skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل همراه کارت: ۱۰ درصد پرداخت‌های کشور کاملاً دیجیتالی هستند حاضران در مراسم افتتاحیه رویداد «فینوهک»، این بازار را آماده رشد بیشتر دانستند و از تیم‌ها خواستند مبتنی بر نیازهای بازار به حوزه فین‌تک وارد شوند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۸ مرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۹ مرداد ۱۴۰۱

فینوهک

مدیرعامل همراه کارت می‌گوید حوزه پرداخت در دوران همه‌گیری کرونا پیشرفت چندانی نکرده و هم‌اکنون تنها ۱۰ درصد پرداخت‌ها به صورت کاملاً دیجیتالی انجام می‌شوند و باید تلاش کرد ۹۰ درصد دیگر نیز به این ۱۰ درصد اضافه شود.

به گزارش پیوست، فعالان حوزه فین‌تک در افتتاحیه رویداد «فینوهک» با بررسی نیازهای بازار فین‌تک کشور، این حوزه را برای سرمایه‌گذاری و حضور تیم‌های جدید، مساعد توصیف کردند و از تیم‌ها خواستند با حضور در این رویداد، از ظرفیت اکوسیستم و زنجیره ارزش فین‌تکی موجود استفاده کنند.

رویداد فینوهک از سوی مرکز نوآفرینی فینووا و تکنوتجارت و با همکاری همراه کارت، فینوتک و هلدینگ ارتباط فردا با شعار «یک چالش بردار و با سرمایه‌گذار دست بده» برگزار می‌شود.

امروز (۸ مرداد ۱۴۰۱)، طی مراسم افتتاحیه این رویداد که در مرکز نوآفرینی فینووا برگزار شد، برگزارکنندگان در مورد ظرفیت‌های این بازار صحبت کردند.

جذب ۱۰۰ تا ۱۵۰ تیم در مرحله نهایی

سروش اکبرزاده، مسئول شتاب‌دهنده فینووا و مدیر اجرایی فینوهک، در این مراسم گفت: از اسفند سال گذشته بانک آینده و تجارت روی چالش‌های فین‌تکی بیش از هزار ساعت R&D انجام داده‌اند و مسائل را شناسایی کرده‌اند. در فینوهک امسال فرایند توان‌افزایی و آموزش دو هفته بعد از این مراسم شروع خواهد شد. سپس فرایند منتورینگ در سه هفته طی خواهد شد. رویداد نهایی حضوری که در آن بعد از غربالگری، ۱۰۰ تا ۱۵۰ تیم پذیرفته می‌شوند نیز در هفته دوم مهرماه برگزار می‌شود.

مریم نجفی، مدیرعامل فینووا، نیز گفت: کار اکوسیستم فین‌تک در تعامل با بانک‌ها و رگولاتور دشوار به نظر می‌آید. ما می‌خواهیم بگوییم در کنار شما هستیم و ورود به این حوزه سخت نیست. اگر تیم‌ها MVP (کمینه محصول قابل پذیرش) قبول شوند و قرار بر سرمایه‌گذاری باشد، ظرف ۴۵ روز اتفاق می‌افتد. در کنارش می‌توانند در فضای شتاب‌دهنده فینووا یا تکنوتجارت مستقر شوند.

او آماری در خصوص سرمایه‌گذاری در این حوزه نیز ارائه کرد: سال ۲۰۲۱، ۱۲۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خطرپذیر روی فین‌تک‌ها انجام شد که سه برابر بیشتر از سال قبلش و ۱۰ برابر بیشتر از ۱۰ سال قبل بوده است. این حوزه، چهارمین حوزه مورد علاقه VCها با ۱۱ درصد سرمایه‌گذاری است.

مریم نجفی فینووا
مریم نجفی، مدیرعامل فینووا (عکاس: هانیه سمندری)

نجفی ادامه داد: در حوزه منا نیز ۴۱ درصد وی‌سی برای فین‌تک‌ها بوده است. کشورهای عربی برای کاهش اتکا به صنعت نفت به بخش دانش‌بنیان توجه می‌کنند. سال گذشته روی ۱۷ نئوبانک در منطقه منا سرمایه‌گذاری شده است.

نجفی همچنین گفت: در عمر چندساله اکوسیستم فین‌تک به بانک‌ها ثابت شد که فین‌تک‌ها می‌توانند ارزش خلق کنند. دیدند که سرعت خدمات مالی افزایش پیدا کرده است و این کار را اپلیکیشن‌ها و نئوبانک‌ها انجام دادند.

ظرفیت پیشرفت پرداخت دیجیتالی

حاضران در این رویداد طی پنلی، تصویری از وضعیت فعلی فین‌تک‌ها ارائه کردند. کاوه رعدی، مدیرعامل همراه کارت، گفت: همراه کارت با ۱۷ میلیون کاربر دومین اپلیکیشن محبوب این حوزه است است که خودش فرزند ارتباط فرداست. در حال حاضر معطوف به صنعت پرداخت هستیم اما به دنبال این هستیم که تبدیل به یک سوپرمارکت مالی شویم. اکنون فرصت اسکیل در همراه کارت فراهم است.

او افزود: همراه کارت به دنبال این است که برای مثال اگر استارت‌آپی با ایده بکری می‌خواهد در حوزه فین‌تک شروع به کار کند، بسنجیم برای اینکه به تعداد کاربران همراه کارت برسد چقدر زمان و هزینه دارد و آیا تاب‌آوری این زمان و هزینه را دارد یا خیر؟ نگاه‌مان این است که این هم‌افزایی را ایجاد کنیم. ارزش پیشنهادی (Value Proposition) ما به شرکت‌کننده‌ها این است که Time To Market آنها را به شدت کاهش می‌دهد و آنها را به سمت میلیونی شدن می‌برد.

رعدی در مورد ظرفیت‌های این بازار نیز توضیح داد: اگر داده‌ها را بررسی کنیم در همه‌گیری کرونا حوزه پرداخت خیلی پیشرفتی نکرد. مجموع وب و موبایل در پرداخت‌های کاملاً دیجیتالی ۱۰ درصد پرداخت‌ها را تشکیل می‌دهند. باید ببینیم چطور می‌شود آن ۹۰ درصد به این ۱۰ درصد اضافه شود. در مجموع ‌پتناسیل خیلی خوبی در این بخش وجود دارد.

انتخاب تیم‌ها بر اساس نیاز بازار

سعید قدوسی‌نژاد، مدیر بازاریابی فینتوتک، نیز گفت: فینوتک بستر ارائه API است که بیشتر API بانکی می‌دهد. ما می‌خواهیم اگر کسی می‌خواهد یک کسب‌‌وکار را شروع کند از صفر همه مراحل را طی نکند و تمرکزش را روی تجربه کاربری و طراحی محصول بگذارد. ما دسترسی به فضای بانکی و سرویس‌های بانکی را با دادن یک API چند دقیقه‌ای فراهم می‌کنیم.

او همچنین گفت:‌ برای راه‌اندازی یک استارت‌آپ عوامل زیادی وجود دارد. فینوهک دانش بازار و دسترسی فنی را ارائه می‌کند و راه اجرایی کردن یک ایده راحت‌تر خواهد شد. فینوهک در واقع مسیر رسیدن به خروجی استارت‌آپ را  کوتاه می‌کند.

مدیر بازاریابی فینتوتک در ادامه توضیح داد: درست است که ما اینها را فراهم می‌کنیم اما بازار است که تعیین می‌کند چه استارت‌آپی موفق شود. ما تامین‌کننده تکنولوژی هستیم اما نباید در این دام گیر بیفتیم. چالش اسکیل را هم باید در نظر گرفت. معمولاً فین‌تک در اسکیل جواب می‌دهد. به رگولاتوری هم باید توجه داشت. ممکن است ایده‌ای از نظر ما خیلی خوب باشد اما در حوزه رگولاتوری ایراد به آن وارد شود.

فرشید اردوانی، معاون بازاریابی و عملیات ارتباط فردا، نیز گفت: ارتباط فردا به عنوان بازوی فناوری بانک آینده ۱۰ سال قدمت دارد و در حوزه‌های پرداخت و بانکداری بانک آینده را پشتیبانی می‌کند. در حوزه‌های نوآورانه جدید مانند اپلیکیشن آبانک که بانکداری دیجیتالی کامل است نیز وارد شده‌ایم.

مدیرعامل فینووا نیز در این پنل بیان کرد: هدف اصلی ما حمایت از کارآفرینان است. در کشورهای در حال توسعه آمار راه‌اندازی کسب‌وکار بالاتر است ولی نرخ شکست هم خیلی بیشتر است. در کشورهای توسعه‌یافته برای ورود به فضای کارآفرینی با بررسی همه‌جانبه وارد می‌شوند و نیاز صحیحی را پوشش می‌دهند. انرژی روی بخشی که درست نیست باعث این اتفاق می‌شود. هلدینگ ارتباط فردا ترکیبی از مجموعه‌هاست؛ همراه کارت، فینوتک، ارتباط فردا، فینووا که سرمایه‌گذاری می‌کند. این شبکه یعنی آماده پذیرش تیم‌هایی هستیم تا مشکلاتی را که هلدینگ شناسایی کرده است حل کنند.

اتصال تیم‌ها به اکوسیستم مالی

سپس حمید علی‌محمدی، مدیرعامل تکنوتجارت، توضیح داد: چهار چالش را در این حوزه شناسایی کرده‌ایم و آماده سرمایه‌گذاری و ارائه خدمات دیگر به تیم‌ها مانند فضای کار اشتراکی هستیم. کارخانه تجارت نیز در کنار کارخانه نوآوری آزادی آماده افتتاح است.

او ادامه داد: زنجیره ارزش بانک تجارت نیازهای زیادی دارد که آماده پذیرش تیم‌ها برای رفع آنها هستیم. تقریباً تمام تیم‌ها به بانک و مشتریان بانک متصل شده‌اند. عملاً ارزش افزوده‌ای که ارائه می‌دهیم استفاده از بازار مشتریان و زنجیره ارزش بانک است.

تکنوتجارت
حمید علی‌محمدی، مدیرعامل تکنوتجارت (عکاس: هانیه سمندری)

همچنین اردوانی در مورد اهمیت اتصال به اکوسیستم مالی گفت: اکوسیستم بستری است که ماژول‌های مختلفی در آن می‌نشینند. اگر ارتباط اجزا صورت بگیرد مشتری همه‌جا می‌تواند ما را پیدا کند. مشتری دوست دارد تجربه سفر خود با سرویس‌دهنده را ببیند و این اتفاق تنها با شکل‌گیری اکوسیستم می‌افتد.

او ادامه داد: تمام تنوع به اجزای موجود در اکوسیستم ربط دارد. این شرط بقاست. کسی می‌تواند باقی بماند که اکوسیستم قوی‌تری فراهم کرده باشد و در نهایت این اکوسیستم‌ها باید به یکدیگر متصل شوند.

چالش رگولاتوری

چالش‌های رگولاتوری نیز در این پنل محل بحث قرار گرفت. مدیرعامل فینووا در این باره گفت: سطح بلوغ اکوسیستم مرتبط با سن آن است. در برخی حوزه‌ها رگولاتوری اتفاق افتاده است و در برخی حوزه‌ها عقب‌تریم. رگولاتور هم دارد چرخه بلوغ خود را طی می‌کند.

کاوه رعدی از منظری دیگر به این موضوع پرداخت و اظهار کرد: جایگاه رگولاتور این نیست که به اکوسیستم استارت‌آپی بها دهد. دولت مسائل متعددی دارد و اولویت‌هایش فرق می‌کند. به جای اینکه با اینها در رینگ بوکس برویم جوجیتسو بازی کنیم یا حتی می‌شود رقصید. بخش‌های نارنجی‌ای در این بازار مانند اعتبارسنجی وجود دارد که رگولاتور از موضع قبلی‌اش عقب کشیده است.

مدیرعامل همراه کارت در پایان تاکید کرد: اگر انتظار بالایی ما را ناامید می‌کند، سعی کنیم وارد مناطق سبز شویم. این انتظارات برای کشورهایی است که مسائل دولت و حاکمیت متفاوت با چیزی است که در اینجا اتفاق می‌افتد. باید خود را مشابه اکوسیستم استارت‌آپی دهه ۹۰ آمریکا ببینیم. البته که در بخش‌هایی قطعاً چالش خواهیم داشت.

https://pvst.ir/cu1
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو