مدیرعامل تپسی: اگر تپسی نتواند، هیچ پلتفرم دیگری توان مقابله با انحصارطلبی اسنپ را نخواهد داشت
تپسی به رای شورای رقابت و همزمانی شکایت ازکیوام و زودکس از رویههای ضدرقابتی اسنپ…
۴ آذر ۱۴۰۳
۴ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۵ آذر ۱۴۰۱
آییننامه اجرایی حمایت از کسبوکارهای برخط حوزه بیمه تکلیف فعالیت سوییچ آمیتیس را مشخص کرد و طبق این آییننامه ایجاد یک نهاد واسط برای فعالیت پلتفرمهای حوزه بیمه ممنوع است.
به گزارش پیوست، آییننامه اجرایی حمایت از کسبوکارهای برخط حوزه بیمه مصوب هیات وزیران تصویب شد. پلتفرمهای صدور بیمه میتوانند به صدور بیمه آنلاین طبق آییننامه اجرایی حمایت از کسبوکارهای برخط حوزه بیمه که به تصویب کارگروه ویژه اقتصادی رسیده است اقدام کنند. این آییننامه مانع ایجاد یک نهاد واسط برای فعالیت پلتفرمها شده است.
در این آییننامه همزمان به مساله محدودیت انحصارگرایی و البته ورود بیشتر نهاد ناظر به عنوان ارتقادهنده فضای رقابتی و ایجاد شفافیت میان پلتفرمهای بیمهای اشاره شده است.
طبق این آییننامه سکوهای خدمات بیمه به عنوان کارگزار یا تجمیعکننده بیمه شناسایی شدهاند. کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال با استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی، آییننامه اجرایی حمایت از کسبوکارهای برخط بیمهای را با هدف تقویت نظام بیمهگری حوزههای تجاری تصویب کردند.
در ماده اول این آییننامه آمده است: وزارت اقتصاد و دارایی مکلف است در جهت ساماندهی و حمایت از کسبوکارهای برخط حوزه بیمه ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه با همکاری بیمه مرکزی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری دستورالعمل ضوابط فعالیت سکوهای خدمات بیمهای را با رعایت قوانین و موارد خاص تدوین و ابلاغ کند.
همچنین بر این اساس، از هر گونه نهادسازی یا تدوین ساختاری که منجر به ایجاد نهاد واسط برخط جدید شود، ممانعت شود و به منظور جلوگیری از رفتارهای انحصارگرایانه و تقویت فضای رقابتی ارتقای نظارت بیمه مرکزی ارتقا یابد.
بیمه مرکزی مردادماه گذشته اقدام به ایجاد سوییچ مرکزی به منظور الزام تمامی پلتفرمهای فعال در این حوزه به اتصال به این سوییچ کرد، همان زمان این اقدام بیمه مرکزی موجب اعتراض اینشورتکها شد و در نهایت نامهای بر توقف فعالیت این سوییچ تا تعیین تکلیف نهایی صادر شد. در این مصوبه تاکید شده است هیچگونه نهاد واسط برخطی ایجاد نشود. به نظر میرسد اشاره قانونگذار به نهاد واسط برخط سوییچی است که بیمه مرکزی ایجاد کرده است. همزمان با راهاندازی سوییچ آمیتیس از سوی بیمه مرکزی، کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال در نامهای به بیمه مرکزی اعلام کرد فعالیت آمیتیس را متوقف کند و در نهایت تصمیمگیری در مورد این سوییچ به کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال سپرده شد.
در بند پنجم ماده اول این آییننامه نیز آمده است امکان انعقاد قرارداد سکوهای خدمات بیمهای با چندین موسسه بیمه طبق قوانین فراهم شود. تاکید این بند بر رفع انحصار شرکتهای بیمهای است. هیچ شرکتی بیمهای نمیتواند سکوها یا پلتفرمها را مجبور به انعقاد قرارداد انحصاری با خود کند.
در ماده دوم این آییننامه نیز آمده است: سکوهای ارائهدهنده خدمات بیمهای نمایندگان موسسات بیمهای تلقی شدهاند و خدمات تبادل دادهای مورد نیاز ارائهدهندگان خدمات بیمهای برخط از سوی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و موسسات بیمه تا زمان تصویب دستورالعمل موضوع ماده یک این آییننامه ادامه خواهد داشت.