مجلس تصویب کرد: برداشت عوارض آزادراهها از حساب بانکی
امکان پرداخت عوارض آزادراهها از حساب بانکی اشخاص فراهم میشود. به گزارش پیوست؛ نمایندگان مجلس…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
۳ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
نماینده مخالف تصویب طرح صیانت در جلسه کمیسیون صیانت، جلال رشیدی، درست پس از تصویب کلیات طرح صیانت با رأی مثبت ۱۹ نماینده خبر از جمعآوری امضا برای بازگرداندن طرح به صحن علنی مجلس داد و در شبکههای اجتماعی نیز کاربران به شکل گستردهای مخالفت خود را با این طرح ابراز میکنند. از سویی تقیپور، رئیس کمیسیون طرح صیانت، اعلام کرد دنیا آنقدر تنگ و تاریک نشده که اگر چند سکوی خارجی چارچوبهای ما را قبول نکنند، دچار مشکل شویم یا آنکه بخواهیم به آنان التماس کنیم.
به گزارش پیوست، بعد از اینکه نمایندگان در جلسهای کوتاه و در کمتر از ۲۰ دقیقه کلیات طرح صیانت را به تصویب رساندند، واکنشها به تصمیم کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت مطرح شد و در مقابل کسانی که با این تصمیم کمیسیون مخالف بودند برخی نمایندگان نیز در تذکرهایی که در خلال بررسی لایحه بودجه در صحن علنی مجلس مطرح میشد از این تصمیم کمیسیون حمایت میکردند.
رضا تقیپور، رئیس کمیسیون طرح صیانت، بعد از برگزاری جلسه کمیسیون در جمع خبرنگاران گفت: پلتفرمهای غول خارجی و آمریکایی اگر میخواهند فعالیت کنند، باید چارچوب، قوانین و ارزشهای ما را بپذیرند. حتی کشورهای اروپایی هم این موضوع را دنبال میکنند. به گونهای که مدیرعامل فیسبوک هفته پیش اعلام کرد ممکن است فعالیتهای خودش در اتحادیه اروپا را محدود کند چراکه چارچوبهای آنان را قبول نداشت.
او ادامه داد: هدف ما از بررسی طرح مذکور آن است که تبعیض بین پلتفرمهای مجازی داخلی و خارجی از بین برود. دنیا آنقدر تنگ و تاریک نشده است که اگر چند سکوی خارجی چارچوبهای ما را قبول نکنند، دچار مشکل شویم یا آنکه بخواهیم به آنان التماس کنیم.
تقیپور کاهش سرعت اینستاگرام در روزهای اخیر را بیارتباط به این طرح دانست و بیان کرد: کاهش سرعت اینستاگرام هیچ ارتباطی به طرح ندارد و حرف کسانی که این ادعا را مطرح میکنند بیشتر شبیه شوخی و مزاح است چراکه هنوز این طرح در مرحله بررسی است. چگونه قبل از تصویب، امکان اجرایی شدن آن وجود دارد؟
رئیس کمیسیون طرح صیانت در این باره افزود: رسانه نباید به ما تحمیل کند که چه تصمیمی اتخاذ کنیم.
بعد از اینکه کلیات این طرح به تصویب رسید، جلال رشیدی کوچی، تنها نماینده مخالفی که در جلسه آخر کمیسیون حضور داشت، در توییتی اعلام کرد نامهای تنظیم کرده تا طرح به صحن علنی مجلس بازگردد و نمایندگان مجلس در حال امضای این نامه هستند.
رشیدی در جلسه امروز کمیسیون گفته بود: افرادی با من تماس میگیرند و فشار میآورند که رأی مثبت بدهم. هیچکس مخالف ساماندهی این فضای ولنگار نیست ولی آیا ساماندهی با چیزی که داریم بررسی میکنیم یکی است؟ از نظر شما آری اما از نظر مردم و متخصصان نه.
همچنین غلامرضا نوری قزلجه، یکی دیگر از نمایندگان مخالف عضو کمیسیون، بعد از تصویب کلیات طرح در صحن علنی مجلس خطاب به تقیپور که او را «دیکتاتور» خوانده بود گفت: در هیچکدام از جلسات به غیر از دو جلسه غیررسمی غایب نبودم. حتی هفت نفر هم نمیتوانند کمیسیون را تعطیل کنند. روش شما دیکتاتوری است که در ۱۰ دقیقه تصمیم میگیرید یا من که میگویم در چارچوب قانون جلو برویم؟
نوری ادامه داد: نه شما و نه هیچ تفکر ضدحکومتیای نمیتواند جلوی حرف زدن نماینده ملت را بگیرد. مجلس را من به توپ بستم یا شما که با تصویب ۱۰ دقیقهای طرح روی روان جامعه راه میروید؟ سه ماه است که مرکز روی طرح کار کرده حتی یک جلسه یکساعته با آنها برگزار نکردهاید.
نماینده بستانآباد در انتها گفت: مصوبه خلاف مواد ۱۴۲ و ۱۸۳ آییننامه مجلس است و فرایند قانونی لازم را طی نکرده است.
در همین باره زهره الهیان، نماینده تهران و عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت، نیز در تذکر آییننامهای اعلام کرد نمایندگان تقریباً برای بررسی طرح صیانت ۴۷ جلسه برگزار کردهاند و این طرح را مورد بررسی قرار دادهاند.
او نسبت به انتقاد از تصویب سریع طرح انتقاد کرد و گفت این طرح به صورت کامل بررسی شده است. الهیان همچنین تاکید کرد که هنوز کلیات طرح تصویب شده و جزئیات آن در آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.