رئیس سازمان فضایی ایران: اینترنت ماهوارهای در کشور درحال توسعه است
ارائه سرویس و توسعه اینترنت ماهوارهای در کشور توسط سازمان فضایی در حال پیگیری است.…
۲۴ دی ۱۴۰۳
۲۳ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه هیچ اپراتوری به بهانه افزایش حقالسهم دولت از درآمد اپراتورها حق ندارد تعرفههای خود را افزایش دهد و سازمان تنظیم مقررات متولی اعلام تعرفههاست گفت دولت در حال مذاکره با شورای نگهبان برای حذف این افزایش ۲ درصدی است.
به گزارش پیوست، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه کنفرانس شبکه ملی اطلاعات و توسعه پایدار زیرساختها در مورد اثر افزایش حقالسهم دولت از درآمد اپراتورها بر تعرفههای اینترنت گفت: هیچکسی به بهانه ۲ درصد، حق افزایش تعرفههای خود را ندارد. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعرفهها را اعلام میکند و متناسب با آن، حق افزایش تعرفههای اپراتورها فراهم میشود. سال گذشته این حقالسهم ۱۰ درصد افزایش یافت که البته مشمول همه اپراتورها نمیشد و ۲ درصد در مقابل آن عددی نیست.
زارعپور پس از بازدید از نمایشگاهی که در حاشیه این کنفرانس برپا شده بود در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنان پاسخ داد. او درباره برنامههایش در سال آینده گفت: در دولت سیزدهم به دنبال راهاندازی شبکه پرسرعت در سراسر کشور هستیم و تنها روش انجام این کار، توسعه شبکه فیبرنوری است. باید فیبرنوری را تا دم منازل و کسبوکارها برسانیم. تولیدکنندگان تجهیزات لازم در این زمینه که امروز در این نمایشگاه حضور داشتند اعلام کردند که نیاز به حمایت دارند. بزرگترین حمایتی که میشود انجام داد بازارسازی برای آنهاست. وقتی نهضت راهاندازی فیبر راه بیفتد چرخهای این صنعت به حرکت درمیآید.
وزیر ارتباطات درباره حمایتهای دولت از بازیگران این حوزه توضیح داد: دولت برای ایجاد تقاضا، بستهای حمایتی پیشبینی کرده است. در اولین قدم در جلسه دیروز هیات دولت مصوب شد سه درصدی که دولت به عنوان حقالسهم از اپراتورهای ثابت میگیرد از بازیگرانی که پورت فیبرنوری راهاندازی کنند دریافت نشود.
او افزود: بسته حمایتی دیگری نیز پیشبینی شده است که امیدوارم به زودی در جلسات هیات دولت مطرح شود تا به سرعت پروژه FTTx توسعه پیدا کند. نمایشگاه امروز نویدبخش این اتفاق است.
وزیر ICT در مورد یارانه احتمالی پرداختی برای توسعه شبکه نیز گفت: در بخشی از مصوبه دولت که در دست بررسی است بنا داریم یارانهای را در اختیار شرکتهای FCP و اپراتورهای تلفن همراه- اگر وارد حوزه فیبرنوری شوند- قرار دهیم. در سمت مردم هم اگر نیاز باشد آمادگی داریم تسهیلاتی را برای مودم و کابلکشی داخل ساختمان در قالب اقساط به آنها ارائه دهیم.
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در مورد هزینه تمامشده راهاندازی هر پورت FTTx نیز گفت: فکر میکنم هزینه تمامشده راهاندازی هر پورت سه میلیون تومان خواهد بود. یا خود اپراتور این هزینه را با مردم قسطی حساب میکند یا به مردم و اپراتورها یارانه داده میشود.
او در انتها گفت: سایت ایران FTTx وضعیت پیشرفت این پروژه را نشان میدهد. ظرف دو سه ماه آینده مردم میتوانند از طریق این سایت مطلع شوند در محل زندگیشان چه زمانی امکان استفاده از پروژه فیبرنوری فراهم میشود.
کنفرانس شبکه ملی اطلاعات و توسعه پایدار زیرساختها با محوریت FTTx، به منظور تبادل نظر پیرامون ظرفیتهای توسعه FTTx در بخشهای عرضه و تقاضا در قالب پنلهای تخصصی و نمایش توانمندیهای داخلی برای تامین تجهیزات این حوزه، امروز (۲۳ اسفند ۱۴۰۰) با حضور وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.