skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پوشاک مجازی چگونه مشکل زباله صنعت مد را حل می‌کند

۱۱ دی ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

پوشاک مجازی در صنعت مد

ماهیت گذرا و زودگذر مد سنخیت چندانی با بلاک‌چین، دفتر کل آنلاینی برای ثبت دائمی، ندارد. اما این صنعت راهکاری پیدا کرده تا از این تکنولوژی و دیگر ابزارهای دیجیتالی برای کاهش زباله و پیشبرد مد استفاده کند.

احتمال می‌رود این صرفا آغاز راه پوشاک مجازی در صنعت مد باشد تا بتواند کم‌کم راه خود را باز می‌کند.

شرکت ایتالیایی لبلاکو (Lablaco)، با همکاری شرکت‌ها و برند‌های مد سعی دارد کلکسیون‌های آنها را در بازار رو به رشد «فیجیتال» (Phygital؛ وقتی مشتریان یک کالای مد فیزیکی و «همتای» دیجیتالی آن را که برای پوشش آواتارهای دیجیتالی در متاورس طراحی شده خریداری می‌کنند) دیجیتالی کند.

لبلاکو در سال ۲۰۱۶ به دست لورنزو آلبریگی و الیانا کو بنیان‌گذاری شده است. هر دوشان در حوزه مد لوکس تجربه داشتند اما به دنبال بهبود وضعیت پایداری و پیشبرد مد سرکیولار (طراحی و تولید پوشاک برای کاهش زباله) بودند.

آنها در سال ۲۰۱۹ مراسم مد سرکیولار (Circular Fashion Summit) را برگزار کردند و لبلاکو برای معرفی یک خدمت اجاره پوشاک بلاک‌چینی در سال ۲۰۲۱ با شرکت خرده‌فروشی H&M همکاری کرد.

به گفته آنها، ترویج مد در فضاهای دیجیتالی به تولید داده کمک می‌کند و این اطلاعات برای حرکت به سمت مد سرکیولار حیاتی است. کالاهای فیزیکی و دیجیتالی بر اساس مدل لبلاکو حتی پس از فروش هم جفت می‌مانند و در نتیجه اگر یک کالای فیزیکی مجدداً به فروش برسد، همتای دیجیتالی آن هم به کیف‌ پول دیجیتالی مالک جدید منتقل می‌شود. با توجه به شفافیت تکنولوژی بلاک‌چین، اعتبار محصول تضمین می‌شود و تولیدکننده نیز می‌تواند مسیر کالا را پس از فروش دنبال کند.

آلبریگی در مصاحبه با CNN می‌گوید: «اگر خود محصول را دیجیتالی نکنید، نمی‌توانید هیچ داده‌ای را ارزیابی کنید و تاثیر مد را متوجه نمی‌شوید.»

کاهش زباله‌

صنعت مد و نساجی سالانه ۹۲ میلیون تن زباله تولید می‌کند و مد دیجیتالی می‌تواند این مقدار زباله را کاهش دهد.

به گفته کو، می‌توان از فضاهای دیجیتالی به عنوان بستری برای آزمایش جهان فیزیکی استفاده کرد؛ برای مثال، طراح می‌تواند کالای دیجیتالی با ۱۰ رنگ در متاورس عرضه و با استفاده از داده‌های فروش بهترین رنگ را برای نسخه‌های فیزیکی انتخاب کند. او می‌گوید: «[این نمونه دیجیتالی] به یک مدل خودکار و قابل دسترسی تبدیل می‌شود که زباله مد را کاهش می‌دهد.»

آلبریگی می‌گوید پوشیدن و امتحان کردن پوشاک مجازی در صنعت مد هم مقدار زباله را کاهش می‌دهد. افزون بر این با برگزاری مراسم‌ مد به صورت مجازی، دیگر نیازی به مسافرت برای حضور در چنین مراسمی نیست. هر دو این موضوعات می‌تواند ردپای کربنی این صنعت را کاهش دهد.

اما آلبریگی می‌گوید برای فراگیر شدن این نوآوری‌ها باید انگیزه‌ای برای طراحان ایجاد شود. با استفاده از مدل فیجیتال و شفافیتی که بلاک‌چین به ارمغان می‌آورد، برند‌ها می‌توانند در ازای باز فروش یک کالا دائماً درصدی از آن را دریافت کنند و در نتیجه «با تولید کمتر، درآمد بیشتری کسب کنند».

او می‌گوید: «این آغاز یک مد تازه‌ در صنعت مد است.»

منبع: CNN

 

https://pvst.ir/du4

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو