اسامی نمایندگان امضاکننده نامه درخواست افشای پشتپرده فیلترشکنفروشها هنوز منتشر نشده است. علیرغم برخی گمانهزنیها…
۲۴ دی ۱۴۰۳
۵ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۷ اسفند ۱۴۰۰
هیاترئیسه مجلس، نظر معاونت قوانین مجلس در مورد اینکه فرایندهای قانونی لازم در تصویب کلیات طرح صیانت طی نشده است را تایید و اعلام کرد تصمیمگیری در مورد نحوه ادامه بررسی طرح صیانت به بعد از بررسی بودجه موکول میشود، از همین رو طرح صیانت لغو و از دستور کار مجلس خارج نشده فقط تصویب کلیات آن به دلیل ایراد آییننامهای ابطال شده است.
به گزارش پیوست، پس از آنکه معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی، در نامهای به رضا تقیپور، رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، تصویب کلیات طرح در کمیسیون را خلاف قانون آییننامه داخلی مجلس دانست، نمایندگان اعلام کردند هیاترئیسه مجلس در مورد آینده طرح تصمیمگیری خواهد کرد.
در همین رابطه، امروز (۵ اسفند ۱۴۰۰) مجتبی توانگر، نماینده تهران و رئیس کمیته اقتصاد دیجیتالی مجلس که یکی از منتقدان طرح صیانت نیز بوده، در توییتی اعلام کرد هیاترئیسه نظر معاونت قوانین مجلس را تایید کرده است.
همچنین سخنگوی هیاترئیسه مجلس اعلام کرد تصمیمگیری در مورد نحوه ادامه رسیدگی به طرح بعد از رسیدگی به لایحه بودجه ۱۴۰۰ انجام خواهد شد. سید نظامالدین موسوی در این باره به ایسنا گفت: امروز ظهر جلسه مفصلی در هیاترئیسه برای بررسی ایرادات معاون قوانین مجلس بر نحوه تصویب کلیات طرح نظام تنظیم خدمات فضای مجازی در کمیسیون مشترک تشکیل شد. در این جلسه آقای تقیپور رئیس کمیسیون مشترک و معاون قوانین هم حضور داشتند.
موسوی ادامه داد: بعد از استماع توضیحات آقای تقیپور و معاونت قوانین و ایرادات مطرح شده، هیاترئیسه نظر معاونت قوانین را وارد دانست. لذا تصمیمگیری نهایی در مورد این طرح به بعد از تصویب لایحه بودجه موکول شد. موسوی علت این تصمیم هیاترئیسه را رسیدگی به بودجه در سه شیفت از روز شنبه عنوان کرد.
بنابراین، طرح صیانت هنوز نه لغو و نه از دستور کار مجلس خارج شده است؛ تنها هیاترئیسه مجلس، تصویب کلیات آن در کمیسیون بررسی طرح را به علت ایرادات آییننامهای ابطال کرده است.
پس از اینکه کلیات طرح صیانت به تصویب کمیسیون مشترک بررسی این طرح رسید، جمعی از نمایندگان مجلس و افکار عمومی نسبت به این مساله انتقاداتی وارد کردند. یکی از نمایندگان مخالف طرح، جلال رشیدی کوچی، در همین راستا نامهای تنظیم کرد تا طرح از کمیسیون خارج شود و به صحن علنی مجلس بازگردد. بیش از ۱۵۰ نماینده مجلس این نامه را امضا کردند.
رئیس کمیسیون، تقیپور، در واکنش به انتقادات گفته بود: «برخی رسانهها از ابطال رأی به کلیات این طرح گفتهاند که یک شیطنت و خباثت رسانهای است و امیدوارم رسانهها در درج این عنوان دقت کنند. به ویژه آنکه تعدادی از رسانهها از این نامه با عنوان ابطال کلی طرح نام بردهاند که یک شوخی بیمزه است.»