مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۳ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس کمیته اقتصادی مجلس در حالی در توییتر خود مینویسد گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، جدیدترین نسخه طرح صیانت (نسخه ۵ دی) را در تعارض با دستور رهبر برای تشکیل شورای عالی فضای مجازی و مخالف اصول متعدد قانون اساسی دانسته است که رضا تقیپور، رئیس کمیسیون طرح صیانت، روز سوم بهمن اعلام کرد مجلس به ایرادات مرکز پژوهشهای مجلس از طرح پاسخ داده است. این گزارش برخلاف اکثر گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس به صورت عمومی منتشر نشده و به صورت محرمانه برای نمایندگان مجلس ارسال شده است.
به گزارش پیوست، دومین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در مورد طرح صیانت، تدوین و به نمایندگان عضو کمیسیون بررسی این طرح تحویل داده شده است. در شرایطی مجتبی توانگر این طرح را خلاف نظر رهبری میداند که رضا تقیپور رئیس کمیسیون طرح صیانت روز سوم بهمن اعلام کرد مجلس به ایرادات مرکز پژوهشهای مجلس از طرح پاسخ داده است. جلسه کمیسیون طرح که قرار بود این هفته برگزار شود به دلیل ابتلای برخی از نمایندگان به کرونا، مانند تمامی جلسات کمیسیونهای مجلس در این هفته لغو شد.
شب گذشته (۱۲ بهمن ۱۴۰۰) مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتالی مجلسِ، در توییتی جزئیاتی از گزارش جدید مرکز پژوهشهای مجلس در مورد طرح ارائه داد و نوشت: «در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره نسخه جدید طرح صیانت، نسخه ۵ دی، ضمن تاکید بر ضرورت حکمرانی و قانونگذاری گفته است طرح فعلی در تعارض با دستور رهبر انقلاب در تشکیل شورای عالی فضای مجازی و مخالف با اصول متعدد قانون اساسی است و قابلیت اجرا و تصویب در مجلس را ندارد.»
رضا تقیپور، رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، اما سوم بهمن به پیوست گفته بود مرکز به ایرادات طرح پاسخ داده است. او گفته بود: «از نظر اعضای کمیسیون، ایرادات قانون اساسی در جلسات مشترکی که در طول هفته گذشته میان کمیسیون و مرکز برگزار شده رفع و تکتک پاسخ داده شده است.»
تقیپور هنگامی در این باره اظهارنظر کرد که گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، تدوین و به نمایندگان ارسال شده بود. در توییت مجتبی توانگر نیز عکسی از صفحه نخست گزارش مرکز دیده میشود که بالای آن «دی ماه ۱۴۰۰» درج شده است.
مهرداد ویس کرمی، یکی از اعضای این کمیسیون، امروز (۱۳ بهمن ۱۴۰۰) در این باره به پیوست گفت: هر طرحی به مجلس میآید ممکن است مرکز پژوهشها در موردش بگوید مادهای از آن با سیاستهای کلی، قانون اساسی و غیره همخوانی ندارد. مرکز در موارد متعددی نظراتی داده و این کمیسیون است که باید تصمیم بگیرد. اگر ایرادات درست باشد، بعد از تصویب و ارسال به شورای نگهبان، این شورا درباره آن نظر خواهد داد و مجمع تشخیص مصلحت نیز در مورد آن نظر میدهد. در طرح خام و اولیه ممکن است این مسائل وجود داشته باشد.
او ادامه داد: بزرگ کردن این موارد نشانه این است که یا نمیدانند روال مجلس چیست یا به دنبال جوسازی هستند. به اقتضای قانون اساسی مترقی کشور کسی نمیتواند قانونی تصویب کند که خلاف سیاستهای رهبری و قانون اساسی باشد. بنابراین اصلاً نباید نگران این مساله بود.
سخنگوی کمیسیون طرح صیانت همچنین در مورد علت پخش نشدن جلسه قبلی کمیسیون که پنجم بهمن برگزار شد توضیح داد: این جلسه به دلیل هزینهها و دردسرهایی که وجود دارد با حضور نصف اعضا و طبق اختیار کمیسیون، به صورت غیرعلنی برگزار شد.
اظهارنظرهای متناقض نمایندگان در مورد طرح صیانت به اینجا ختم نمیشود. غلامرضا نوری قزلجه، عضو کمیسیون و مخالف طرح صیانت، چندی پیش گفته بود: «خوشبختانه مرکز پژوهشها به تفصیل تعارضات طرح را با حداقل ۱۲ اصل از اصول قانون اساسی و چهار بند از سیاستهای کلی نظام، ذکر کرده است. از مهمترین این تعارضات ورود به حیطه مصوبات شورای عالی فضای مجازی و تغییر وظایف و اختیارات کمیسیون پیشبینیشده در این طرح است که قبلاً به شکل دیگری در شورای عالی فضای مجازی تصویب شده بود.»
علی یزدیخواه اما به مهر اعلام کرده بود: «در نسخه نهایی که مرکز پژوهشهای مجلس آماده کرده است، اصلاحات مد نظر این مرکز و نظرات مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات نیز اعمال شده و به نوعی این نسخه، مورد وثوق و وفاق همه است.»
جلسه بعدی طرح کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، موسوم به «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» هفته آینده برگزار خواهد شد.