وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۷ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۳ آذر ۱۴۰۰
صنعت تکنولوژی چین دل خوشی از تقویم ۲۰۲۱ ندارد. سال جدید میلادی مملو از اخبار منفی و فشار روز افزون پکن بر صنعت عظیم تکنولوژی این کشور است. از جریمه۲/۸میلیارد دلاری علیبابا گرفته تا محدودیت عرضه سهام شرکتهای چینی در آمریکا، دولت شیجی پینگ دائما عرصه را بر شرکتهای تکنولوژی تنگتر کرده است. حالا اقدامات پکن علیه علیبابا، دیدی و دیگر شرکتهای چینی باعث شده تا ارزش سافتبانک، شرکت سرمایه گذار ژاپنی نیز کاهش یابد.
به گزارش پیوست به نقل از والاستریت ژورنال، به دنبال مقررات سختگیرانه چین برای شرکتهای تکنولوژی، ارزش سهام شرکتهای تکنولوژی این کشور سقوط کرد و این مسئله باعث شده تا سافتبانک یکی از بزرگترین سرمایهگذاران تکنولوژی در جهان برای اولین بار در یک سال و نیم گذشته اعلام ضرر کند.
این غول سرمایهگذاری ژاپن که در سال ۱۹۸۱ توسط ماسایوشی سان بنیانگذاری شد حوزههای مختلفی از جمله ارتباطات مخابراتی، فناوری اینترنت، حملونقل، دانش مالی، رسانه، رباتیک، سرمایهگذاری خطرپذیر و بسیاری دیگر فعال است.
این شرکت که با صندوق چشم انداز (Vision Fund) ۱۰۰ میلیارد دلاری و به عنوان یکی از تامین کنندگان اصلی سرمایه برای استارتآپهای چینی شناخته شده برای سه ماهه منتهی به ۳۰ سپتامبر ضرری معادل با ۳/۵ میلیارد دلار را گزارش کرده است.
ماسایوشی سان، مدیرعامل سافتبانک میگوید: «دوران آزمایشی جدی برای سهامهای تکنولوژی چین است. ما در میانه طوفان هستیم.» او در ادامه افزود که با این حال هنوز هم دید مثبتی به سرمایهگذاریهای شرکتش دارد.
سان میگوید این شرکت از لحاظ مجموع ارزش دارایی، شاخص مورد علاقه او، عملکرد خیلی بدی در این سه ماهه داشته است. به گفته او در این سه ماهه ارزش مجموع داراییهای این شرکت بیش از ۵۰ میلیارد دلار سقوط کرد و به معادل ۱۸۴ میلیارد دلار رسید.
او سقوط ارزش سهام علیبابا که یکی از بزرگترین داراییهای سافتبانک است را دلیل عملکرد ضعیف این شرکت در سه ماهه گذشته دانست. در سه ماهه جولای تا سپتامبر سال جاری، ارزش سهام علیبابا ۳۵ درصد سقوط کرد.
به گفته سان، سافتبانک معادل ۸/۸ میلیارد دلار از سهام خود را بازخرید میکند و هدف آنها این است که بازخرید ظرف یک سال به پایان برسد.
با این حال سافتبانک میگوید مشکلات چین تنها عامل عملکرد ضعیف این شرکت نیست. یکی دیگری از عوامل تاثیرگذار، سقوط ارزش Coupang، غول تجارت الکترونیکی کره جنوبی است.
نتایج سه ماهه آتی باعث شد تا سافتبانک برای اولین بار در سه ماهه اول سال، ژانویه تا مارس ۲۰۲۰ متضرر شود. سافتبانک از ژانویه تا مارس سال گذشته به دنبال بحران و همهگیری کرونا بدترین سه ماهه خود را پشت سر گذاشت و مجموعا در آن سال ۹ میلیارد دلار ضرر کرد. با این وجود کاهش تاثیرات پاندمی باعث شد این شکرت در سه ماهه دوم ۲۰۲۱ عملکرد بهتری از خود نشان دهد و سود سافتبانک به در این سه ماهه مجموعا به ۶/۷ درصد رسید.
در آخرین سه ماهه، سافتبانک حدود ۱۰/۳ میلیارد دلار ضرر را برای صندوق سرمایه Vision Fund گزارش کرده است. این در حالی است که در سه ماهه آوریل تا ژوئن این صندوق سرمایه ۲/۵ میلیارد دلار سود کرده بود.
قیمت سهام سافتبانک روز دوشنبه و پیش از انتشار این نتایج با ۰/۸ درصد کاهش قیمت به ۶،۱۶۱ ین رسید. سهام این شرکت نسبت به اوج قیمت سال گذشته خود در ماه مارس ۴۰ درصد سقوط کرده و سان معتقد است که سهام سافت بانک کمتر از ارزش واقعیاش قیمتگذاری شده است.
فشار چین روی بخش تکنولوژی در سال آتی افزایش یافته و مقررات سفت و سخت دولت کمونیست چین جریمههای سنگینی را برای غولهای تکنولوژی این شرکت به دنبال داشته است.
اواخر مرداد ماه امسال و با انتشار طرح مقررات تازهای از سو اداره مقررات بازار چین (SAMR) سهام غولهای تکنولوژی سقوط کرد و فشار پکن همچنان در بخش تکنولوژی ادامه دارد.
منبع: WSJ