استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۱ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی ظرف ۵ سال به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان (همت) افزایش پیدا خواهد کرد. سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی معتقد است این افزایش متناسب با سهم مطلوب شرکتهای دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی کشور در افق 5 ساله صورت خواهد گرفت.
به گزارش پیوست، سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در رابطه با جزئیات افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی میگوید: «با موافقت رئیسجمهور و تصویب هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی، مقرر شده است سرمایه صندوق ظرف ۵ سال به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان (همت) افزایش یابد و این افزایش در راستای همپایی با رشد شرکتهای دانشبنیان و تحقق سهم ۵ درصدی آنها از تولید ناخالص داخلی خواهد بود.» او در ادامه میگوید: «تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی به تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان در سال ۸۹ باز میگردد، قانونی که در آن مصوب شد صندوقی به نام نوآوری و شکوفایی زیر نظر رئیسجمهور، تامین مالی شرکتهای دانشبنیان را بر عهده بگیرد. سرمایه اولیه این صندوق هم ۳ هزار میلیارد تومان (با احتساب دلار هزار تومانی معادل۳ میلیارد دلار) تعیین شد.»
به گفته ملکیفر علاوه بر تزریق این سرمایه اولیه ظرف ۳ سال، مقرر شد دولت سالانه معادل نیمدرصد بودجه عمومی به سرمایه صندوق بیفزاید تا صندوق همپای نیازهای اکوسیستم دانشبنیان رشد کند. او در ادامه میگوید: «اما روند افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی مطابق قانون پیش نرفت و از سال ۹۳ تا ۹۶ مجموعاً کمی بیش از ۲۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه اولیه به صندوق تزریق شد، با اینکه سرمایه مصوب صندوق ۳ همت بود. ضمن اینکه در این سالها اتفاقات دیگری هم افتاد.»
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی معتقد است به ۳ دلیل افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی امری الزامی بوده است. او در این باره میگوید: «از زمان تصویب قانون دانشبنیان در سال ۸۹ تا کنون، تعداد شرکتهای دانشبنیان پیوسته در حال رشد بوده و اینک به حدود ۸ هزار شرکت رسیده است. مقام معظم رهبری نیز فروردین امسال که سال «تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامیده شده است، بر دوبرابرشدن تعداد شرکتهای دانشبنیان تاکید کردند. به علاوه، کسبوکار شرکتهای دانشبنیان ما در حال رشد است و با رشد آنها، نیازهای مالی آنها نیز افزایش مییابد. تورم نیز مزید بر علت شده است و با افزایش هزینهها، نیازهای مالی شرکتها را افزایش داده است. مجموع فروش شرکتهای دانشبنیان تا پایان ۹۹ حدود ۲۰۰ همت بوده است و برآورد این عدد در سالهای ۱۴۰۰ و۱۴۰۱ به ترتیب حدود ۳۰۰ و ۴۳۰ همت است.» به عقیده ملکیفر حتی اگر همان سال ۹۹ مبنا قرار داده شود، بدیهی است که صندوقی با ۲۶۰۰ همت سرمایه نمیتواند بار تامین مالی شرکتهای دانشبنیان با فروش ۲۰۰ همت را به دوش بکشد.
ملکیفر معتقد است این ۳ دلیل در کنار اختصاصنیافتن نیمدرصد بودجه عمومی به صندوق نوآوری و شکوفایی موجب شده سرمایه صندوق از اکوسیستم دانشبنیان جا بماند و در نتیجه این افزایش سرمایه برای کمک به توسعه شرکتهای دانشبنیان امری ضروری بوده است.
ملکیفر در ادامه میگوید: «اگر بخواهیم مطابق آنچه مقام معظم رهبری در دیدار سال گذشته خود با نخبگان تاکید کردند، سهم دانشبنیانها از اقتصاد کشور را در آینده نزدیک به ۵ درصد برسانیم، حتماً باید تامین مالی آنها را جدی بگیریم. او در این رابطه میگوید: «هدف این است که سهم شرکتهای دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی به ۵ درصد برسد، در حالی که حالا نزدیک یک درصد است. محاسبات ما نشان میدهد سهم ۵ درصدی دانشبنیانها از تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۶ به معنای فروش ۱۴۰۰ میلیارد تومانی آنها است و با احتساب عوامل مختلف به این جمعبندی میرسیم که سرمایه صندوق در آن سال باید دست کم ۱۰۰ هزار میلیارد تومان باشد تا بتواند تامین مالی دانشبنیانها را به خوبی انجام دهد.»
در ادامه ملکیفر اولین منبع این تامین سرمایه را همان نیمدرصد بودجه عمومی که قانونگذار در سال ۸۹ تعیین کرده میداند و میگوید: «انتظار داریم در ۵ سال آینده، مطابق قانون دانشبنیان سالانه معادل نیمدرصد بودجه عمومی به صندوق اختصاص یابد. منبع دوم این تامین سرمایه، ماده ۳ قانون جهش تولید دانشبنیان است که بهار سال ۱۴۰۱ به دولت ابلاغ شده و برای واردات ماشینآلات و تجهیزاتِ خدمات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی حقوق ورودی در نظر گرفته است و بخشی از این مبالغ به صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص خواهد یافت. سومین منبع این افزایش سرمایه نیز مربوط به ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان است که برای صادرات کالاهای واسطهای نیمهخام مالیات در نظر گرفته است.»
به باور ملکیفر هم منابع مورد نیاز برای افزایش سرمایه صندوق ظرف ۵ سال آینده پیشبینی شده است و هم نیاز آن در کشور وجود دارد. در نهایت هدف از این افزایش سرمایه آن است که اقتصاد کشور بیشتر رنگ و بوی دانش و فناوری پیشرفته بگیرد.