کسی بهای رویاپردازیهای استارتآپها را نمیدهد؛ سازمان بورس به میدان بیاید
برخی استارتآپهای بالغ ایرانی خود را Pre-IPO معرفی میکنند و معتقدند دیگر صندوقها و شرکتهای…
۱۳ آبان ۱۴۰۳
۹ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
ضوابط پذیرش شرکتهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتالی توسط هیات مدیره سازمان بورس به تصویب رسید و ابلاغ شد. این ضوابط مدت زیادی پشت درهای سازمان بورس مانده بود و استارتآپهای متقاضی ورود به بازار سرمایه، در انتظار ابلاغ به سر میبردند.
به گزارش پیوست، مدیرعامل وقت فرابورس، آذر ۱۴۰۰ گفته بود ضوابط ۱۷گانهای برای ورود استارتآپها به بورس از سوی معاونت علمی ریاستجمهوری تدوین شده که به تصویب هیات مدیره سازمان بورس نیز رسیده است. فروردین امسال اما میثم فدایی، مدیرعامل فعلی فرابورس، به پیوست اعلام کرد این دستورالعمل هنوز نهایی نیست و در مرحله تصویب قرار دارد.
حال امروز مدیرعامل بورس تهران خبر از تصویب و ابلاغ ضوابط پذیرش شرکتهای حوزه اقتصاد دیجیتالی در بازار سرمایه داد و در ادامه گفت: بورس تهران پیگیر ایجاد تابلوی معاملاتی اختصاصی این دسته از شرکتها خواهد بود.
محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران، گفت: «ضوابط اختصاصی پذیرش سهام شرکتهای نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتالی به عنوان پیوست هفتم دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار، در جلسه مورخ ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تصویب و در تاریخ ۹ خرداد ۱۴۰۱ به بورس تهران ابلاغ شده است. بر این اساس بورس اوراق بهادار تهران آمادگی خود را برای بررسی درخواستهای پذیرش سهام این شرکتها اعلام میکند؛ چراکه این امر گام مهمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۱ در حوزه دانشبنیان است.»
گودرزی در رابطه با این مصوبه افزود: «این مصوبه یک تحول اساسی در حوزه پذیرش سهام، به ویژه پذیرش سهام شرکتهای دادهمحور و هموار کردن زمینه پذیرش و عرضه سهام این شرکتها در بورس تهران است. همچنین بر این اساس بورس تهران پیگیریهای لازم را برای ایجاد تابلوی معاملاتی اختصاصی این دسته از شرکتها انجام خواهد داد تا در صورت تایید توسط سازمان بورس و اوراق بهادار این مهم را نیز عملیاتی کند.»
استارتآپهای زیادی از مدتها پیش به خصوص پس از رشد انفجاری شاخص بورس در سال ۹۹، میخواستند سهام خود را در بازار سرمایه عرضه کنند. نزدیک به دو سال از آن زمان میگذرد اما تاکنون تنها نماد تپسی، بدون اینکه عرضه اولیهای صورت بگیرد، در تابلوی فرابورس درج شده. به نظر میآید با عرضه اولیه تپسی که احتمالاً به زودی انجام میشود و ابلاغ این دستورالعمل، از پیچیدگی ورود استارتآپها به بورس کاسته شود.