بازگشت مشتریان تبلیغات به ایکس برای نزدیک شدن به ایلان ماسک و دونالد ترامپ
حمایت ایلان ماسک، مالک ایکس، از پیروز انتخابات اخیر آمریکا باعث شده است تا مشتریان…
۲۳ آبان ۱۴۰۳
۹ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
ایلان ماسک، مالک توییتر، در چندین توییت ادعا کرد اپل توییتر را به حذف از اپاستور بر اساس فرایند بازبینی اپلیکیشن تهدید کرده است. ماسک در توییتی گفت: «اپل تهدید کردهاست که توییتر را از اپاستور حذف میکند اما دلیلش را به ما نمیگوید.»
به گزارش پیوست، ماسک در توییت دیگری که عصر دوشنبه منتشر شد هزینههای فروشگاه اپلیکیشن اپل را «مالیات پنهان ۳۰ درصدی» خواند و در یک نظرسنجی از مخاطبان پرسید آیا «اپل باید تمام اقدامات سانسوری خود را که مشتریان را تحت تاثیر قرار میدهد منتشر کند؟» او همچنین مدعی است اپل بیشتر تبلیغاتش در توییتر را متوقف کرده است.
اپل و گوگل به دلیل قدرتی که به لطف فروشگاههای اپلیکیشن خود در اختیار دارند یکی از بزرگترین تهدیدها برای توییتر ایلان ماسک محسوب میشوند. فروشگاه اپلیکیشن اپل تنها درگاه انتشار نرمافزار در آیفون است. در صورت حذف توییتر از اپاستور، با اینکه امکان دسترسی از طریق وب همچنان ادامه دارد، این شبکه اجتماعی یکی از پلتفرمهای اصلی خود را از دست میدهد.
افزون بر این، تمام سازندگان اپلیکیشن آیفون باید چیزی بین ۱۵ تا ۳۰ درصد از هزینه تمامی کالاهای دیجیتالیای را که از طریق اپلیکیشنهای خود به فروش میرسانند به اپل بپردازند. ماسک پیش از این گفته است قصد دارد میلیاردها دلار از طریق فروش اشتراک از جمله توییتر بلو کسب درآمد کند و این اشتراک از طریق اپلیکیشن آیفون به فروش میرسد. در صورت تحقق اهداف ماسک، اپل صدها میلیون دلار هزینه دریافت میکند.
اپل پیش از این هم در رابطه با هزینههای اپاستور و سیاستهایش از سوی شرکتهایی همچون اسپاتیفای و اپیکگیمز به چالش کشیده شده است اما ماسک تبحر خاصی در جلب توجه جهانیان دارد و شاید بزرگترین چالش برای قدرت اپل در توزیع اپلیکیشنهای آیفون محسوب شود.
اپل از اظهارنظر درمورد توییتهای ماسک خودداری کرده است اما به نظر میرسد کوپرتینوییها بهدقت این شبکه اجتماعی را زیر نظر دارند و هرگونه نقض سیاستهای اپاستور شناسایی میشود.
بر اساس مقالهای که یوئل راث، رئیس سابق اعتماد و امنیت توییتر، در نیویورکتایمز منتشر کرده است، نمایندگان فروشگاههای اپلیکیشن از جمله اپاستور اپل و گوگلپلی دستگاههای اندرویدی، ابتدای این ماه بعد از انتقال مالکیت این شبکه اجتماعی به ایلان ماسک و موج نفرتپراکنی پس از آن با این شبکه اجتماعی تماس گرفتهاند.
علاوه بر این فیل شیلر، رئیس سابق بازاریابی اپل که در حال حاضر وظیفه بازبینی اپلیکیشنها را بر عهده دارد، اوایل این ماه حساب توییتر خود را پس از روی کار آمدن ماسک حذف کرد.
فیلیپ شومیکر، رئیس سابق بازبینی اپلیکیشنهای اپل و مدیرعامل فعلی Identity.com، میگوید حذف حساب کاربری از سوی شیلر شبیه به «آماده شدن شرکت برای جنگ» است. او باور دارد سازمان بازبینی اپیلکیشن اپل از نزدیک نظارت بر محتوای توییتر را زیر نظر دارد تا هرگونه انتشار محتوای سوالبرانگیز را بررسی کند.
شومیکر میگوید اقدامات اخیر اپل «شبیه وقتی است که نیروهایتان را پیش از حمله به کشوری از خاک آن بیرون میکشید. به این فکر میکنید که قرار است این اپلیکیشنها را از فروشگاه خود حذف کنید».
فروشگاه اپلیکیشن اپل به دو دلیل اصلی ممکن است توییتر را بر اساس دستورالعملهای عمومی خود زیر ذرهبین قرار دهد:
دلایل دیگری هم برای نقض قوانین اپل وجود دارد. یک دلیل اینکه بر اساس قوانین اپل، محتوای بزرگسال نباید به صورت پیشفرض قابل جستوجو باشد. توییتر یکی از معدود شبکههای اجتماعی بزرگی است که انتشار محتوای بزرگسال را مجاز میداند و همین موضوع میتواند به مشکل با اپاستور یا تاخیر منتهی شود.
اپاستور یکی از کارکنان خود را به بازبینی اپلیکیشنها و بهروزرسانیها اختصاص میدهد. طبق گزارش CNBC، کسانی که وظیفه بازبینی را بر عهده دارند معمولاً پاسخی کوتاه در مورد مشکلات ارائه میدهند و به آنچه باید برای تایید انجام شود اشاره روشنی نمیکنند.
ماسک سالهاست اپل را هدف حمله قرار میدهد و به نظر میرسد از این کار لذت میبرد. او در گذشته نیز از هزینههای اپاستور شکایت کرده حال آنکه اپلیکیشن تسلا امکان خرید درون اپلیکیشن را ندارد. او همچنین برنامه احتمالی اپل برای ساخت خودروهای الکتریکی را هدف حمله قرار داده و این در حالی است که پروژه پنهان اپل هنوز هیچ خودرویی تولید نکرده است.
ماسک در سال ۲۰۱۵ اپل را به تمسخر گرفت و گفت این شرکت فقط کارکنانی را استخدام میکند که تسلا ردشان کرده است و اپل را «قبرستان تسلا» نامید.
اما اقدامات دیروز ایلان ماسک فراتر از تمسخر و رقابت رفت و او احتمالاً باید برای یک جدال طولانی بر سر قوانین اپل آماده شود. او در یکی از توییتهای خود میمی از یک ماشین بر سر دوراهی «پرداخت ۳۰ درصد» و «رفتن به جنگ» منتشر کرد که ماشین راه رفتن به جنگ را انتخاب کرده بود.
منبع: CNBC