معرفی سیزده هوش مصنوعی تولید و پردازش تصویر: خلق از حروف ساده
امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۸ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
شبکه اجتماعی مملو از ادعاهایی است که حتی پایشان به وبسایتهای خبری هم باز شده است. مدعیان میگویند کسانی که در مراسم سال نو و چند مراسم دیگر اطراف ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، حضور دارند، بازیگرند.
بیبیسی برخی از این ادعاها را با نرمافزار تشخیص چهره بررسی کرده است. رئیس جمهور روسیه پیش از این در مراسمهایی حضور داشته که برخی از حاضرانش آن کسی که به نظر میرسید نبودند.
بررسیهای سال ۲۰۲۰ بیبیسی در روسیه هم نشان داد برخی از صحنههایی که به عنوان مکالمه پوتین با افراد معمولی منتشر شده پر از مقامات آشنای محلی است.
پستهای شبکه اجتماعی و وبسایتهای خبری از جمله دِ سان و دیلی میل، میگویند یک زن مو طلایی نقشهای مختلفی را در چندین مراسم قبلی از جمله سفر ماهیگیری در سال ۲۰۱۶ و حضور در کلیسا در سال ۲۰۱۷ ایفا کرده است.
منابع دیگری از جمله یک گزارش خبری اوکراینی هم مدعیاند او عضو سرویس محافظان فدرال (FSO) (یک نیروی امنیتی برای محافظت از رهبران بزرگ) است.
پروفسور حسن اوگیل، رئیس مرکز رایانش تصویری در دانشگاه بردفورد، میگوید: «معمولا برای اینکه بگوییم دو تصویر متعلق به یک نفر است، نمره شباهت باید ۷۵ درصد یا بیشتر باشد.» سپس تصاویر مراسمهایی که در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ برگذار شده بود را مقایسه کردیم که حاصلش نمره شباهت ۹۹.۱ شد و یعنی به احتمال قوی این دو تصویر متعلق به یک نفر هستند.
رسانه روسیه این زن را با نام لاریسا سرگوخینا معرفی میکند. هردو مراسمی که او در آن حضور داشته در منطقه نووگورود برگذار شدهاند و سرگوخینا در آنجا عضو پارلمان منطقهای حزب روسیه متحد، حزب حامی آقای پوتین، است.
با مقایسه تصویر سال ۲۰۱۶ او در یک قایق و تصویر رسمی او در حزب نیز نمره تطابق ۹۹.۸ درصد بدست آمد. سرگوخینا همچنین بنیانگذار یک شرکت تجارت ماهی در نووگورد نیز هست.
رسانه روسیه زنی که در مراسم سال نو حضور دارد را آنا سرگیونا سیدورنکو، کاپیتان و پزشک ارتش، معرفی کرده است. مقایسه تصویر او در این مراسم با تصویری که از مصاحبه او در روزنامه اینوستیا روسیه منتشر شده نمره تطابق ۹۹.۵ درصدی گرفت. نام او نیز در لیست افراد یک هنگ ارتش روسیه که توسط سرویس اطلاعاتی اوکراین منتشر شده دیده میشود.
سپس به بررسی ادعاهای مربوط به گروهی از مردان در لباس ماهگیری پرداختیم که در سال ۲۰۱۶ روی یک قایق با پوتین عکس گرفته بودند.
ادعا شده بود که همین مردان در عکس کلیسا مربوط به سال ۲۰۱۷ نیز حضور دارند.
مقایسه تصاویر افراد حاضر در قایق با افراد حاضر در کلیسا با نرمافزار تشخیص چهره نمره شباهت بیش از ۹۹ درصد را برای تمام مردان ارائه کرد و به بررسی بیشتر هویت آنها پرداختیم.
شواهدی بدست آمد که نشان میدهد تمامی این افراد در منطقه نووگورود زندگی میکنند و حداقل سه نفر آنها به نظر ماهیگیر هستند.
الکسی لیشنکو (۱) رهبر ماهیگیرانی است که با پوتین عکس گرفتهاند. این موضوع با بررسی حسابهای شبکه اجتماعی و پروفایل آنلاین این گروه مشخص شد. یوگنی لیشنکو (۵) پسر الکسی است. او هم در پروفایل آنلاین عضوی از همین تیم معرفی شده است. حساب شبکه اجتماعی الکسی و یوگنی هم پدر و پسر بودن آنها را تایید میکند.
براساس همین پروفایل، این گروه جزئی از یک شرکت بزرگ کشاورزی محلی به نام اوروخیمسرویس است که لاریسا سرگوخینا نایب رئیس آن است.
رسانه روسیه سرگی الکساندروف (۲) را هم یک ماهیگیر معرفی میکند. پروفایل شبکه اجتماعی او تصویری از او را روی یک قایق با لباس ماهیگیری نشان میدهد.
پروفایلی در شبکههای اجتماعی برای مرد شماره ۴ پیدا نشد اما تصویری پیدا کردیم که با چهره او مطابقت دارد و شخصی کامنت گذاشته «چطور شد که با پوتین دیدار کردی؟» و کسی در پاسخ میگوید: «او چند مرتبه در محل کارش در نووگورود پوتین را دیده است.»
تصویر دیگری مدعی شده که دو نفر از این ماهیگیران به عنوان کشاورز هم در منطقه استاوروپول با پوتین دیدار کردهاند. اما مقایسه صورت آنها با کشاورزان در نرمافزار تشخیص چهره شباهتی کمتر از ۸ درصد را برای هردو نفر نشان میدهد.
در موارد دیگری هم پیش از این به احتمال بازیگر بودن زنان مو طلایی اشاره شده است، از جمله زنی که در یک مراسم زنده در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ برای پوتین بستنی میریزد.
از آنجایی که تصاویر از کنار هستند و کیفیتشان پایین است، تشخیص چهره اعتبار چندانی ندارد و نمیتوان براساس آن قضاوت کرد.
اما مصاحبهای مروبط به سال ۲۰۱۹ در تلویزیون روسیه زنی را نشان میدهد که میگوید همان بستنی فروشی است که دو مرتبه به رئیس جمهور بستنی داده است.
پس اینکه هردو تصویر یک نفر باشند عجیب نیست، زیرا این تصاویر مربوط به مراسم یکسانی است که پوتین دو مرتبه و با فاصله دو سال از آن دیدار کرده است.
مردم ادعا میکنند همان زنی که برای پوتین بستنی میریزد به عنوان یکی از کارکنان شرکت هواپیمایی ایروفلوت نیز در جای دیگری حاضر شده اما بازهم نمیتوان از ابزار تشخیص چهره برای مقایسه استفاده کرد.
در مثال دیگری در ماه مه نیز مردم مدعی شدند یک سرباز زخمی که در بیمارستان با پوتین دیدار میکند، پیش از آن در یک کارخانه هم با رئیسجمهور روسیه ملاقات کرده است.
با این حال وقتی صورت این دو مرد را مقایسه میکنیم، شباهتی ۲۵ درصدی را شاهد هستیم که نشانگر یکی بودن آنها نیست.
منبع: BBC