آمارهای مهم هوش مصنوعی که کسبوکارها باید بدانند
هوش مصنوعی در حال تغییر بازی در حوزههای مختلف از جمله بازاریابی، تجارت الکترونیک، امنیت…
۲۴ آذر ۱۴۰۳
رئیس مجلس:
۲۵ مهر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
رئیس مجلس با انتقاد از فضاسازیها و فشارهایی که ازداخل و خارج کشور درمورد طرح صیانت از حقوق کاربران درفضای مجازی شده است، اعلام کرد مجلس به دنبال بستن پلتفرمهای اجتماعی نیست و به دنبال قانونگذاری و پر کردن خلاءهای قانونگذاری است.
به گزارش پیوست، امروز (۲۵ مهرماه) دومین جلسه کمیسیون مشترک طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی با تمام اعضا و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در کمیسیون تلفیق برگزار و به صورت آنلاین از اینستاگرام خبرگزاری ملت و تلویبیون پخش شد.
در این جلسه قالیباف با اعلام اینکه فضای مجازی در امر آموزش از مقطع مهدکودک تا تحصیلات تکمیلی و حوزه کسبوکار و زندگی مردم را دربرگرفته است و به همین خاطر قانونگذاری این حوزه بسیار مهم و حیاتی است، به اصل هشتاد و پنجی شدن این طرح اشاره کرد و گفت: «در قانون اساسی ظرفیت خوبی به نام اصل ۸۵ درنظر گرفته شده است. از طریق این اصل میتوان موضوعاتی که کار تخصصیتر، عمیقتر و دقیقتر میطلبد را بررسی و تصویب کرد.»
او ادامه داد: «متاسفانه جریانهای خاصی در داخل و خارج این موضوع را مطرح کردند که مجلس قصد دارد پشت درهای بسته قانونگذاری کند. مگر میشود پشت درهای بسته یک اصل از اصول قانون اساسی را اجرایی کرد؟»
قالیباف با اشاره به اینکه در قانون اساسی هم جلسات غیرعلنی برای مجلس پیشبینی شده، گفت: «اما به دلیل این جوسازیها باید توضیح دهم که امروز جمعی که در این کمیسیون حضور دارند از اقتصادی، فرهنگی، امنیتی، صنعتی تا آموزشی، همه متخصصان این حوزه هستند و من مطمئنم که این طرح با دقت و توجه شکل خواهد گرفت.»
رئیس مجلس در ادامه خطاب به اعضای کمیسیون اعلام کرد در جلسات اولیه تمامی ذینفعان این حوزه با وقت کافی به کمیسیون دعوت شوند و مباحث و دغدغههای آنها شنیده شود. او در ادامه گفت: «متخصصان و صنوف و صاحبنظران این حوزه را دعوت کنید و حرفهای آنها را بشنوید. زیرا بخشی از آنها با این طرح آشنا نیستند و موضوعاتی را مطرح می کنند که در طرح مذکور وجود ندارد.»
به گفته قالیباف در بسیاری از وظایف فضای مجازی که مربوط به فضای کسب و کار مردم است، آن گونه که باید عمل نشده و ضعفهایی داشته است. او تاکید کرد که در این حوزه جرمانگاری و کلاهبرداری تا تولید ثروت و رونق کسب و کار باید مورد توجه قرار بگیرد.
آنطور که قالیباف میگوید در قوانین مصوب مجلس قانون اساسی باید رعایت شود و نباید قانونی تصویب شود که بین قوا تداخل ایجاد کند و در شورای نگهبان اشکالات زیادی داشته باشد، زیرا رفت و برگشت قانون مصوب بین شورای نگهبان و مجلس زمانبر است.
رئیس مجلس با تاکید به اینکه طرحی که نوشته میشود متناسب با تغییرات فضای مجازی باشد، افزود: «قانونگذار باید ساختارهای لازم را در قانون تعبیر کند تا همراه با جامعه و پیشرفتها حرکت کند و اگر ضرورت داشت در قانون تجدیدنظر شود. یکی از ویژگیهای خوبی که اصل ۸۵ قانون اساسی دارد، این است که قانون تصویب شده میتواند به صورت موقت اجرا و برای دائمی شدن در صحن مجلس تصویب شود.»
قالیباف ابراز امیدواری کرد که در بخشهای دولت الکترونیکی، تحول دیجیتال و موضوع مهم مدیریت ترافیک شبکه موضوعاتی هستند که باید با نظر متخصصان کار پیش برود.
او با بیان اینکه نباید تحت تاثیر فضاسازی گروههای خاص و فشارهای خارج از کشور قرار بگیرند، گفت: «آنها مدام میگویند مجلس قصد دارد پلتفرمها و شبکههای بزرگ اجتماعی را ببندند. درصورتی که این کمیسیون به دنبال چنین مسائلی نیست و به دنبال قانونگذاری و پر کردن خلاءهای قانونگذاری است.»
قالیباف در مورد فضاسازی رسانهای در مورد بستن اینستاگرام گفت: «بخشی از زندگی مردم روی این بستر است؛ اما باید این حوزه قانونگذاری شود و نظمی به این فضا بخشیده شود. مانند تمامی کشورهای دنیا، این امر طبیعی است که قانونگذار در چارچوب قانون انجام میدهد.»
قالیباف همچنین اعلام کرد که مباحث مطرح شده در کمیسیون باید مدام اطلاعرسانی شود و مانند جلسات امروز به صورت زنده پخش شود و سخنگوی کمیسیون هم باید مرتب در این حوزه اطلاعرسانی کند.
در ادامه این جلسه همچنین نمایندگان حاضر به ارائه پیشنهادات خود پرداختند. حسین نوش آبادی، یکی از اعضای کمیسیون مشترک با اظهار تاسف از اینکه درمورد این طرح شفافسازی نشده است، گفت: «به مردم قول دادیم که شفاف باشیم؛ اما فکر میکنم در موضوع شفافسازی کوتاهی کردیم و ابعاد موضوع برای مردم روشن نیست. در زمینه شفافسازی این طرح قصور کردیم.»
او ادامه داد: «صادقانه و شفاف باید به مردم بگوییم هدف از انجام و تصویب این طرح چه خواهد بود و به دنبال محدودسازی و جرمانگاری نیستیم بلکه به دنبال حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی هستیم.»
براساس گفتههای نوشآبادی باید مجلس به مردم بگوید که مجلس میخواهد فضای ولنگار و پریشان فضای مجازی را ساماندهی کند. او همچنین بیان کرد: «هماکنون افرادی از ما بیرون از مجلس فعالتر هستند و ما در موضع تدافعی قرار گرفتیم.»
محمدتقی نقدعلی از دیگر اعضا هم همچنین به حضور نمایندههای دولت و نهادهای دیگر درجلسات کمیسیون اشاره کرد که رضا تقیپور،رئیس کمیسیون در این مورد بیان کرد: «در جلسات بعدی به بحث تهیه آییننامه داخلی میپردازیم. چون برای تشکیل جلسات به آییننامه داخلی احتیاج داریم. در آییننامه همچین باید مشخص شود که کدام دستگاهها مانند وزارت ارتباطات، قوهقضاییه، شورای عالی فضای مجازی یا سازمان تبلیغات و غیره، نماینده دائمی در جلسات حضور داشته باشند. مدعوین هم به صورت موردی به این جلسات دعوت خواهند شد.»
زهره الهیان، همچینن در مورد حضور اخلالگران در فضای مجازی گفت: «بسیاری از اخلالگران توانستند در فضای مجازی حقوق مردم را زیرپا بگذارند. اخیرا یکی از اخلالگران بازار مسکن را متشنج کرد که ما وی را به پلیس فتا معرفی کردیم. او با شبکهای از املاک توانسته نرخ تعیین کند و قیمت مسکن را در مناطق مختلف کاهش دهد. با این قانون میتوانیم جلوی فعالیت اخلالگران را بگیریم.»
او ادامه داد: «این نشستها قانونگذاری مشارکتی خواهد بود و در تصویب قوانین در قالب کمیسیون مشترک، بخش خصوصی و اساتید و شرکتهای دانش بنیان و مسئولان دولتی و صنف کسبوکار اینترنتی دعوت خواهند شد. تصویب قانون در یک قالب مشارکتی میتواند حقوق مردم را حفظ کند.»
احمدحسین فلاحی، یکی دیگر از اعضای کمیسیون نیز در این نشست تاکید کرد یکی از علتهایی که سبب شد مطالبی علیه این طرح شد مطرح شود، اطلاعرسانی نادرست بود. او ابراز امیدواری کرد که سخنگوی طرح بتواند اطلاع رسانی درست کند.
غلامرضا منتظری نیز در این نشست به ایجاد سامانه اشاره کرد و گفت: «ما برای موفقیت به سه اصل نیاز داریم. اصل اول پیشبینیپذیری، اصل دوم شفافیت در اطلاعات و اصل سوم اعتماد آفرینی است. همه این اصول با ۲ شاخصه رخ میدهد. اول اینکه در این زمینه اطلاعرسانی درست انجام دهیم و دوم از اقشار مختلف جامعه در جلسات دعوت کنیم تا در این جلسات حضور یابند. پس پیشنهاد میکنم سامانهای در این زمینه ایجاد شود تا منتقدین دغدغههای خود را ارائه دهند تا ما آنها را بشنویم و در راستای حل آنها تلاش کنیم.»
در پایان این جلسه مقرر شد تا جلسه بعدی سه شنبه (۲۷ مهرماه) ساعت چهار بعدازظهر جلسه بعدی برگزار شود و همچنین جلسات از این پس دوشنبهها ۸ تا ۱۰ صبح و سهشنبهها ۴ تا ۶ بعد از ظهر برگزار خواهد شد.