skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سهم ویزیت آنلاین از بازار سلامت ایران زیر یک درصد است

۵ مرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

سلامت الکترونیکی

سهم ویزیت آنلاین در سلامت الکترونیکی کمتر از یک درصد کل بازار ویزیت است و هرچند این رقم نشان می‌دهد بازار الکترونیکی ایران در مقایسه با کل بازار سلامت کشور سهم ناچیزی دارد ولی به گفته فعالان این حوزه، این بازی تازه شروع شده است.

به گزارش پیوست، در پنل تجربه سرمایه‌گذاری در سلامت که در گردهمایی فعالان سلامت دیجیتالی برگزار شده بود ژوبین علاقبند مدیرعامل لیان کپیتال، سرمایه‌گذار در حوزه سلامت، با مرور بخشی از آمارهای حوزه سلامت الکترونیکی تاکید کرد هنوز اقدام جدی‌ای در این زمینه صورت نگرفته است.

علاقبند گفت: آمارهای مختلف نشان می‌دهد هر ایرانی در طول سال تقریباً هشت ویزیت پزشک انجام می‌دهد که این میزان در طول سال تقریباً به ۶۵۰ میلیون ویزیت می‌رسد. از این میزان ۴.۵ ویزیت از سوی پزشک صورت می‌گیرد و ۲.۵ ویزیت سهم آزمایشگاه است و بقیه در سایر بخش‌ها متمرکز شده‌اند. به گفته او، در ایران تقریباً روزانه یک میلیون ویزیت صورت می‌گیرد که سهم ویزیت آنلاین حدوداً زیر یک درصد است.

او به بررسی بازارهای جهانی پرداخت و گفت: بررسی بازارهای جهانی نشان می‌دهد از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۵ سهم بازار سلامت الکترونیکی از ۱۵۷ میلیارد دلار به ۷۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید و رشدی معادل ۲۵ درصد را تجربه می‌کند.

به عقیده او هرچند سهم بازار فعلی ایران از سلامت الکترونیکی بسیار اندک است اما باید توجه داشت مسیر ایران نیز جدا از جهان نخواهد بود و هرچند کمی از جهان عقب‌تر هستیم اما همان مسیر را طی خواهیم کرد.

او سرمایه‌گذاری در این حوزه را به سرمایه‌گذاری روی آینده تشبیه کرد و گفت: از همین روست که سرمایه‌گذاری در این بخش بسیار پرریسک است.

از سویی تاکید کرد که فقط روی تیم‌ها و شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که مدل برهم‌زنندگی وضع موجود را اجرا کنند.

تیم لطیف مدیرعامل هلدینگ مکس نیز در این میزگرد به بازار پرریسک سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت الکترونیکی اشاره کرد و گفت: مشکل اینجاست که تکلیف رگولاتوری در این حوزه مشخص نیست.

او به سرمایه‌گذاری مکس روی استارت‌آپ «دکتر تو» اشاره کرد و گفت: از زمان سرمایه‌گذاری روی این استارت‌آپ تاکنون میزان رجیستری روی آن پنج برابر شده است و تقریباً به بالای سه میلیون رجیستر رسیده است.

او تاکید کرد: مردم هنوز سمت مشاوره آنلاین نرفته‌اند و باید به تدریج به این سمت بروند.

لطیف در واکنش به گفته علاقبند مدیرعامل لیان کپیتال در مورد سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌های برهم‌زننده گفت: توجه داشته باشیم که ما هم سرمایه‌گذار هستیم و در نهایت میزان سرمایه‌گذاری ما و نتایجش با سرمایه‌گذاری در حوزه‌های بورس و مسکن و سایر حوزه‌ها سنجیده می‌شود، از همین رو نمی‌توانیم روی خیلی از مسیرهای برهم‌زننده سرمایه‌گذاری کنیم؛ از سویی من برهم‌زنندگی را در خیلی از بخش‌های ساده‌تر هم می‌بینم. مثلاً شاید در شرایط فعلی سرمایه‌گذاری روی تشخیص بیماری از طریق AI به‌صرفه نباشد هرچند برهم‌زنندگی دارد اما شاید سرمایه‌گذاری در بخش ویزیت آ‌نلاین یا مشاوره آنلاین به‌صرفه‌تر باشد.

به عقیده او این دو بخش نیز به اندازه کافی و به اندازه بازار فعلی برهم‌زنندگی دارد.

احمد طاهرخانی مدیرعامل هومکا نیز در این میزگرد با اشاره به مشکلاتی که برای کسب‌وکارهای فعال در این حوزه ایجاد شده است گفت: مشکل ما رگولاتوری است، رگولاتور با این حوزه آشنا نیست، در کسب‌وکار وقتی به مدل بهینه کسب‌وکاری می‌رسی و کار را جلو می‌بری ناگهای مقرره‌ای مقابلت قرار می‌گیرد که با کل بیزینس‌پلن کسب‌وکار نوآور متفاوت است.

به عقیده او هنوز دیدگاه سرمایه‌گذار در این حوزه سنتی است.

در پایان بهزاد سیفی، بنیان‌گذار هلثیو، نیز در این میزگرد گفت: سرمایه‌گذاران در حوزه سلامت الکترونیکی باید صبور باشند، باید توجه کنیم که بازگشت سرمایه‌ در این حوزه به کندی صورت می‌گیرد اما به عقیده من باید روی هر استارت‌آپی  که در مورد سلامت افراد دیتا جمع می‌کند سرمایه‌گذاری کنیم چراکه در آینده آنها بازار زیادی را در دست خواهند گرفت.

https://pvst.ir/cth

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو