skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بیشترین سرعت رشد توسعه اینترنت: کویت، ایران، ازبکستان

۹ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

وضعیت اینترنت همراه

کویت، ایران، ازبکستان، بنین (Benin) و زامبیا از نظر وضعیت توسعه اینترنت همراه طی سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ بیشترین سرعت رشد را تجربه کرده‌اند. بر اساس شاخص‌ انجمن جهانی موبایل، این کشورها توانسته‌اند در این مدت‌زمان، امتیاز و رتبه خود را بهبود بخشند.

GSMA در گزارش امسال خود با عنوان The State of Mobile Internet Connectivity Report که در سپتامبر ۲۰۲۲ منتشر شد، وضعیت توسعه اینترنت موبایل را در ۱۷۰ کشور بر اساس چهار عامل زیرساخت، مقرون‌به‌صرفگی، آمادگی مشتری و در نهایت خدمات و محتوا بررسی کرده و به کشورها از ۰ تا ۱۰۰ امتیاز داده است.

در بین کشورهای توسعه‌یافته، بیشترین امتیاز کلی به‌ترتیب از آن استرالیا، سنگاپور، فنلاند، نروژ و سوئیس شد. همچنین باید اشاره کرد در پایان ۲۰۲۱، از هر پنج نفر در دنیا، یک نفر به اینترنت 5G دسترسی داشت و در عین حال، دنیا شاهد افزایش سرعت دانلود به میزان دو برابر بود. پیشتر، بنا بر گزارش اسپیدتست، رشد سرعت اینترنت ایران اعلام شده بود که البته در آن گزارش این رشد به عوامل فنی مانند سرورهای تست درون ایران مرتبط می‌شد.

نگاهی به روندهای مهم خاورمیانه و آفریقای شمالی

رشد استفاده از اینترنت همراه، بیشتر در کشورهایی از خاورمیانه و شمال آفریقا مشاهده می‌شود که درآمدشان بالاست. در عین حال شکاف دیجیتالی در این مناطق بیشتر از متوسط جهانی است؛ بدتر آنکه طی پنج سال اخیر نیز به رغم امکان دسترسی به شبکه پهن‌باند موبایل، تغییری ایجاد نشده و شهروندان به دلیل گران بودن خدمات، سراغ‌شان نرفته‌اند.

امارات متحده عربی، اسرائیل، قطر، بحرین و عربستان سعودی به‌ترتیب پنج کشور برتر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی از نظر توسعه اینترنت همراه و معیارهای GSMA  هستند. بیشترین میزان توسعه از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ را نیز کشورهای کویت، ایران، ازبکستان، بنین و زامبیا شاهد بوده‌اند.

رشد توسعه اینترنت بر اساس شاخص اتصال موبایل در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا
شاخص اتصال موبایل در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا

نسل‌های اینترنت و سرعت دانلود: در حالی که میزان استفاده از 3G در ۲۰۲۱ در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا افزایش نیافت، پوشش 4G و 5G همچنان در حال توسعه است.

وضعیت جهانی پوشش نسل‌های مختلف اینترنت همراه
پوشش شبکه‌ای و سرعت دانلود در خاورمیانه و آفریقای شمالی

قدرت خرید بسته‌های داده: کشورهای مختلف منطقه خاورمیانه و آفریقا رویکردهای متفاوتی به تعرفه‌ها و مقرون‌به‌صرفگی اینترنت همراه دارند. مثلاً در اکثر کشورها خرید پنج گیگابایت اینترنت ماهانه برای اکثر افراد ممکن و سهل است، اما برای نمونه در یمن هزینه بسته‌های داده پنج گیگابایتی تقریباً نیمی از متوسط درآمد ماهانه شهروندان است.

از طرف دیگر در این مناطق ارزش دستگاه‌های ابتدایی‌ای که به اینترنت وصل می‌شوند ۱۴ درصد از درآمد ناخالص داخلی ماهانه است که همان رقم پیش از دوره همه‌گیری کووید-۱۹ است.

منبع: GSMA

https://pvst.ir/dlk
مینا پاکدلتحریریه

    کارشناسی ادبیات انگلیسی را که گرفتم دیگر مطمئن بودم کلمه‌ها را اگر در گفتار شفاهی کم می‌آورم، در نوشتار توی مشتم هستند و از لای انگشت‌هایم لیز نمی‌خورند. در آن سال‌ها ترجمه می‌کردم و ویرایش. در گیرودار پایان‌نامه ارشد فلسفه بودم که برای یکی از ویژه‌نامه‌های پیوست چند گزارش ترجمه کردم و قرار شد پاره‌وقت کار کنم. آن‌موقع‌ها دفتر پیوست خانه دوطبقه قدیمی‌ای بود که حیاطش درخت داشت، ایوانش بزرگ بود و آسمان معلوم. جای‌گیر شدم طبقه هم‌کف در اتاق میثم. در واقع او و مهرک بودند که به من چم‌وخم روزنامه‌نگاری را یاد دادند؛ اینکه چطور باید یادداشت و گزارش نوشت یا کنداکتور بست؛ چطور نباید ترسید و از قالب سفت‌وسخت آکادمیک بیرون آمد. حالا تقریبا ده سالی از آن روز اول می‌گذرد. در این سال‌ها با چند ماهنامه و فصل‌نامه دیگر و نشرهای مختلف همکاری کرده‌ام و همچنان و همیشه در پیوست مشغول بوده‌ام. اینجا محل کار من نیست؛ خانه من است و آدم‌هایش کسانی‌اند که تو را همان شکلی که هستی، می‌پذیرند، با همه ضعف‌ها و قوت‌ها، با همه روشنایی‌ها و تاریکی‌ها.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو