مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۸ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۹ آبان ۱۴۰۰
معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین اعلام کرد که آنها تصمیم دارند به عنوان یک Neobank as service یا نئوبانک به عنوان سرویس فعالیت کنند از همین رو فعالیت آنها با تمام نئوبانکهای دیگر متفاوت است.
به گزارش پیوست، فرهاد اینالوئی گفت: «بانک ایران زمین این امکان را دارد که اگر کسی خواست نئوبانک راهاندازی کنند، تمام خدمات و زیرساختهای مورد نیاز برای یک نئوبانک را در اختیار آنان قرار دهد.»
او در خصوص این زیرساختها گفت: «تقریبا ۱۱ پلتفرم در کنار هم قرار گرفتهاند تا خدمات مورد نیاز یک نئوبانک را تامین کنند. از کانال های ارتباط با مشتری گرفته تا مرکز تماس و هر آنچه یک نئوبانک به آن نیاز دارد.»
او در خصوص تفاهمنامه امضا شده میان های وب و بانک ایران زمین برای راهاندازی نئوبانک فردا گفت: «طبق این تفاهمنامه ۵۱ درصد سهام متعلق به بانک ایران زمین و ۴۹ درصد آن برای هایوب است. سهام اکثریتی بانک ایران زمین به دلیل رعایت قوانین بانک مرکزی است.»
اینالوئی توضیح داد که براساس صحبتهایی که با مدیران بانک مرکزی کردهاند به این نتیجه رسیدهاند اگر سهام اکثریتی در اختیار بانک ایران زمین باشد این نئوبانک با مشکل نظارتی کمتری از سوی بانک مرکزی مواجه خواهد شد.
او در پاسخ به اینکه بانک ایران زمین به عنوان یک Neobank as service چه تفاوتی با نئوبانکهای دیگر خواهدداشت گفت: «ما این امکان را داریم که هر کس از بخشهای مختلف صنعت نیاز به خدمات بانکی داشت زیرساخت بانکداری دیجیتال خود را در اختیار آنان قراردهیم.»
طبق توضیح معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین در صورتی که این بانک زیرساختهای یک نئوبانک را در اختیار شرکتهای متقاضی ایجاد نئوبانک قرار دهد به دلیل مشکلات رگولاتوری در شرایط فعلی باید سهام ۵۱ درصدی آن نئوبانک در اختیار بانک ایران زمین قرار گیرد.»
او با اشاره به اینکه هیچ علاقهای به سهامداری در یک نئوبانک آن هم سهامداری اکثریتی ندارند گفت: «اما توجه داشته باشید که با توجه به قوانین موجود برای اینکه بتوان اقدام به ارائه این خدمات کرد راهکار دیگری نیز وجود ندارد.»
او اظهار امیدواری کرد تا هرچه زودتر امکان اینکه سهام بانکها در نئوبانکها به حداقل برسد فراهم شود.
طبق نامهای که به امضای ایمان میری، مدیرعامل های وب رسیده و برای رئیس اداره نظارت ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شده است، شرکت داده گستر عصر نوین با نام تجاری های وب اقدام به عقد تفاهمنامه مشارکت با شرکت آرمان وفاداری آریا از زیرمجموعههای بانک ایران زمین برای راهاندازی یک شرکت سهامی خاص مشترک نئوبانک ( بانک دیجیتال بدون شعبه) به منظور ارائه انواع خدمات بانکی کرده است.
طبق این نامه آنها می خواهند در این قالب خدمات بانکداری دیجیتال، خدمات اعتباری و تسهیلاتی و سایر خدمات مرتبط ارائه دهند.
در این نامه قید شده است که نسبت مشارکت آنها ۵۱ درصد شرکت آرمان وفاداری آریا و ۴۹ درصد شرکت داده گستر عصر نوین است. مدت تفاهمنامه نیز به ۳ سال اعلام شده و سرمایه اولیه ۵میلیارد تومان خواهد بود.
طبق اعلام مدیران نئوبانک فردا این نئوبانک تقریبا از یک ماه آینده از طریق دعوتنامه فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و در اولین گام سه نوع سرویس مختلف بانک، بیمه و بورس را ارائه میدهد به همین منظور های وب اقدام به سرمایهگذاری در یک شرکت بیمه با عنوان بیمه فردا نیز کرده است.
اینالوئی این نئوبانک را یک نئوبانک واقعی عنوان کرد که از بخش صنعت وارد بخش بانکداری شده است. به عقیده او آنان هر نیازی که هایوب به عنوان بخش تلکام دارد را در اختیار آنان میگذارند و آنان نیز باید سرویسهای بانکی را با خدمات تلکام باندل کنندو به مردم ارائه دهند.
او درتوضیح این مطلب گفت: «به طور مثال آنان باید هنگام ارسال کارت بانکی برای مشتریانشان خدمات اینترنت نیز به وی ارائه دهند. هماکنون های وب ۵ میلیون مشتری بالقوه دارد که باید به آنان سرویس ارائه دهد.»
او تاکید کرد که آنها ریسکهای بانکی را پوشش میدهند و خدمات بانکی را ارائه میدهند و بخشهای دیگر باید به فکر نوآوری باشند و خدمات جدید در کنار خدمات بانکداری تعریف کنند.