نیاز به فرهنگ‌سازی و آموزش مهارت‌های این حوزه دارد.

مقابله با تروریسم و پول‌شویی راه حل ثابت  ندارد

ناصر حکیمی مشاور بانک تجارت هم در ادامه به موضوع داده‌ها در بانک‌ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها داده‌های بانکی را به بهانه‌های مختلف دریافت کرده‌اند و می‌کنند بدون رودربایستی باید بگویم داده‌های بانک خیلی پخش است و همین موضوع می‌تواند مسئولیت محرمانگی داده‌ها را از بین ببرد. اطلاعات بانکی شروع به پخش شدن کرده است و مقام رگولاتوری سریع‌تر باید به آن رسیدگی کند. در واقع ادامه مسیر با وضع موجود چیزی بهتر نمی‌شود ممکن است بدتر هم شود.

حکیمی در ادامه راهکار چالش‌های امنیتی در ایران را چنین عنوان کرد: مقابله با تروریسم و پول‌شویی یک راه حل ثابت و استاتیک ندارد دیگر نباید از الگوهای استاتیک استفاده کرد و باید با استفاده از ماشین‌های هوشمندی  تجهیزات روز از دنیا عقب نماند.

https://pvst.ir/e87
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو