skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

واردات مسافری گوشی آیفون ۲ برابر شد

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۸ خرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۹ خرداد ۱۴۰۱

واردات مسافری آیفون ۲ برابر شد

واردات مسافری آیفون، اردیبهشت امسال نسبت به اسفند سال گذشته دو برابر شده است. در عین حال، مجموع واردات رسمی آیفون در ماه‌های فروردین و اردیبهشت به یک‌سوم ماه‌های بهمن و اسفند رسیده است. هرچند ممنوعیت واردات آیفون ابتدای خرداد به‌ صورت رسمی اعلام شد اما واردکنندگان از ابتدای سال جدید برای ثبت سفارش گوشی‌های آیفون با مشکلات متنوعی مواجه بودند و آمارها نشان می‌دهد واردات مسافری گوشی‌های اپل از فروردین در حال افزایش بوده است.

به گزارش پیوست، آمارهای همتا نشان می‌دهد واردات مسافری و رسمی آیفون در ماه‌های اخیر به شکل قابل توجهی در جهت عکس یکدیگر بوده‌‌اند. طی ماه‌های بهمن و اسفند سال گذشته، ۲۸۰ هزار دستگاه گوشی آیفون به طور رسمی وارد کشور شده است اما در فروردین و اردیبهشت امسال، میزان واردات رسمی آیفون یک‌سوم شده و به زیر ۱۰۰ هزار دستگاه رسیده است.

اول خرداد امسال بود که دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی از بسته شدن ثبت سفارش واردات گوشی‌های آیفون در سامانه جامع تجارت به دلیل تغییر گروه کالایی این گوشی‌ها از گروه‌ کالایی ۲۳ به گروه کالایی ۲۷ خبر داد. اگرچه تنها چند روز بعد، مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت اعلام کرد واردات آیفون ممنوع نیست و به دلیل مشکلات سیستمی امکان ثبت سفارش آن بسته شده، اما خبر ممنوعیت واردات گوشی‌ آیفون تاثیر خود را بر بازار موبایل گذاشته بود و قیمت گوشی‌های پرچمدار آیفون به بیش از ۶۰ میلیون تومان هم رسید. حالا هم با انتشار آمار واردات گوشی‌های موبایل، شاهد افزایش دو برابری واردات گوشی آیفون به‌ صورت مسافری هستیم.

آمارهای گزارش همتا نشان می‌دهد واردات مسافری آیفون در اردیبهشت ۱۴۰۱، رشدی دو برابری نسبت به اسفند ۱۴۰۰ داشته است. به این ترتیب واردات مسافری آیفون از ۱۹ هزار و ۴۰۰ دستگاه در اسفند ۱۴۰۰، به ۲۴ هزار و ۵۴۰ دستگاه در فروردین و ۳۷ هزار و ۱۶۰ دستگاه در اردیبهشت ۱۴۰۱ رسیده است.

از سویی دیگر، ابتدای اردیبهشت در شرایطی که واردات مسافری آیفون در فروردین‌ماه پنج هزار دستگاه نسبت به ماه پیش از آن افزایش یافته بود، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خواستار ممنوعیت واردات آیفون شده بود. علی خضریان سخنگوی این کمیسیون در این باره گفته بود: «در شرایطی که درگیر جنگ اقتصادی و کمبود منابع ارزی هستیم و برای تامین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و دارو مشکل داریم، منطقی نیست برای واردات کالاهایی مانند گوشی‌های لوکس ارز نیمایی مصرف کنیم.»

تعادل عرضه و تقاضا در سال ۱۴۰۰

بر اساس گزارش سامانه همتا از اردیبهشت ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۱ تعداد ۱۸ میلیون و ۱۷۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده و از این تعداد ۱۸ میلیون و ۹۸۰ هزار دستگاه مصرف (خریداری و در شبکه ارتباطی کشور فعال) شده است.

طی دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ نیز، دو میلیون و ۲۴۰ هزار دستگاه موبایل وارد و دو میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه مصرف شده است. بیشتر بودن میزان تقاضای تلفن همراه از میزان عرضه در این دو ماه، مربوط به موجودی ذخیره کالایی بازار از سال گذشته است، بنابراین به نظر می‌رسد در بازار تعادل نسبی وجود دارد.

سهم ۸۴ درصدی گوشی‌های پایین‌رده از واردات

گوشی‌های ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلار که پایین‌رده به حساب می‌آیند، طی این مدت، بیشترین سهم از واردات (۴۷ درصد) را به خود اختصاص داده‌اند. گوشی‌های اقتصادی نیز که قیمتی پایین‌تر از ۱۵۰ دلار دارند در آمار واردات، نزدیک به ۳۷ درصد سهم دارند. بر این اساس تقریباً ۸۴ درصد گوشی‌های وارداتی در کشور در سال گذشته قیمتی پایین‌تر از ۳۰۰ دلار داشتند.

همچنین در این مدت، یک میلیون و ۶۸۰ هزار گوشی میان‌رده (بازه قیمتی ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار) وارد کشور شده است. این رقم حدوداً ۹ درصد از تعداد گوشی‌های وارداتی را تشکیل می‌دهد. علاوه بر این یک میلیون و ۱۳۳ هزار گوشی بالارده و پرچمدار وارد شده که قیمتی بالاتر از ۶۰۰ دلار دارند.

سامسونگ نیمی از بازار را در اختیار دارد

برند سامسونگ همچنان پیشتاز این بازار است. در بازه زمانی مذکور ۴۹ درصد از ۱۸ میلیون گوشی وارد شده متعلق به برند سامسونگ بوده است. شیائومی از سامسونگ فاصله نسبتاً زیادی دارد اما با در اختیار داشتن سهم ۲۶ درصدی از واردات، با اطمینان در رده دوم ایستاده است. نوکیا نیز که گویا در حال احیای خود در بازار موبایل ایران است سهمی ۱۳ درصدی داشته و ۶ درصد واردات نیز برند مربوط به برند اپل است. هواوی، جی‌پلاس و GLX نیز هر کدام یک درصد از سهم بازار موبایل کشور را در اختیار دارند.

https://pvst.ir/cgd
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو