skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزیر ارتباطات: نسبت ترافیک داخلی و خارجی ۶۰ به ۴۰ شده است

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۴ آبان ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

عیسی زارع‌پور

وزیر ارتباطات با اشاره به پیشرفت پیام‌رسان‌های ایرانی و تعداد ۳۵ میلیون کاربر ماهانه یکی از این پلتفرم‌ها گفت: ترافیک اینترنت داخلی در مقابل شبکه‌های خارجی ۶۰ به ۴۰ شده است و این برای اولین بار است که ترافیک تولید داخل بیش از دو برابر شده که نشان می‌دهد مردم اقبال و اعتماد کرده‌اند.

به گزارش پیوست، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (۲۴ آبان ۱۴۰۱) در مجلس حاضر شد تا به سوال مجتبی رضاخواه در مورد پیشرفت شبکه ملی اطلاعات پاسخ دهد. زارع‌پور در پاسخ از پیشرفت ۵۹ درصدی این شبکه خبر داد و گفت: ۱۰۰ شاخص برای ارزیابی پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به صورت کمی مورد موافقت قرار گرفت که بر اساس آخرین سنجش در ابتدای دولت سیزدهم و با گذشت ۱۰ سال از اجرای شبکه ملی اطلاعات، طرح مذکور تنها ۳۰ درصد پیشرفت کرده بود. امروز با افتخار می‌گویم با تلاش شبانه‌روزی همکاران در وزارتخانه، شبکه ملی ارتباطات ۵۹ درصد پیشرفت کرده است، به عبارتی در کمتر از دو سال پیشرفت آن دو برابر شده است.

او از به سرانجام رسیدن این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد و تاکید کرد:‌ باید توجه داشت شبکه ملی اطلاعات کار پویا و دائم است و باید متناسب با فناوری‌های روز توسعه پیدا کند.

توسعه پلتفرم‌های داخلی

زارع‌پور به پیشرفت‌ پلتفرم‌های داخلی نیز اشاره کرد و گفت: در یک روز شاهد پیوستن ۱۷ میلیون کاربر به پلتفرم داخلی بوده‌ایم و در یک برنامه داخلی، کاربرها ماهانه بیش از ۳۵ میلیون نفر از آن استفاده کردند. ترافیک اینترنت داخلی در مقابل شبکه‌های خارجی ۶۰ به ۴۰ شده است و این برای اولین بار است که ترافیک تولید داخل بیش از دو برابر شده که نشان می‌دهد مردم اقبال و اعتماد کرده‌اند.

او ادامه داد: امکان ارتباط صوتی و تصویری در شبکه‌های اجتماعی داخلی فراهم شده است و به زودی مردم می‌توانند با تلفن‌های ثابت نیز تماس بگیرند. تلاش می‌کنیم تمام نیازهای مردم را در پلتفرم‌های داخلی برآورده کنیم.

وزیر ارتباطات از ارسال لایحه‌ای در خصوص حفاظت از داده‌های مردم نیز خبر داد و گفت: مقام معظم رهبری در فتوایی نقض حریم خصوصی در پلتفرم‌های داخلی را مورد تاکید قرار دادند، بنابراین کسی حق ندارد به اطلاعات مردم در پلتفرم‌های داخلی دسترسی داشته باشد. هفته اخیر نیز ریاست قوه قضائیه در بخشنامه‌ای اعلام کرد طبق اصل ۲۵ قانون اساسی احدی حق ندارد به اطلاعات مردم دست‌اندازی کند. از این رو برای حفاظت از داده‌های مردم لایحه‌ای آماده کردیم که به زودی به مجلس ارسال می‌شود و انتظار داریم با حمایت نمایندگان با قید دوفوریت تصویب شود.

در انتها مجتبی رضاخواه از پاسخ وزیر ارتباطات قانع شد و گفت: از وزیر ارتباطات می‌خواهم ظرف مدت ۳ ماه مشکلات کسب‌وکارهای اینترنتی را برطرف کرده و شرایطی را فراهم کند تا این کسب‌وکارها بتوانند در شبکه ملی اطلاعات و پیام‌رسان‌های داخلی فعالیت کنند.

قالیباف: کوچ دستوری ممکن نیست

محمدباقر قالیباف نیز در واکنش به صحبت‌های وزیر ارتباطات گفت:  بدون شک امروز مهم‌ترین خواسته و توقع مردم ما، مجلس، دولت و همه از جنابعالی این است که پلتفرمی در حوزه شبکه اجتماعی داشته باشند که پرسرعت و ارزان باشد، در حال حاضر برخی اوقات هزینه اینترنت در حوزه شبکه‌های داخلی با قیمت‌ها در بخش خارجی برابر است. باید شما این مزیت‌ها را ایجاد کنید.

رئیس مجلس افزود: انتقال کاربران از یک پلتفرم خارجی به پلتفرم داخلی به صورت دستوری امکان‌پذیر نیست و این انتقال باید به صورت کوچ که توام با تسهیل‌گری و انگیزه است انجام شود که امروز این تسهیل‌گری و انتقال را کم می‌بینیم. یعنی برخی دستگاه‌ها موانعی می‌گذارند که سزاوار نیست و باید رفع شوند.

او به ایده اینترنت طبقانی نیز اشاره‌ و بیان کرد: نکته دوم مربوط به پیام‌رسان است؛ بخشی از کارهای ما به پیام‌رسانی نیاز دارد که دسترسی بخش خارجی نیز داشته باشد. به طور مثال حوزه علم و دانش ما، دانشگاه ما، دانشجوی ما، تجار ما و آنهایی که کار بخش اداری انجام می‌دهند که باید به این حوزه پیام‌رسان نیز تسلط داشته باشیم و آن را دنبال کنیم.

https://pvst.ir/dix
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو