بررسی رجیستری و مشکلات کارکنان مخابرات به جلسه آینده وزیر ارتباطات با کمیسیون اصل ۹۰ موکول شد
جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد رجیستری و…
۱۶ مهر ۱۴۰۳
۳ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۴ اسفند ۱۴۰۰
معاونت قوانین مجلس طی نامهای به رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت رأیگیری در خصوص کلیات طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی معروف به طرح صیانت را خارج از روال قانونی مجلس دانسته و تاکید کرده است در رأیگیری کلیات طرح قانون آییننامه داخلی رعایت نشده است.
به گزارش پیوست، طبق این نامه به دلیل رعایت نشدن قانون آییننامه داخلی مجلس و به دلیل تفاوت متن مورد بررسی با طرح ارجاعی مجلس به این کمیسیون، امکان بارگذاری در سامانه قوانین مجلس وجود ندارد و علیالاصول نمیتواند مبنای رسیدگی کمیسیون قرار گیرد.
سوم اسفندماه ۱۴۰۰ کمیسیون طرح صیانت کلیات طرحی را به تصویب رساند که طبق نامه معاونت قوانین مجلس با طرح اولیهای که تیرماه در مجلس به عنوان طرح هشتاد و پنجی رأی آورده بود و به کمیسیون مشترک ارسال شده بود متفاوت است. طبق آنچه در این نامه آمده، این کمیسیون فقط میتوانست در خصوص نسخه ۲۶ تیرماه ارسالشده از مجلس تصمیمگیری کند.
در این نامه قید شده است که بر اساس ماده ۱۶۶ قانون آییننامه داخلی مجلس طرح یا لایحه حسب رأی مجلس طبق ماده ۱۶۵ به کمیسیون مربوط بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی ارجاع میشود و در این مرحله کمیسیون باید در خصوص همان طرح ارجاعی تصمیمگیری کند و البته رسیدگی به طرح بر اساس حکم ذیل ماده ۱۶۶ همان ترتیب رسیدگی در صحن خواهد بود. از همین رو پس از تصویب کلیات طرح کمیسیون مجاز به اعمال اصلاحات نظیر شور دوم خواهد بود که در این خصوص آییننامه داخلی رعایت نشده و متن متفاوتی که روی سامانه قوانین بارگذاری نشده و بر این اساس ارجاع نشده بود به رأیگیری گذاشته شده است.
طبق نامهای که از سوی معاونت قوانین مجلس برای رئیس کمیسیون ارسال شده است، تنها راهحل تغییر متن برای رأیگیری کلیات در شور اول طرحها اعمال ماده ۱۴۲ قانون آییننامه داخلی و ارجاع طرح به مرکز پژوهشهای بود که کمیسیون میتوانست از ظرفیت این ماده استفاده کند اما به هر دلیلی تحقق نیافت و کمیسیون نیز متاسفانه در راستای اجرای این ماده اتخاذ تصمیم نکرده است. بنابراین در رأیگیری کلیات طرح قانون آییننامه داخلی رعایت نشده است.
طبق آنچه معاونت قوانین در نامه خود تذکر داده است با توجه به ایرادهای مطرح شده در روال رای گیری برای کلیات طرح صیانت، هماکنون کمیسیون نمیتواند وارد بررسی شور دوم طرح شود چرا که به دلیل تفاوت طرح بررسی شده با طرح ارجاع شده به کمیسیون امکان بارگذاری طرح در سامانه قوانین مجلس وجود ندارد و علیالاصول نمیتواند مبنای رسیدگی کمیسیون قرار گیرد.
از سوی دیگر در این نامه تذکر داده شده است که مقرر شده بود مواردی که در این قانون جزو صلاحیت شورای عالی فضای مجازی است از طرح استخراج شود و به این شورا ارجاع شود اما این موضوع نیز در طرح لحاظ نشده است.
این معاونت از کمیسیون خواسته است که هرچه زودتر این مشکل را برطرف کند.