تکلیف معامله آنلاین طلا چه شد؟ تصمیمها مبهماند
معامله آنلاین طلا توجه سیاستگذار و رگولاتور را به خود جلب کرده و تلاطم قیمت…
۱۹ آبان ۱۴۰۳
۴ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
فیسبوک گزارش بازده مالی آزمایشگاه واقعیت افزوده و مجازی خود را به عنوان یک واحد جداگانه منتشر میکند. این شرکت با هدف ساخت «متاورس» میلیاردها دلار روی این آزمایشگاهها سرمایهگذاری کرده است. در عین حال فیسبوک گزارش کرده است که کسب و کار اصلی این شرکت یعنی تبلیغات در وضعیت نامشخصی قرار دارد.
بهگزارش پیوست، فیسبوک که برای سه ماهه سوم سال مالی افزایش ۱۷ درصدی سود را گزارش داده بود هشدار داده است که تغییرات جدید اپل در حریم خصوصی باعث شده تا کسب و کار دیجیتالی در سه ماهه فعلی با مشکل مواجه شود. این شرکت شبکه اجتماعی درآمدی پایینتر از انتظارات بازار را برای سه ماهه فعلی گزارش کرده است. شریل سندبرگ، مدیر ارشد اجرایی فیسبوک، به تحلیلگران گفت که این عملکرد ناشی از تغییرات iOS است.
دیوید وهنر، مدیر ارشد مالی فیسبوک، میگوید که انتظار دارد سرمایهگذاری این شرکت در بخش سخت افزار از جمله آزمایشگاههای واقعیت مجازی و افزوده، مجموع سود سال ۲۰۲۱ را تا ۱۰ میلیارد دلار کاهش دهد.
سرمایه گذاری فیسبوک روی این واحد سخت افزار محور در راستای رسیدن به برنامههای متاورس است. این در حالی است که فیسبوک در حال حاضر به دلیل نشت مستندات توسط فرانسس هاوگن، کارمند سابق این شرکت، هدف انتقادات است. هاوگن نشان داد که فیسبوک سود را به امنیت کاربران ترجیح میدهد. مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، تماس با تحلیلگران را با دفاع در برابر انتقادات آغاز کرد. زاکربرگ گفت که این هجمهها «تصویر نادرستی از شرکت ما» به تصویر میکشد.
مدیرعامل فیسبوک میگوید: این شرکت در سالهای آینده نه به عنوان یک شرکت شبکه اجتماعی، بلکه به عنوان شرکتی متمرکز بر متاورس شناخته میشود. عبارت متاورس به یک محیط مشترک مجازی اشاره دارد که مردم با دستگاههای مختلف به آن دسترسی پیدا میکنند.
فیسبوک سرمایهگذاری عظیمی روی واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) کرده است. فیسبوک در همین راستا شرکتهایی مثل Oculus را خریداری کرده و امسال تیم محصولاتی با تمرکز روی متاورس ایجاد کرده است. فیسبوک همین ماه از برنامههای خود برای استخدام ۱۰ هزار نفر در اروپا طی پنج سال آینده خبر داد. کارمندان جدید قرار است روی طرح متاورس این شرکت تمرکز کنند. از سوی دیگر این شرکت با وجود انتقادات قانونگذاران، آزمایش کیف پول دیجیتالی خود را آغاز کرده است. طرح کیف پول و ارز دیجیتال فیسبوک هم ممکن است در نهایت با متاورس تلفیق شود. یکی از کاربردهای ارز دیجیتال استفاده در جهان خیالی یا همان متاورس است.
زاکربرگ به تحلیلگران گفت: «این سرمایهگذاری قرار نیست خیلی زود برای ما سوددهی داشته باشد. اما ما باور داریم که متاورس موضوع بعدی پس از اینترنت همراه است.»
وهنر میگوید که فیسبوک از سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱، آزمایشگاههای واقعیت را به عنوان یک بخش مجزا از خانواده اپلیکیشنهای فیسبوک گزارش میکند.
سهام این شرکت در ساعات پایانی روز دوشنبه و پس از انتشار این اخبار حدود یک درصد رشد کرد. سهام فیسبوک امسال تا به اینجا ۲۰ درصد رشد کرده است. این شبکه اجتماعی با حدود ۸۵ میلیارد دلار سرمایه دیگر بازهم به کلوپ هزار میلیارد دلاریها میپیوندد.
بزرگترین شبکه اجتماعی جهان چندی است که به هدف قانونگذاران و رگولاتوریها تبدیل شده است. کمیسیون بازرگانی فدرال چندی پیش یک پرونده ضد انحصار را درمورد فعالیتهای ضد رقابتی این شرکت آغاز کرد.
از سوی دیگر مستندات درز کرده از فیسبوک که اولین بار والاستریت ژورنال آن را منتشر کرد هم بر دردهای این شرکت افزوده است. این مستندات شامل تحقیقات داخلی و گزارشهایی درمورد تاثیرات اینستاگرام بر سلامت ذهنی نوجوانان است. همچنین این مستندات عملکرد فیسبوک را در زمان حمله به ساختمان مجلس را زیر سوال برده است و ناسازگاریهایی را در بخش نظارت بر محتوا نشان میدهد.
فیسبوک در گزارش سه ماهه سوم خود از ۲/۹۱ میلیارد کاربر فعال ماهیانه خبر داده است. با اینکه این آمار رشد ۶ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد اما با پیشبینی تحلیلگران مطابقت ندارد.
مدیران در تماس با تحلیلگران بر تمرکز این شرکت روی جذب جوانان تاکید کردند. از جمله اقدامات فیسبوک در این راستا میتوان به قابلیت ویدیوهای کوتاه یا «Reels» اشاره کرد.
زاکربرگ میگوید: «ما در حال تعمیر و تغییر تیمها هستیم تا به جای بهینهسازی برای جمعیت کثیر بزرگسالان، جوانان را در مرکز توجه قرار دهیم.» این تغییر و تحول به گفته او برای اجرای کامل «نه تنها ماهها بلکه سالها زمان نیاز دارد.»
مستندات درز کرده هم ادعای زاکربرگ را تایید میکند. براساس این مستندات فیسبوک نگران رویکرد جوانان به این شبکه اجتماعی است. این در حالی است که رقیب این شرکت یعنی تیکتاک به شدت در بین نوجوانان شهرت دارد. از سوی دیگر این مستندات نشان میدهد که فیسبوک در مقابله با کاربرانی که چندین حساب کاربری در این پلتفرم دارند با مشکل مواجه است.
به گفته فیسبوک این شرکت انتظار دارد که بازده مالی سه ماهه چهارم چیزی بین ۳۱/۵ تا ۳۴ میلیارد دلار باشد. براساس دادههای IBES (سیستم برآورد کارگزاران سازمانی) از شرکت اطلاعاتی Refinitiv، تحلیلگران بازده مالی ۳۴/۸۴ میلیارد دلار یا افزایش ۲۴/۱ درصدی را پیشبینی کردهاند.
گزارش سه ماهه سوم این شرکت به شدت از قوانین جدید اپل در زمینه حریم خصوصی ضربه خورد. این قوانین تحقق اهداف تبلیغاتی فیسبوک را دشوار کرد. به گفته سندبرگ، فیسبوک انتظار دارد تا پایان امسال، نیمی از مشکلاتی که باعث عملکرد کمتر از انتظار شد را رفع کند.
هریس انوار، تحلیلگر Investing.com، میگوید: «تغییر تنظیمات حریم خصوصی اپل حداقل هنوز ضربهای جدی به اپل وارد نکرده است. با اینکه بازده مالی و تعداد کاربران در سه ماهه گذشته ضربه کوچکی خورد، اما قدرت درآمدی این شرکت هنوز به قدرت خود باقی است.»
مجموع درآمد این شرکت که عمدتا از فروش تبلیغات تامین میشود در سه ماهه سوم از۲۱/۴۷ میلیارد دلار به ۲۹/۰۱ رسید. با این حال برآورد ۲۹/۵۷ میلیارد دلاری تحلیلگران در این گزارش برآورده نشد. سندبرگ میگوید اختلالات در زنجیره عرضه جهانی و کمبود نیرو کار هم روی خریداران تبلیغات و درنتیجه درآمد تبلیغاتی فیسبوک تاثیر گذار بود. این مشکلات باعث شد تا کسب و کار تبلیغاتی در بخشها و مناطق مختلف با مشکل مواجه شود.
فیسبوک در سه ماهه سوم ۱۴/۳۷ میلیارد دلار سهام خود را بازخرید کرده و از برنامههای خود برای بازخرید ۵۰ میلیارد دلار سهام دیگر خبر داده است.
منبع: Reuters