سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری گوگل برای کمک به توسعه هوشمصنوعی در تایلند
آلفابت، شرکت مادر گوگل، اعلام کرده است که مبلغ یک میلیارد دلار برای ساخت دیتاسنترهایی…
۹ مهر ۱۴۰۳
۱۸ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران معتقد است اگر میخواهیم شبکه ملی اطلاعات در دوره زمانی کوتاهی به نتیجه برسد و تکمیل شود، بیشک باید در بخش تلفن ثابت سرمایهگذاری کنیم چراکه این بخش زیرساخت ارتباطی کشور به شمار میآید.
به گزارش پیوست، داوود زارعیان، معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران، در لایو اینستاگرام این شرکت اعلام کرد: حدود ۱۲ سال است که تعرفههای تلفن ثابت تغییر نکرده است و این امر مانعی جدی در امر توسعه به شمار میآید.
او با اشاره به پیشینه راهاندازی شبکه ملی اطلاعات گفت: تقریباً ۱۷ سال از برنامهریزی اولیه برای ایجاد این شبکه میگذرد و همان زمان نیز اعلام کردیم اگر میخواهیم شبکه ملی اطلاعات در یک دوره چهارساله به نتیجه برسد باید در زمینه توسعه تلفن ثابت و سرمایهگذاری در این بخش اقدام کنیم.
او تاکید کرد اپراتورها نمیتوانند فقط به فناوریهای گذشته خود اتکا کنند و باید فناوری و زیرساختهای خود را توسعه دهند. زارعیان در توضیح این گفته خود به تغییر نسل تلفن همراه طی سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: از نسل صفر که زمانی فقط امکان مکالمه را فراهم میکرد به نسل پنجم رسیدهایم؛
او همچنین به توسعهای که در بخش تلفن ثابت صورت گرفته اشاره کرد و گفت: با تغییر تلفنهای کشور از چهار یا پنجرقمی در سالهای خیلی دور به شمارههای هشترقمی امروز رسیدهایم که فقط یک عدد به شماره تلفنها اضافه نشده است بلکه فناوریهای به کار گرفتهشده روی این بستر تغییر کرده است. حال نیز در شرایطی هستیم که مجدداً باید زیرساخت و فناوری ارائه سرویسها به مشتریان تلفن ثابت تغییر کند.
آنطور که زارعیان توضیح داد، در شرایط فعلی میانگین درآمد شرکت مخابرات از یک خط تلفن همراه در عرض یک ماه ۶ هزار تومان است، این در حالی است که اگر همین الان به اطراف خود نگاه کنید هیچ کالایی نمیبینید که قیمتش ۶ هزار تومان باشد.
معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران گفت: در شرایط کنونی تمامی شرکتهای مخابراتی بر بستر تلفن ثابت گسترش پیدا میکنند؛ شرکتهای FCP ،ADSL و VDSL هم روی سیم مسی سرویس میدهند؛ از همین رو اگر تلفن ثابت توسعه پیدا نکند ارائه سرویس از سوی این شرکتها نیز با مشکل مواجه میشود.
زارعیان در پاسخ به این سوال که آیا شرکت مخابرات استان تهران برنامهای برای گسترش فیبرنوری دارد گفت: توسعه فیبر یکی از برنامههای این شرکت است و میخواهیم زیرساختها را تا ۱۴۰۳ برای دسترسی هفت میلیون مشترک به فیبر توسعه دهیم؛ البته فراهم کردن زیرساختها با تعداد مشترکان متفاوت است اما امیدواریم با توسعه زیرساختها بتوانیم تعداد مشترکان این بخش را نیز توسعه دهیم.
او با اشاره به تعداد فعلی مشترکان فیبر گفت: هماکنون حدود ۲۰۰ هزار مشترک فیبر وجود دارد که از این تعداد فقط هزار مشترک از سرویسهای شرکتهای دیگر استفاده میکنند و ۱۹۹ هزار مشترک از سرویس مخابرات استان تهران بهره میبرند.
زارعیان در پاسخ به این سوال که آیا این شرکت به طرح وزارت ارتباطات برای توسعه فیبر خواهد پیوست گفت: ما پیشنهادهای خود را به سازمان تنظیم مقررات ارائه کردهایم، اگر آنها جواب درخواست ما را بدهند ما نیز به آن طرح میپیوندیم اما علاوه بر آن همچنان توسعه فیبر جزو برنامههای ما به شمار میآید.
او با اشاره به اینکه با توسعه فیبر میتوانیم سرعت دسترسی افراد به اینترنت را به ۵۰۰ تا ۷۰۰ مگابیت بر ثانیه برسانیم گفت: البته برای این منظور سازمانها نیز باید برای تولید محتوا روی این بستر تلاش کنند. در شرایط فعلی مشترکان فیبر تا ۵۰ مگابیت سرعت دارند البته به تازگی اجازه افزایش سرعت تا ۳۰۰ مگابیت نیز صادر شده است، هرچند هنوز رسیدن به این نیاز از سوی مشترکان حس نشده است.
معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران گفت: برنامهریزیهای ما نشان میدهد برای بخش انتقال که مربوط به ADSL و VDSL است باید سالانه حدود چهار تا هفت هزار میلیارد تومان در بخش تلفن ثابت سرمایهگذاری کنیم؛ فقط در این صورت است که میتوانیم به نیاز اپراتورهای دیگر نیز پاسخ دهیم. در شرایط فعلی قراردادهای مختلفی برای خرید تجهیزات منعقد شده است. همچنین مقرر شده برای توسعه زیرساختهای ارتباطات همراه و ثابت نیز در استان تهران و سایر استانهای بزرگ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شود.
او اظهار امیدواری کرد با اقداماتی که هماکنون آغاز شده است توسعه بخشهای انتقال و دیتا به خوبی انجام شود.