نئوبانک KAST میخواهد امکان استفاده از رمزارزهای پایدار را در سیستم پرداخت سنتی فراهم کند
فینتک KAST با حمایت دو شرکت سرمایهگذاری هندی و چینی که در کنار هم ۱۰…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
۲۲ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی میگوید مخابرات در گام اول توسعه حداقل به ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد تا بتواند به خدمات قابل قبول و در دسترسی، دست پیدا کند. این در حالی است که درآمدهای مخابرات به قدری پایین است که شبکه مخابرات از عهده هزینه سنگین نوسازی و بهینهسازی شبکه برنمیآید که بتواند این مهم را میسر سازد.
به گزارش پیوست، حسن اروجی مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی در مجموعه لایوهایی با عنوان «در مسیر توسعه» با موضوع ضرورت سرمایهگذاری برای توسعه ارتباطات ثابت و خدمات با کیفیت، به ضرورت سرمایهگذاری برای توسعه ارتباطات ثابت نیز اشاره کرد و افزود: سهم اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد ۵ درصد است، درصدی که قرار است طبق مقام عالی وزارت این عدد به ۱۰ درصد برسد. بررسیها نشان داده هر یک درصد افزایش اقتصاد دیجیتال نیازمند این است که هفت درصد نفوذ اینترنت در کشور باید رشد کند. یعنی ما باید ۳۵ درصد ضریب نفوذ اینترنت را برای رشد اقتصاد دیجیتال کشور بالا ببریم. با صراحت اعلام میکنم درآمدهای مخابرات به قدری پایین است که شبکه مخابرات از عهده هزینه سنگین نوسازی و بهینهسازی شبکه برنمیآید که بتواند این مهم را میسر سازد. ما با درآمدهای فعلی به سختی میتوانیم هزینههای سالانه را تامین کنیم و در مسیر توسعه نیاز به سرمایهگذاری داریم. ما در این حوزه از ورود بخش خصوصی نیز به شدت استقبال میکنیم و از ایدههای جدید در مسیر توسعه خوشحال خواهیم شد.
از نگاه اروجی مخابرات در گام اول توسعه حداقل به ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد تا بتواند به خدمات قابل قبول و در دسترسی، دست پیدا کند. او در این باره میگوید: حداقل ۳هزار میلیارد تومان در حوزه انتقال سیستمها، ۲هزار میلیارد تومان سوییچهای دیتا و ۵هزار میلیارد تومان در حوزه فیبرنوری به سرمایه نیاز داریم و مخابرات از عهده هزینه آن برنمیآید و اگر به شبکه توسعه یافته مخابراتی نیاز داریم باید بخش خصوصی نیز به کمک بیاید.
اروجی توضیح داد: اصلاح تعرفهها در واقع فقط کمک میکند مخابرات از زیان خارج شود و شاید به نقطه سربهسری درآمد و هزینه برسد. در حال حاضر نگهداشت هر خط تلفن ثابت در خراسان رضوی ۲۵ هزار تومان هزینه دارد در حالی که میانگین خط تلفن ثابت با هزینه ADSL پانزده هزار تومان است. اما به هر حال همین افزایش قیمت یا منطقی شدن قیمتها کمک میکند سرویسهای مخابراتی شادابتر شود و کمی از بحث عقب ماندگیها جبران شود ولی در واقع بحث سرمایه گذاری باید از جای دیگری باید تامین شود.
او وضعیت شبکه ارتباطاتی استان خود را اینطور تشریح کرد: مخابرات خراسان رضوی با بیش از دو میلیون و صدوپنجاه هزار مشترک تلفن ثابت و حدود ۶ میلیون مشترک همراه اول و ۳۱۰ هزار پورت اینترنت پرسرعت بعد از تهران وسیعترین شبکه مخابراتی در کشور را دارد و با دو هزار سایت BTS بعد از تهران بزرگترین شبکه مخابراتی کشور است. او همچنین ادامه داد خراسان رضوی یکی از معدود استانهایی است که حتی شمارههای روستاهای آن نیز روی NGN است و کلیه فعالیتهای لازم در دورافتادهترین روستاها نیز از مرکز استان قابل پیگیری و عیبیابی است. او به وجود چندین مرکز موبایل در خراسان رضوی از جمله، تربت، نیشابور، سبزوار و دو مرکز در مشهد نیز اشاره کرد.
آنطور که اروجی تشریح کرد در حال حاضر منابع مالی مخابرات خراسان رضوی برای توسعه VDSL و فیبر نوری محدود است و همین محدودیت منابع روند توسعه در بخشهای فناورانه را سخت کرده است. او فناوری را پیشران توسعه کسب و کارها دانست و گفت به طور حتم ارتقای بحث ارتباطات و فناوری در کشور گرهگشای مباحث اقتصادی در جامعه نیز خواهد بود و کمک به اصلاح تعرفهها باعث ارتقا و توسعه خدمات میشود. اروجی در پایان به بحث سرقت تجهیزات مخابراتی نیز اشاره کرد و آن را یکی از چالشهای هزینهساز و مشکلزا در این حوزه دانست.