skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

وزیر ارتباطات: فروش فیلترشکن جرم‌انگاری می‌شود

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۷ مهر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۶ آذر ۱۴۰۱

وزیر ارتباطات: فروش فیلترشکن جرم‌انگاری می‌شود ©عکس از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت از تلاش برای جرم‌انگاری فروش فیلترشکن سخن گفت و به کسب‌وکارهای اینترنتی نیز وعده داد شرایط‌شان با تصویب بسته حمایتی در کارگروه اقتصاد دیجیتالی بهبود پیدا کند.

به گزارش پیوست، با نزدیک شدن به یک‌ماهگی محدودیت‌های اینترنتی و فیلتر شدن اینستاگرام و واتس‌اپ، وزیر ارتباطات از تصمیم دولت برای جبران زیان کسب‌وکارهای اینترنتی سخن گفت.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم، در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: دیروز کارگروه اقتصاد دیجیتال در ششمین جلسه‌اش مصوبه بسیار خوبی را تصویب کرد. این مصوبه معافیت‌های مالیاتی برای کسب‌وکارهای فضای مجازی، تسهیلات بانکی، تسهیل صدور مجوز، حمایت‌های تبلیغاتی و بندهای گوناگون در قالب ۱۵ ماده را شامل می‌شود.

زارع‌پور به کسب‌وکارهای اینترنتی وعده داد این بسته حمایتی به بهبود وضعیت آنها منجر شود. او گفت: بعد از اینکه این بسته ابلاغ رسمی شود، برنامه‌ای خبری برای تببین آن گذاشته می‌شود و اجرایش را آغاز خواهیم کرد. باور داریم با اجرای این بسته حمایتی حتماً جان تازه‌ای در کسب‌وکارهای مجازی کشور دمیده خواهد شد و بخشی از نگرانی‌هایشان برطرف می‌شود.

وزیر ICT در بخش دیگری از صحبت‌هایش از برنامه‌های این وزارتخانه برای تسهیل جذب مخاطب کسب‌وکارها در پلتفرم‌های ایرانی نیز سخن گفت. با وجود این صحبت‌ها به نظر می‌رسد برنامه حمایت از پلتفرم‌های داخلی جدی‌تر از هر زمانی است. او در این باره گفت: مهم‌ترین مساله برای کسب‌وکارها در سکوها مخاطب است. به تعبیر قدیمی‌ها، آن محل باید «پاخور» داشته باشد. در فضای مجازی پاخور دنبال‌کننده و فالوور است. این نگرانی جدی است کسانی که بنا بر تشخیص خودشان می‌خواهند در سکوهای داخلی فعالیت کنند در ابتدای فعالیت، سرمایه‌شان که سال‌ها برای آن زحمت کشیده‌اند چه می‌شود. ما در این مصوبه که هفته بعد جزئیاتش را اعلام می‌کنیم بسته‌ای حمایتی برای تبلیغات و جذب دنبال‌کننده برای کسب‌وکارهایی که در سکوهای مشمول این آیین‌نامه فعالیت بکنند پیش‌بینی کرده‌ایم و به زودی اعلام می‌شود.

زارع‌پور ادامه داد: الآن هم آنچه در دایره اختیارات ما بوده دنبال می‌کنیم. این قول را به تمامی کسب‌وکارهایی که می‌خواهند در سکوهای داخلی فعالیت کنند می‌دهم که در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتوانند شرایطی را که در سکوهای خارجی داشتند احیا کنند.

فروش فیلترشکن غیرقانونی می‌شود

زارع‌پور همچنین از تلاش برای جرم‌انگاری فروش فیلترشکن نیز خبر داد و گفت: استفاده از ابزارهای موسوم به فیلترشکن قطعاً برای دستگاه‌های تلفن و رایانه و… آسیب‌پذیری به دنبال خواهد داشت زیرا راه رخنه هکرها به گوشی‌های مردم را تسهیل می‌کند. به عنوان یک کارشناس عرض می‌کنم مردم تا جایی که ممکن است از این ابزارها استفاده نکنند.

او افزود: کسب درآمد از فروش فیلترشکن غیرمجاز است اما متاسفانه جرم‌انگاری نشده است. تلاش‌هایی در حال انجام است تا علاوه بر غیرمجاز بودن جرم‌انگاری هم بشود که جزو وظایف بنده نیست و نهادهای مربوطه باید دنبال بکنند.

طبق بند الف ماده ۱۵ قانون جرائم رایانه‌ای «چنانچه به منظور دستیابی افراد به محتویات مستهجن، آنها را تحریک، ترغیب، تهدید یا تطمیع کند یا فریب دهد یا شیوه دستیابی به آنها را تسهیل نموده یا آموزش دهد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.» تاکنون با استناد به این ماده قانونی فروش فیلترشکن جرم‌انگاری شده بود اما در این ماده قانونی بر محتویات مستهجن تاکید شده است و با توجه به اینکه نمی‌توان قانون مجازات را موسع تفسیر کرد، از این بند فقط برای فروش فیلترشکن به منظور دسترسی به محتویات مستهجن استفاده می‌شود در حالی که در شرایط فعلی برای دسترسی به بسیاری از موارد باید از فیلترشکن استفاده کرد، حتی به‌روزرسانی نرم‌افزار گوشی. از سویی دیگر در زمان تصویب این قانون پلتفرم‌ها در کشور رایج نبودند و موضوع فیلتر پلتفرم‌ها نیز در میان نبود.

https://pvst.ir/dcz
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو