skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بهره‌برداری اولیه از نئوبانک های‌وب و بانک ایران‌زمین در ۲۷ اردیبهشت

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

نئو بانک

مدیرعامل های‌وب اعلام کرد بهره‌برداری اولیه از نئوبانک این شرکت و بانک ایران‌زمین، ۲۷ اردیبهشت‌ماه امسال انجام خواهد شد. به‌ گفته ایمان میری، این نئوبانک می‌خواهد علاوه بر خدمات معمول بانکی، سرویس‌هایی در حوزه‌های بیمه و لندتک نیز ارائه کند.

به گزارش پیوست، آبان سال گذشته بود که معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین، فرهاد اینالویی، اعلام کرد این بانک به همراه های‌وب، نئوبانکی «واقعی» تاسیس خواهند کرد که از بخش صنعت وارد بانکداری می‌شود. حال پس از گذشت نزدیک به ۶ ماه از اعلام این خبر، ایمان میری، مدیرعامل های‌‌وب، در گفت‌وگو با پیوست خبر داد «نئوبانک فردا»، ۲۷ اردیبهشت‌ماه، مصادف با روز جهانی ارتباطات، افتتاح خواهد شد.

میری: می‌خواهیم سرویس‌های ترکیبی ارائه کنیم

ایمان میری
مدیرعامل های‌وب می‌گوید قرار نیست نئوبانک این شرکت مانند یک بانک سنتی باشد.

مدیرعامل های‌وب درباره بهره‌برداری از نئوبانک مشترک های‌وب و بانک ایران‌ زمین توضیح داد: سرویس خیلی وقت است آماده است. موضوع اساسی به مباحث قبل از بهره‌برداری بازمی‌گردد. ما می‌خواستیم قبل از بهره‌برداری یکسری سرویس‌های پایه فراهم کنیم که در نظام بانکی، آماده کردن آن طولانی شد. الآن هم برنامه داریم ۲۷ اردیبهشت، روز جهانی مخابرات، بهره‌برداری اولیه (Pre Launch) انجام و دعوتنامه برای تست کردن سرویس ارسال شود.

او ادامه داد: تنها نگرانی ما حوزه API است. پیش از شروع به کار سرویس می‌خواهیم تمام APIها فراهم شود تا باندلینگ به طور درست انجام شود. چون امروزه فقط سرویس بانک به‌ درد مردم نمی‌خورد. باید سرویس‌‌های ترکیبی به مردم عرضه کنیم. با توجه به اینکه مجموعه بیمه‌مان به نام ‌«بیمه هوشمند فردا» هم تشکیل شده است می‌خواهیم مجموعه‌ای از سرویس‌ها را در اپ به مردم ارائه دهیم.

میری همچنین گفت: حوزه تلکام و آی‌تی پایه بسیاری از سرویس‌های دیجیتالی است و به تنهایی کفایت نمی‌کند، پس لازم است بخش‌های دیگری هم به سرویس اضافه شود، مثلاً نمی‌شود لندتک را در نظر نگرفت؛ بالاخره اینها نیاز مردم است. ما البته کمی متفاوت نگاه می‌کنیم. درست است که  خیلی‌ها می‌گویند در این حوزه نیازی به مجوز نیست اما به خاطر ابعادمان و دردسرهایی که قبلاً کشیده‌ایم و نمی‌خواهیم تکرار شود ترجیح می‌دهیم همزمان با حوزه جدید، مجوزهای حوزه سنتی را کسب کنیم. بیشتر چالش فعلی ما ترکیب و ایجاد سرویس‌هایی از همین جنس است.

او افزود: به‌هیچ عنوان هدف این نیست که سرویس‌هایی مشابه سرویس‌های بقیه را با عنوان و ظاهر دیگری ارائه کنیم و سرویس‌های متفاوتی خواهیم داشت.

میری گفت: سرویس‌های حوزه بیمه، لندتک و تلکام باندل نشده است. مثلاً برای مردم سخت است که برای فیبر دو میلیون تومان پول اولیه بدهند. باید این را به‌ عنوان یک کالای سرمایه‌ای خرد کنیم و اقساطی به مردم بدهیم. بحث‌های اعتبارسنجی نیز در اینجا مطرح می‌شود. همه اینها تکه‌های پازل هستند که در این اپ جمع می‌شوند.

تمرکز روی باندل کردن

او در رابطه با دیگر امکانات این نئوبانک توضیح داد: برخی افراد پولی در بانک یا بازار سرمایه دارند که می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند. باید ابزارهای لازم را در اپ به آنها ارائه کرد. مثلاً گفت اگر می‌خواهی سرمایه‌گذاری کنی این امکان‌ها وجود دارد، اگر می‌خواهی بیمه هم بخری با باندل کردن بیمه می‌دهیم تا قیمت پایین بیاید، اگر می‌خواهی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری بورسی هم سرمایه‌گذاری کن، سرویس تلکام را هم اقساطی بگیر. باندل سرویس‌هاست که کمک می‌کند قیمت تمام‌شده مردم پایین بیاید. مثلاً مردم اگر بابت پنج سرویس ۱۰ واحد پول بدهند، حاضرند با پرداخت مثلاً ۹ واحد، در صورتی که کیفیت پایین نیاید، همه این سرویس‌ها را از یک مرجع دریافت کنند و از این اتفاق استقبال خواهند کرد.

بنا بر اعلام میری، این نئوبانک با سرویس‌های پایه شروع به کار خواهد کرد و به تدریج سرویس‌های پایه را اضافه می‌کند. او همچنین بهره‌برداری رسمی از نئوبانک های‌وب که «فردا» نام دارد را وابسته به اخذ مجوزهای لازم، مانند مجوز بیمه مرکزی دانست.

مدیرعامل های‌وب در مورد سرویس بیمه این شرکت نیز توضیح داد: از سال ۹۹ مجوز بیمه جنرال (عمومی) را تقاضا کردیم. فروردین‌ماه ۱۴۰۰ تاییدیه اولیه را گرفتیم و در مردادماه موافقت اصولی دادند. کارهای پذیره‌نویسی را انجام دادیم و مجمع موسسان هم برگزار شد. هدف اصلی تشکیل بیمه این بود که کارهای متفاوت‌تری نسبت به آنچه در صنعت بیمه اتفاق می‌افتد باشد. صنعت بیمه اکنون متکی به فرد است و حدود ۹۰ درصد جان و مال مسئولیت مردم تحت پوشش بیمه نیست زیرا ابزارهایی که این امر را تسهیل کند وجود ندارد.

ایمان میری در پایان گفت: مثلاً وقتی ابزار دیجیتالی (گوشی موبایل، تلویزیون و غیره) می‌خرید نمی‌توانید همان لحظه رویش بیمه بخرید، یا برای ارسال بار، چنین کاری دشوار است چون APIها را نداده‌اند. این بیمه می‌خواهد این خلأها را پر کند. می‌خواهیم بیمه‌های خرد و به تعداد زیاد بفروشیم و با استفاده از دیجیتالی‌سازی قیمت تمام‌شده جاری را کاهش دهیم، در عین حال، با ایجاد ابزارهای سرمایه‌گذاری، امکان سرمایه‌گذاری هوشمندانه را فراهم کنیم.

https://pvst.ir/cb8
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو