رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۷ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
در این مطلب میخوانید
اینترنت امروزه به جزء جدانشدنی زندگی مردم تبدیل شده است. همهگیری کرونا و موضوعاتی مثل دورکاری و قرنطینه هم به اهمیت این موضوع افزوده است. دورکاری در دوران همهگیری به یکی از روشهای مهم کاری تبدیل شده و اینفلوئنسرها و استریمرهایی که تعدادشان هر روز بیشتر میشود، از اینترنت به عنوان ابزار اصلی کار خود استفاده میکنند. از همین رو کیفیت اینترنت تاثیر بسزایی در کیفیت کار و زندگی مردم جهان و ایران دارد و ما در این مقاله پیوست قصد داریم به مساله تست بپردازیم و بهترین وبسایتها و اپلیکیشنهای تست سرعت را به شما معرفی کنیم.
وبسایتهای مختلفی برای آزمایش سرعت دانلود وجود دارد که شما میتوانید با استفاده از آنها سرعت اینترنت خود را بسنجید. توجه کنید فاکتورهای مختلفی روی سرعت و کیفیت اینترنت شما تاثیرگذارند و سرعت دانلود به تنهایی شاخص مناسبی برای سنجش کیفیت اینترنت نیست. موضوعاتی مثل سرعت بارگذاری یا آپلود و پینگ و لیتنسی هم در زمینههایی مثل استریم یا بازی اهمیت بالایی دارند.
یکی از معروفترین و بهترین وبسایتهای تست سرعت، اوکلا یا Speedtest.net است. این وبسایت در کنار شهرتش، تمامی ابزارهای مورد نیاز یک کاربر معمولی را ارئه میکند. دقت بالا، نمایش تاریخچه آزمایش سرعت، سرورهای متنوع و یک اپلیکیشن کاربردی از جمله ویژگیهای اصلی این وبسایت است.
اوکلا در کنار آزمایش سرعت، وبلاگ جامعی از اخبار و اطلاعات مربوط به سرعت اینترنت کشورهای جهان دارد و یکی از منابع مهم سنجش سرعت اینترنت در کشورهای مختلف محسوب میشود.
فست داتکام (fast.com) وبسایت دیگری برای سنجش سرعت پهنباند با رابط کاربری ساده است. این وبسایت در مالکیت نتفلیکس است و به گونهای طراحی شده تا قدرت دستگاه را برای نمایش نتفلیکس با بهترین رزولوشن بررسی کند. به همین دلیل یکی از بهترین گزینهها برای استریمرها محسوب میشود.
با اینکه فست داتکام برای برخی کاربران ابزاری فوقالعاده محسوب میشود، اما برای همه مناسب نیست. سادگی این رابط کاربری باعث شده تا یکسری تنظیمات و شاخصهای دیگر وبسایتها را نداشته باشد. مهمتر از همه اینکه نمیتوانید سرور مشخصی را برای آزمایش سرعت انتخاب کنید.
تست سرعت M-Lab (speed.measurementlab.net) به روشنی یکی از سادهترین وبسایتهای آزمایش سرعت است. این آزمایش سرعت متنباز از سوی گروهی دانشمند کامپیوتر و محقق دانشگاهی با سابقه کاری در گوگل طراحی شده است. با وارد شدن به این وبسایت کافی است روی دکمه «RUN SPEED TEST» کلیک کنید تا سرعت اینترنت خود را بسنجید. البته این وبسایت امکان انتخاب سرور را ندارد و تنها برای آزمایش سرعت تا سرحد 700 Mbps طراحی شده است.
اگر در کنار آزمایش سرعت به پایداری و ثبات اینترنت هم اهمیت میدهید، این وبسایت گزینه خوبی برای شماست. وبسایت «Speedof.me» نیز همانند اوکلا، نوسان سرعت دانلود و آپلود را نشان میدهد و شما میتوانید نتایج آزمایش سرعت را با آزمونهای قبلی خود مقایسه کنید. البته که این وبسایت هم کاستیهایی دارد و برای مثال گزینهای برای انتخاب دستی سرور تعبیه نشده است.
وبسایت «TestMy.net» به دقت بالا شهرت دارد. تست ماینت در یک آزمون جامع، سرعت اینترنت را با HTML5 بررسی میکند و در نتیجه عاری از هرگونه جهتگیری است. این وبسایت آزمایش سرعت شاید در نگاه اول پیچیده و گمراهکننده باشد اما آزمایشی دقیق و با جزئیات کامل در اختیار شما قرار میدهد. در این وبسایت هم با افتتاح یک حساب میتوانید نتایج تست سرعت را در گذشت زمان بررسی کنید و تاریخچه کاملی از آزمونهای سرعت خود به دست آورید.
ایکسفینیتی (xfinity.com) ساده و کاربردی است و در کنار نتایج آزمون، اطلاعاتی مفهومی هم در اختیار شما قرار میدهد. به همین دلیل ایکسفینیتی برای افرادی که اطلاعات چندانی در مورد شاخصها ندارند یا اعداد و ارقام دیگر سایتها را متوجه نمیشوند گزینه مناسبی است.
وبسایت اوکلا (Speedtest.net) اپلیکیشنهای مختلفی را برای استفاده در ویندوز، اندروید و iOS ارائه میکند. با استفاده از این اپلیکیشنها میتوانید علاوه بر آزمایش سرعت اینترنت و شاخصهای مختلف آن، سرعت لود ویدئو را بر اساس رزولوشن و زمان بارگیری هم آزمایش کنید.
این اپلیکیشن تاریخچهای از آزمایش سرعت در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید کاهش و افزایش سرعت اتصال را در بازههای مختلف بررسی کنید. نسخه ساده این اپلیکیشن رایگان است و یک ویپیان با حجم محدود هم در اختیار شما میگذارد اما برای استفاده از نسخه پریمیوم بدون تبلیغات و با ویپیان نامحدود باید هزینه آن را پرداخت کنید.
اپلیکیشن تست سرعت میتیور از وبسایت اوپن سینگال (Open Signal) سرعت اینترنت وایفای 3G، 4G/LTE و 5G را آزمایش میکند. میتیور سرعت اینترنت شما را روی اپلیکیشنهای مختلف از جمله اسپاتیفای، یوتیوب، تیکتاک، اینستاگرام و زوم بررسی میکند. این اپلیکیشن نتایج آزمایشهای گذشته را به ترتیب سرعت و قدرت اینترنت مرتب میکند.
اسپیدتست مستر آزمون استاندارد و ویژگیهایی اضافیای در اختیار کاربران میگذارد. شما با این اپلیکیشن میتوانید با تست پینگ پیشرفته، پایداری شبکه را آزمایش کنید، دستگاههایی را که بدون اجازه از وایفای استفاده میکنند مشخص و با آزمایش قدرت سینگال، بهترین نقطه دریافت سیگنال را شناسایی کنید. این اپلیکیشن همچنین ابزاری برای نظارت بر داده مصرفی در اختیار شما میگذارد تا از استفاده بیش از حد جلوگیری شود.
اپلیکیشن اسپید اسمارت برای آزمایش سرعت وایفای و شبکه سلولی موبایل، بیش از ۱۰۰ سرور در سراسر جهان دارد. رابط کاربری ساده این اپلیکیشن لیتنسی، سرعت آپلود و دانلود را نمایش میدهد. شما میتوانید با یکسری نمودار نتایج خود را با میانگین سرعت آمریکا مقایسه و نتایج آزمایشها را در این نمودارها دنبال کنید.
این اپلیشکین با پشتیبانی نتفلیکس، اینترنت موبایل و پهنباند را در هر کجای جهان آزمایش میکند. با اینکه اپلیکیشن تست سرعت فست سریع، ساده و بدون تبلیغات است اما قابلیتهای محدودی دارد. اپلیکیشن فست هم درست مانند وبسایتش، یکی از بهترین گزینهها برای استریمرها محسوب میشود.
تست سرعت اینترنت، سرعت دانلود (بارگیری) و آپلود (بارگذاری) اینترنت شما را میسنجد و معمولاً فاکتورهایی مثل لیتنسی یا پینگ را هم بررسی میکند. سرعت دانلود و آپلود به صورت مگابیت بر ثانیه (Mbps) محاسبه میشوند. دانلود یا بارگیری در واقع سرعت دریافت داده از منابع آنلاین است و سرعت آپلود یا بارگذاری، نرخ ارسال داده به سرورهای اینترنتی است.
لیتنسی که گاهی به آن پینگ هم گفته میشود، مدتزمانی است که برای دریافت داده درخواستی از سرور نیاز است. البته از لحاظ فنی پینگ و لیتنسی دو موضوع متفاوت محسوب میشوند. پینگ به سرعت ارسال و دریافت یک درخواست اشاره دارد و هنگامی که نیاز به پردازش نباشد، با لیتنسی هممعنی است. اما اگر درخواست ما نیاز به پردازش داشته باشد (مثل درخواست برای لود کردن سایت) در این صورت لیتنسی زمان پردازش را هم پوشش میدهد. این زمان به صورت میلیثانیه (ms) محاسبه میشود. لیتنسی و پینگ تاثیر چندانی روی کاربری معمولی اینترنت، یعنی مرور اینترنت و ارسال ایمیل ندارد اما برای کسانی که بازی آنلاین یا استریم ویدئو میکنند بسیار مهم است.