skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آموزش تصویری سامانه همتا برای رجیستر گوشی، استعلام و انتقال موبایل

۲۲ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۱۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۴ تیر ۱۴۰۲

سامانه همتا

در این مطلب می‌خوانید

    رجیستر گوشی در سامانه همتا هنگام خرید گوشی جدید ضروری است. سامانه همتا به منظور جلوگیری از قاچاق و واردات غیر قانونی گوشی‌های هوشمند راه‌اندازی شده است. تمامی گوشی‌های که از مبادی رسمی وارد کشور شده‌اند به سامانه همتا اطلاع داده می‌شوند سپس خریدار با ثبت کد، این گوشی را به نام خود ثبت یا اصطلاحا رجیستر می‌کند. فرآیند رجیستری در سامانه‌ای به نام همتا انجام می‌شود.

    چند سالی می‌‎شود که برای جلوگیری از قاچاق گوشی‎‌های تقلبی، وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده که نیاز است اطلاعات این گوشی‌ها در سامانه همتا ثبت یا رجیستر شود. این سامانه از سال ۱۳۹۶ راه‌اندازی شده و تمامی فروشندگان گوشی موبایل موظف شده‌اند تا گوشی‌هایی که توسط مشتری خریداری می‌شود را در این سامانه ثبت کنند.

    سامانه همتا

    ما در این مطلب سعی داریم به ویژگی‌هایی که این روش دربردارد اشاره کرده و چگونگی انجام رجیستر گوشی در سامانه همتا را با شما در میان بگذاریم. 

    سامانه همتا

    نحوه رجیستر گوشی در سامانه همتا چگونه است؟

    در این بخش قصد داریم به آموزش رجیستر گوشی در سامانه همتا بپردازیم. برای انجام رجیستری می‌توانید از چند روش مختلف استفاده کنید که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت. 

    اما پیش از آن بهتر است IMEI اصلی موبایلی که خریداری کرده‌اید را با شناسه‌ای که روی جعبه گوشی ثبت‌شده مطابقت دهید. لازم به ذکر است برای به دست آوردن IMEI کافی است کد دستوری #۰۶#* را شماره گیری کنید تا در عرض چند ثانیه IMEI اصلی موبایل‌تان روی صفحه نشان داده شود. حالا می‌توانید با استفاده از روش‌های زیر اقدام به رجیستر کردن موبایل در سامانه همتا کنید. 

    نکته مهم:

    چنانچه گوشی موبایل خود را از مغازه خریداری کرده‌اید، باید حتما دارای کد رجیستری باشد باشد تا بتوان آن را در سامانه همتا موبایل به ثبت رساند. حال اگر گوشی فوق توسط مسافر به کشور وارد شده باشد لازم است در گمرک فرودگاه به مسئولان این حوزه اظهار شود تا بعدها بتوان عوارض آن را به صورت آنلاین پرداخت کرد.

    رجیستر گوشی با استفاده از اپلیکیشن

    سامانه همتا برای انجام عملیات رجیستر کردن گوشی‌های هوشمند یک اپلیکیشن خوب و کاربردی طراحی کرده که استفاده از آن برای کاربران بسیار آسان است. برای رجیستر کردن گوشی در این اپلیکیشن کافیست مراحلی که از شما خواسته می‌شود را انجام دهید. 

    لازم است به این نکته نیز اشاره کنیم که این اپلیکیشن برای موبایل‌های اندروید و iOS طراحی شده است.

    اپلیثکیشن همتا

    برای رجیستر گوشی در این سامانه از طریق اپلیکیشن لازم است روی گزینه «فعال سازی تلفن همراه» کلیک کرده و سپس به ترتیب شماره تلفن همراه، IMEI دستگاه و همچنین کد فعال سازی خود را در پنجره اپلیکیشن درج کرده و کلید «فعال سازی» را انتخاب کنید.

    پس از ورود به برنامه گزینه فعالسازی را انتخاب کنید تا وارد صفحه زیر شوید.

    ابتدا شماره تلفن خریدار را وارد کنید، برای اطمینان از صحت شماره، آن را دوباره وارد کنید. سپس شناسه دستگاه IMEI را وارد کنید. زیر این کادر دو گزینه قرار دارد که به شما در یافتن IMEI کمک می‌کند. یکی از آنها نوشته شناسه دستگاه من و دیگری دریافت از طریق بارکدخوان که می‌توانید باکمک گوشی، بارکد روی بسته‌بندی گوشی موبایل را اسکن کنید و دیگر نیازی به نوشتن شناسه 15 رقمی نیست.

    در نهایت باید کد فعالسازی که روی بسته‌بندی درج شده است را اینجا وارد کنید. توجه داشته باشید وجود کد فعالسازی ضروری است و بدون آن عملا نمی‌توانید گوشی را رجیستر کنید.

    سامانه همتا

    رجیستر گوشی با ورود به سایت

    در آموزش رجیستر گوشی در سامانه همتا لازم است به این نکته اشاره کنیم که این عملیات را در سایت همتا به آدرس الکترونیکی hamta.ntsw.ir نیز می‌توانید انجام دهید. در این روش لازم است پس از ورود به سایت وارد بخش فعال‌سازی شده و اطلاعات گوشی را وارد کرده و اطلاعات مورد نیاز را در هر قسمت با توجه به آن چه از شما خواسته می‌شود ثبت کنید. این پروسه در مدت کوتاهی انجام شده و وقت زیادی از شما نخواهد گرفت. ما در ادامه مرحله به مرحله روش انجام آن را با شما در میان خواهیم گذاشت.

    قدم اول: برای ورود به سایت جهت رجیستر گوشی در سامانه همتا می‌توانید از دو روش ورود با شماره همراه و همچنین ورود با استفاده از کد ملی استفاده کنید.

    ورود به سایت رجیستر گوشی در سامانه همتا

    چنانچه برای این منظور شماره تلفن خود را استفاده کنید، برای گوشی شما کدی ارسال می‌شود که می‌توانید پس از وارد کردن رمز عبور و کد امنیتی، وارد سایت شوید.

    قدم دوم: در این مرحله در نوار سمت راست که در صفحه اصلی وب‌سایت قرار دارد گزینه‌ فعال‌سازی تلفن همراه را انتخاب کنید.

    گزینه‌ فعال‌سازی تلفن همراه در رجیستر گوشی در سامانه همتا

    قدم سوم: در این مرحله از شما اطلاعاتی از قبیل شماره تلفن همراه، کد IMEI، کد فعال‌سازی یک بار مصرف خواسته می‌شود.
    چنانچه این اطلاعات را به درستی وارد نمایید رجیستری گوشی موبایل شما با موفقیت پایان می‌یابد.

    ثبت گوشی در سامانه همتا با استفاده از کد USSD

    این روش یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای رجیستر گوشی در سامانه همتا است زیرا در هر زمان و مکانی بدون نیاز به استفاده از اینترنت در دسترس خواهد بود. در ادامه این بخش به صورت گام به گام این مراحل را شرح خواهیم داد تا بتوانید در کمترین زمان اقدام به رجیستر کردن گوشی تلفن همراه خود کنید.

    گام اول: برای رجیستر گوشی در سامانه همتا لازم است با استفاده از گوشی خود کد دستوری #7777* را شماره‌گیری کرده و سپس گزینه تماس را بفشارید.

    گام دوم: عدد ۲ را شماره‌گیری کرده و گزینه فعالسازی که روی صفحه نشان داده می‌شود را انتخاب کنید.

    ثبت گوشی در سامانه همتا با استفاده از کد USSD

    گام سوم: در این مرحله شماره سریال یا IMEI گوشی مورد نظر که قصد فعال سازی آن را دارید، وارد کنید. لازم به ذکر است برای به دست آوردن این کد در تمام گوشی‌های اندرویدی، آی او اس و سایر گوشی‌های هوشمند می‌توانید از روش شماره‌گیری کد #06#* با گوشی خود استفاده کنید تا کد پانزده رقمی IMEI گوشی شما روی صفحه نشان داده شود. این کد را می‌توانید لمس کرده و سپس گزینه کپی را انتخاب کنید تا بتوانید از آن در سامانه همتا استفاده کنید.

    گام چهارم: در این مرحله لازم است شماره سیم کارتی که قصد دارید گوشی موبایل خود را با آن رجیستر کنید، وارد کنید.

    گام پنجم: در این مرحله باید کد فعالسازی ۶ رقمی را وارد کنید.

    گام ششم: در این مرحله پیامی برای شما فرستاده می‌شود که حاوی شماره سریال IMEI و همچنین شماره سیم کارت‌تان است. چنانچه این اطلاعات مورد تایید شماست، عدد ۱ را ارسال کنید.

    گام هفتم: در انتها نیز پیامی برای شما ارسال می‌شود که نشان می‌دهد فعالسازی با موفقیت انجام شده است. این پیام به صورت SMS نیز ارسال خواهد شد.

    در انتهای این مطلب ذکر این نکته لازم است که برای گوشی‌هایی که امکان استفاده از دو سیم کارت را دارند تنها ثبت یک سیمکارت در سامانه همتا کافی بوده و نیازی به ثبت هر دو سیمکارت نخواهید داشت.

    IMEI‌چیست و نحوه بدست آوردن IMEI تلفن همراه

    IMEI یک شماره شناسایی 15 رقمی منحصر به فرد است که هویت شناسه دستگاه را مشخص می کند. شماره IMEI معمولاً روی دستگاه چاپ می شود یا با شماره گیری *#06# روی صفحه کلید تلفن می توانید آن را پیدا کنید. شماره IMEI کاربردهای مختلفی دارد مثلا می‌تواند توسط ارائه دهندگان شبکه تلفن همراه برای مسدود کردن تلفن های دزدیده شده استفاده شود و همچنین می تواند برای ردیابی موقعیت مکانی دستگاه در صورت گم شدن یا سرقت آن استفاده شود.
    برای پیدا کردن IMEI می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید.
    *#06# را روی صفحه کلید دستگاه خود شماره گیری کنید. با این کار شماره IMEI روی صفحه نمایش دستگاه شما نمایش داده می شود.
    بسته بندی یا دفترچه راهنمای دستگاه را بررسی کنید: شماره IMEI معمولاً روی جعبه یا در دفترچه راهنمای کاربر دستگاه شما چاپ می شود.
    تنظیمات دستگاه را بررسی کنید: شماره IMEI را می توانید در منوی تنظیمات دستگاه خود پیدا کنید. به عنوان مثال، در آیفون، به Settings > General > About بروید و شماره IMEI باید در لیست باشد. در اندروید نیز وارد بخش تنظیمات شوید سپس به دنبال قسمت About جستجو کنید. در این قسمت باید بخشی به نام statu یا info وجود داشته باشد.
    باتری را خارج کنید: اگر دستگاه شما دارای باتری قابل جابجایی است، می توانید آن را بیرون بیاورید و به دنبال شماره IMEI روی برچسب زیر باتری بگردید.

    نحوه استعلام اصالت دستگاه و اطلاع از قانونی بودن آن

    برای اینکه از اصالت دستگاه مطمئن شوید و بدانید که آیا این دستگاه به‌طور قانونی وارد کشور شده است یا خیر می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید.

    پیامک استعلام اصالت گوشی به شماره ۷۷۷۷

    در این روش باید شماره IMEI را به شماره خط 7777 ارسال کنید تا در پاسخ وضعیت گوشی همراه ارسال شود.

    کد دستوری استعلام اصالت گوشی #۷۷۷۷*

    در این روش باید وارد صفحه شماره‌گیر تلفن شوید سپس شماره #۷۷۷۷* را وارد کنید و دکمه تماس را بزنید.

    در منویی که نمایش داده می‌شود، گزینه‌های مختلفی را مشاهده خواهید که یکی از آنها مربوط به استعلام اصالت دستگاه و اطلاع از قانونی بودن آن است که با همین عنوان نیز مشخص شده است.

    کد دستوری استعلام اصالت گوشی #۷۷۷۷*

    در زمان نوشتن این مطلب استعلام اصالت با عدد 1 مشخص شده بود. بعد از ارسال عدد 1 باید شماره 15 رقمی IMEI را وارد کنید. اکنون به شما گفته می‌شود که پاسخ پیامک خواهد شد و لحظاتی بعد جواب استعلام اصالت تلفن همراه به شماره شما ارسال می‌شود.

    استفاده از اپلیکیشن همتا برای استعلام اصالت

    بعد از نصب برنامه همتا، وارد آن شوید. در همان ابتدای صفحه گزینه استعلام اصالت را مشاهده خواهید کرد.

    روی آن لمس کنید و در صفحه بعد شماره 15 رقمی IMEI را وارد روی دکمه استعلام اصالت لمس کنید. در پاسخ، جواب استعلام نمایش داده می‌شود و اگر گوشی به‌طور قانونی وارد کشور شده باشد زمان رجیستری و گارانتی آن نیز نشان داده خواهد شد.

    استعلام اصالت گوشی در سایت همتا

    از طریق کد ملی وارد سایت همتا به نشانی hamta.ntsw.ir شوید. در ستون سمت راست داشبورد گزینه استعلام اصالت دستگاه را انتخاب کنید.

    استعلام اصالت گوشی تلفن همراه در سایت همتا

    در پنجره‌ای که باز می‌شود باید شماره IMEI را وارد کنید. اگر گوشی شما قانونی باشد پنجره‌ای مشابه تصویر زیر نمایش داده می‌شود که علاوعه بر اطلاعات دستگاه شامل شرکت واردکننده و گارانتی‌کننده است.
    استعلام اصالت گوشی تلفن همراه در سایت همتا

    آموزش ثبت و رجیستر گوشی‌های مسافری

    در بحث مربوط به رجیستری گوشی موبایل، موضوع رجیستر گوشی‌های مسافری هم مطرح است که در این قسمت به روش انجام آن نیز خواهیم پرداخت.

    اما پیش از آن لازم است به این موضوع اشاره کنیم که گوشی مسافری به گوشی‌ای گفته می‌شود که مسافر آن را از خارج کشور به ایران آورده است. از این گوشی می‌توان بدون رجیستری تنها به مدت ۳۰ روز در کشور استفاده کرد و برای آن که بتوان مدت زمان طولانی‌تری از آن استفاده کرد، نیاز است که در سامانه همتا ثبت شده و عوارض گمرکی آن پرداخت شود.

    این قانون از سال ۱۳۹۶ توسط اداره گمرک جمهوری اسلامی ایران به اجرا درآمد و در طی آن تمامی دستگاه‌هایی که امکان نصب سیمکارت را داشتند، لازم بود که پس از ورود به کشور در سامانه ثبت گردند تا بتوانند از خدمات اپراتورهای داخلی استفاده کنند. این قانون موجب می‌شد تا بتوان با قاچاق گوشی‌های تلفن همراه مبارزه کرده و از واردات قانونی حمایت کرد. در این طرح علاوه بر گوشی‌های تلفن همراه، ساعت‌های هوشمند، تبلت و… نیز لازم است در ابتدای ورود به کشور در گمرک به ثبت رسیده و عوارض آن پرداخت شود. برای این امر لازم است دو مرحله زیر انجام گردد.

    • مراجعه به گمرک مسافرتی و پرداخت عوارض گوشی تلفن همراه
    • ارسال اطلاعات به سامانه همتا

    روش ثبت گوشی مسافری در سامانه همتا

    لازم به ذکر است سامانه همتا یا «سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی»، سامانه‌ای است که برای ثبت دستگاه‌های سیم‌کارت‌خور طراحی شده و هر دستگاه، تحت مالکیت یک سیم کارت قرار می‌گیرد.

    برای این منظور مسافران می‌توانند از سایت گمرک اقدام کنند و نیازی به ورود به سامانه همتا نداشته باشند. با انجام این فرآیند کد فعال‌سازی برای فرد ارسال شده و متقاضی می‌تواند با استفاده از هر یک از روش‌های زیر گوشی خود را در سامانه همتا فعال شود.

    • ورود به وب سایت Hamta.ntsw.ir
    • استفاده از کد دستوری #۷۷۷۷*
    • استفاده از شماره پیامکی ۷۷۷۷
    • استفاده از اپلیکیشن همتا

    نکته مهم: رجیستر گوشی‌های مسافری هزینه‌ای در بر ندارد و این موضوع در سامانه همتا رایگان انجام می‌شود.

    مهلت رجیستری گوشی مسافری چقدر است؟

    پیشتر اشاره کردیم که هر مسافر می‌تواند به مدت 30 روز از گوشی‌ای که وارد ایران کرده استفاده نماید و برای استفاده بیشتر نیاز است در طی همین یک ماه نسبت به ثبت آن در سامانه همتا اقدام شود. در قسمت‌های پیشین به طورکل به مراحل انجام رجیستری گوشی مسافری اشاره کردیم. در ادامه مرحله به مرحله این فرآیند را با شما در میان خواهیم گذاشت.

    مراجعه به گمرک در مبادی ورودی

    هنگامی که مسافر وارد ایران می‌شود در همان مبادی ورودی یعنی چه در مرزهای زمینی و چه هوایی لازم است که به گمرک مسافری مراجعه کرده و اطلاعات خود و همچنین گوشی یا هر وسیله سیم کارت خوری که به همراه خود آورده را ثبت و تایید نماید.

    در طی این فرآیند اطلاعاتی همچون نام و نام‌خانوادگی، کد ملی و شماره تماس مسافر به ‌همراه اطلاعات مربوط به گوشی مسافری دریافت می‌شود.

    پرداخت عوارض گمرکی گوشی مسافری

    در این مرحله نیاز است که مسافر وارد سایت گمرک شده و در همان صفحه اول شناسه ۱۵ رقمی IMEI دستگاه خود را وارد نماید. برای یافتن این شناسه می‌توانید جعبه گوشی و یا پشت باتری را مشاهده کرده و یا با شماره‌گیری #06#* این کد را دریافت نماید.

    پس از انجام این مرحله سیستم اطلاعات لازم را استعلام کرده و چنانچه برند و مدل استعلامی از سامانه همتا با برند و مدل دستگاه مطابقت داشته باشد، اجازه کلیک برای انجام سایر مراحل داده خواهد شد.

    در مرحله بعد، لازم است دارنده گوشی و یا دستگاه مورد نظر، برند، مدل و مشخصات فنی دستگاه را انتخاب نماید. نکته مهم این است که چنانچه این دستگاه با اطلاعات فوق هماهنگی نداشته باشد، اجازه ثبت آن داده نخواهد شد.

    در مرحله بعد نیاز است تا اطلاعات هویتی مسافر وارد شود که اطلاعاتی از قبیل شماره گذرنامه، کد ملی و سیم کارت نیاز است و باید حتما متعلق به شخص مسافر باشد.

    پس از انجام این مراحل، همان طور که پیشتر هم اشاره کردیم، یک کد امنیتی به شماره سیم‌کارتی که در سامانه ثبت کرده‌اید، ارسال می‌گردد که لازم است این کد را در سامانه وارد کرده و روی ادامه کلیک نمایید.

    در مرحله بعد لازم است پرداخت عوارض گمرکی انجام شود.

    هنگامی که تراکنش و پرداخت هزینه گمرکی با موفقیت انجام شود، به طور خودکار به سایت برگشت داده شده و نیاز است تا گزینه ارسال اطلاعات به همتا را انتخاب کنید. پس از ارسال اطلاعات به سامانه همتا، کد فعالسازی دستگاه برای شما پیامک خواهد شد.

    در نهایت با استفاده از این کد است که می‌توان دستگاه مسافری را فعال کرد.

    سامانه همتا از به وجود آمدن چه مشکلاتی جلوگیری می‌کند؟

    این سامانه به منظور ثبت گوشی‌های هوشمند طراحی شد. چنانچه گوشی موبایلی در این سامانه ثبت شود به این معنی است که ورود و ثبت آن‌ها به صورت قانونی انجام گرفته و خریدار آن مشخص است. بنابراین هدف از این برنامه، مبارزه با قاچاق و واردات غیرقانونی گوشی‌های هوشمندی بود که از طریق گمرک وارد کشور نمی‌شدند. 

    با انجام این طرح تغییرات خاصی در بازار موبایل کشور رقم خورد به طوری که توانست برای مردم و خریداران گوشی فواید خوبی در پی داشته باشد. یکی از فوایدی که سامانه همتا به همراه داشت امکان پیگیری و ردیابی گوشی‌هایی بود که از صاحبان آن‌ها به سرقت رفته بود. 

    از دیگر نکات خوبی که طرح رجیستری به همراه داشت، اطلاع از وجود گوشی‌هایی بود که با وجود تشابه مدل، قیمت‌های بسیار متفاوتی داشتند، که دلیل آن هم ورود برخی از گوشی‌ها به ایران توسط مسافر بود. از آن جا که این گوشی‌ها با استفاده از پاسپورت خریداری می‌شوند از قیمت‌های بالایی برخوردارند. لازم به ذکر است در حال حاضر سامانه همتا تمامی برندهای مشهور را به رسمیت شناخته و امکان ثبت آن‌ها در این سامانه وجود دارد.

    با توجه به آن چه گفته شد لازم است هنگامی که گوشی هوشمندی را از موبایل فروشی‌ها خریداری می‌کنید، از فروشنده بخواهید برای ثبت آن در سامانه همتا با استفاده از سیم کارت شما اقدام کند. چنانچه این امر انجام نشود پس از مدت کوتاهی آنتن تلفن قطع شده و شما امکان برقراری تماس و استفاده از اینترنت خطوط را نخواهید داشت. ضمن آن که عواقب ناشی از آن بر عهده خودتان خواهد بود.

    https://pvst.ir/e5y

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو