وزیر ارتباطات: ماموریت وزارت ارتباطات بررسی فروش فیلترشکن نیست
وزیر ارتباطات با بیان این نکته که ماموریتکاری وزارت ارتباطات، بررسی مبادی فروش فیلترشکنفروشها نیست،…
۲۶ دی ۱۴۰۳
۲۱ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تریبون آزاد نصر بدون حضور هیچ نمایندهای از وزارت ارتباطات برگزار شد.انتقاد از عدم حمایت وزیر ارتباطات از شرکتهای فناور، موضوع فیلترینگ و توجه به اینترنت به عنوان زیرساخت اقتصاد دیجیتال عمده مطالبات حاضران در این رویداد بود. مطالبهای که تلویحا به این موضوع ختم شد که کاری از وزارت ارتباطات برنمیآید و اختیار اینترنت در دست شورای امنیت قرار گرفته است.
به گزارش پیوست،تریبون آزاد نصر در حالی برگزار شد که هیچ نماینده دولتی از وزارت ارتباطات، فناوری و اطلاعات حضور نداشت و مکان این رویداد دوبار تغییر کرد. این رویداد که ابتدا قرار بود در ساختمان شهید قندی و سپس در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شود، نهایت در ساختمان نصر تهران برگزار شد و عدهای از فعالان حوزه IT به بیان مطالبات خود از صنف و دولت پرداختند.
حسین اسلامی رئیس سازمان نصر تهران در ابتدای نشست عنوان کرد: «این رویداد کاملا صنفی است و افراد از بیان نظرات سیاسی در این رویداد پرهیز کنند تا به راهکاری جامع و منطقی دست یابند.» نظری که با نظرات متفاوت حاضران در جلسه مواجه شد و در پاسخ به اسلامی عنوان کردند آنها هر قدر تلاش میکنند از موضوعات سیاسی اجتناب کنند اما سیاست، ابزار کار آنها را نشانه رفته و جدایی از این دو، امری ساده نیست.
طبق برنامهریزیهای انجام شده و افراد ثبتنام شده در این رویداد حاضران میتوانستند در سه تا پنج دقیقه به بیان نظرات خود بپردازند و در صورت داشتن راهکار آن را بیان کنند. به گفته اسلامی در این نشست تمرکزی روی اسامی و سمت افراد نبود و تمرکز روی شنیدن نظرات اعضا قرار داشت. عدم حمایت وزیرارتباطات یعنی عیسی زارعپور از شرکتهای فناورانه، دلسردی بین نیروهای انسانی حوزهIT، تعدیل در شرکتهای فناور عمده انتقادات افراد حاضر در این رویداد بود.
در این نشست که افراد به صورت آنلاین و حضوری میتوانستند در تریبون آزاد صحبت کنند، بخش عمدهای از افراد به موضوع فیلترینگ و بیفایده بودن آن و سربار کردن هزینهها به مردم پرداختند. مصطفی امیری مدیرعامل زرین پال عنوان کرد: «امیدواریم ما را به چشم بدخواهان نبینند، هدف نهایی ما دلسوزی و مسئولیتی است که در قبال اکوسیستم احساس میکنیم.مشکلات اخیر امیدهای بسیاری در کشور را از بین برده و بیتوجهی به مطالبههای شرکتهای فناورانه باعث ضعف اقتصاد دیجیتال در ایران شده است.» برخی از افراد حاضر در نشست تریبون آزاد هم به موضوع ناتوانایی در پرداخت حقوق توسط کارفرماهای شرکت فناوری اشاره کردند و گفتند بسیاری از پروژههای شرکتهای IT معلق مانده و با این شرایط هیچ شرکتی تمایل به سرمایهگذاری در ایران ندارد و حتی خود سرمایهگذاران ایرانی هم از سرمایهگذاری در شرکتهای فناور عقب کشیدهاند.
هاتف خرمشاهی رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران نیز با ابراز تاسف از حضور نیافتن وزیر ارتباطات و نمایندهای از جانب وزارتخانه، عیسی زارعپور را نسبت به شرکتهای فناور بیمهر خواند و گفت: «اگر امروز شرکتهای حوزه IT را جدی نگیریم و درهای تکنولوژی را ببندیم. فردا روزی که دچار حملههای سایبری شویم، کاری از دست متخصصان داخلی برنمیآید. چون یا مهاجرت کردهاند یا به دلیل بین المللی نبودن ارتباطات، سواد کافی برای دفع حملات را نخواهند داشت.»
بهناز آریا مشاور و مدیر سیستمهای مدیریت امنیت اطلاعات نیز در تایید صحبتهای خرمشاهی گفت: «اگر وزیر ارتباطات نسبت به شرکتهای حوزه فناوری و مسائلی که در حال نابود کردن آنهاست، قادر به کمک نیست، به ما بگوید ما به کدام ارگان پناه ببریم و از او کمک بخواهیم. مگر نه اینکه همه ما به امید ساخت فردایی بهتر برای ایران، در کنار هم هستیم و دغدغهای ملی داریم.»
عدهای از شرکتکنندگان هم با انتقاد از گزارشهای غیر واقعی از پلتفرمهای داخلی و تعداد کاربران آنها، آنها را بیاساس خواندند و اعلام کردند این اطلاعات نادرست در تصمیمگیریهای کلان دولت موثر است و اینها میتواند به ضرر کل جامعه تمام شود.
اسلامی نیز در پاسخ به یکی از شرکتکنندگان در تریبون مبنی بر نتیجه جواب نامه رییس جمهور به نصر گفت: «نامه به آقای رئیس جمهور به دو تن از وزرا یعنی وزیر اطلاعات و وزیر کشور ارجاع شده و به نظر میآید وزارت ارتباطات تصمیمگیرنده نیست و شورای امنیت باید تصمیم بگیرد.»
میلاد جهاندار مدیرعامل باهمتا نیز با ابراز ناامیدی از شرایط موجود از اعضای صنف خواست خودشان برای صنف کاری بکنند و توقع حمایت از دولت را نداشته باشند. او تاکید کرد: «اقتصاد دیجیتال از ضعف گذشته و به مرگ اقتصاد دیجیتال رسیده و وقتی گوش شنوایی وجود ندارد راهکار مذاکره با حاکمیت نیست.»
یکی دیگر از مباحثی که در این نشست مطرح شد درخواست اینترنت آزاد بود، موضوعی که برخی از حاضرین آن را اینگونه تعریف کردند: اینترنت آزاد اینترنتی است که برای کارهای روزمره و برای نود درصد کارها نیاز به فیلترشکن نباشد وگرنه بدیهی است سایتهای غیراخلاقی ملاک اینترنت آزاد نیست.
فرامرز رستگار دبیر و عضو هیاتمدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران هم با انتقاد از عدم همکاری وزارت ارتباطات برای در اختیار گذاشتن فضا برای نشست تریبون آزاد گفت: «تریبون آزاد فرصت خوبی برای وزارت ارتباطات بود که حسن نیت خود را به شرکتهای فناوری و اعضای صنف نشان دهد که متاسفانه از آن استقبال نکرد. دولت باید این موضوع را درک کند کارهای صنفی فرای حکومتهاست و اصناف نگاهی ملی به مسائل دارند و صحبتهای آنها از سر دلسوزیست.»
صادق فرامرزی، سرپرست دبیرخانه نصر کشور نیز در این نشست گفت: «نمیتوان اینستاگرام را با یک ابزار داخلی جایگزین کرد و هیچکس نمیتواند ابزار داخلی را نیز قبول کند، هنوز اتفاقهایی که برای آپارات افتاده فراموش نشده است. هیچکس حاضر نیست در داخل کشور مسئولیت چنین پلتفرم و محتواهای آن را بپذیرد.»
صادق فرامرزی هم در پایان رویداد عنوان کرد به نظر میرسد قهر و شکاف بزرگی بین مردم و دولت ایجاد شده است و ما امیدواریم دولت کمی نسبت به مواضع خود عقب نشینی کند تا افراد به دولت اعتماد کنند و این شکاف هر چه زودتر رفع شود.