انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۳ شهریور ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تحقیقات بلومبرگ نشان میدهد، مصرف انرژی بیتکوین تا به اینجای سال جاری میلادی از مجموع انرژی مصرفی این رمزارز در سال 2020 فراتر رفته است. مصرف انرژی بیتکوین و نگرانیهای محیط زیستی یکی از موضوعات داغ رمزارزی است که در یک سال گذشته باعث فشار دولتها و حتی فاصله گرفتن کسانی مثل ایلان ماسک از این صنعت شده و قیمت و سرمایه بازار را به شدت تحت تاثیر گذاشته است.
به گزارش پیوست، بلومبرگ میگوید: «براساس برآوردها، شبکه بیتکوین 67 تراوات بر ساعت در سال 2020 برق مصرف کرده است و مجموع انرژی مصرفی این شبکه در سال 2021 تا همینجای کار از سال گذشته فراتر رفته است. به نظر میرسد که این شبکه تا پایان سال، 91 تراوات بر ساعت (یعنی به اندازه برق مصرفی کشور پاکستان) برق مصرف کند.»
بیتکوین مدتها است که به دلیل مصرف انرژی بالا زیر بار انتقاد است و بسیاری این حجم از مصرف انرژی را برای چنین شبکهای منطقی نمیدانند. همین مصرف بالای انرژی و نگرانی از آلودگیهای محیط زیستی باعث شد تا ایلان ماسک و شرکت تسلا که یکی از بزرگترین سرمایهگذاران بیتکوین بودند دیگر پذیرای این رمزارز به عنوان یک روش پرداخت نباشند.
فاصله گرفتن ایلان ماسک و عدم پذیرش بیتکوین از سوی تسلا که در آن زمان قرار بود آغازگر توجه شرکتها به این رمزارز باشد به شدت قیمت بیتکوین را تحت تاثیر قرار داد و قیمت این رمزارز در چند ماه گذشته به شدت سقوط کرد و حتی مقاومت 30 هزار دلاری خود را نیز برای مدت کوتاهی شکست.
اما حامیان بیتکوین میگویند مزایای این شبکه بیشتر از معایب و مضرات آن است. آنها برای دفاع از مصرف انرژی این رمزارز به آسیب محیط زیستی و انرژی مصرفی در بانکها و ارزهای سنتی اشاره میکنند.
مصرف انرژی بیتکوین معمولا به صورت تراوات بر ساعت (TWh) محاسبه میشود و این واحد انرژی برابر هزار میلیارد وات در ساعت است. این واحد عمدتا برای محاسبه انرژی مصرفی کشورها استفاده میشود و کمتر در موارد دیگر کاربرد دارد.
مقدار این انرژی مصرفی نیز متغییر است. دیروز بلومبرگ در گزارش خود مصرف انرژی سالیانه را برای سال 2020، 67 تراوات بر ساعت گزارش کرد و مصرف انرژی این شبکه برای سال جاری را 91 تراوات بر ساعت خواند، اما امروز این رقم تا 95 تراوات برساعت افزایش یافته است.
این حجم از انرژی مصرفی فوقالعاده زیاد است و رمزارزها دائما به دلیل مصرف بالا تحت فشار هستند. چندی پیش در سال جاری، چین جبهه خود را درمورد استخراج رمزارز مشخص کرد؛ کشوری که زمانی بهشت استخراج محسوب میشد حالا دیگر سهم چندانی از استخراج رمزارز ندارد و اتفاقی که برای دوست داران محیط زیست یک پیروزی بود، بسیاری از استخراج کنندگان را مجبور به ترک این کشور کرد.
ژوئن سال جاری با تعطیلی بسیاری از مزارع استخراج رمزارز در چین، مصرف انرژی این شبکه به حدود 68 تراوات بر ساعت رسید؛ این در حالی است که پیش از شبکه بیتکوین حدود 141 تراوات برساعت برق مصرف میکرد.
اما با پایان گرفتن ماجرای چین، بسیاری از استخراج کنندگان به دنبال خانه جدیدی برای مزارع خود رفتند و حالا بار دیگر قدرت شبکه بیتکوین و در نتیجه مصرف انرژی آن رو به افزایش است به طوریکه در چند ماه بار دیگر انرژی مصرفی این شبکه به 95 تراوات بر ساعت رسیده است.
استخراج کنندگان چینی در کشورهای مختلف از جمله قزاقستان دوباره آغاز به کار کردهاند. 22 ژوئن وبسایت دیکریپت گزارش داد که شرکت چینی «BIT Minning» وارد قزاقستان شده و اولین محموله حاوی 320 ماشین استخراج را وارد این کشور کرده است.
چندی بعد محمولههای دوم و سوم این شرکت نیز با 2600 ماشین استخراج به قزاقستان رسیدند و شیانفنگ یانگ، مدیرعامل این شرکت در بیانیهای گفت: «ما به چشم اندازمان باور داریم و با حرکت زودهنگام میتوانیم به تغییر در قوانین پاسخ دهیم.»
برای اینکه ردپای کربنی شبکه بیتکوین مشخص شود، باید انرژی مصرفی این شبکه را به گازهای گلخانهای حاصل از آن تبدیل کنید.
بهترین داده در این زمینه را دانشگاه کمبریج ارائه کرده که نشان میدهد تنها 39 درصد از انرژی مصرفی بیتکوین از منابع تجدیدپذیر تامین میشود. درنتیجه 61 درصد باقیمانده از برقی با ردپای کربنی شدید استفاده میکنند.
براساس این دادهها، تقریبا 58 تراوات از انرژی مصرفی حال حاضر بیتکوین با گازهای گلخانهای رابطه مستقیم دارند.
یعنی بیتکوین امروزه بیشتر از سوزاندن 4.6 میلیارد گالون بنزین گاز گلخانهای تولید میکند که این رقم برابر با سوخت مصرفی 8.9 میلیون خودرو در طول یک سال یا سوخت مصرفی یک خودرو برای سفری 166 میلیارد کیلومتری است.
برخی از مدافعان سفت و سخت بیتکوین سعی دارند چهرهای سبز از این رمزارز به نمایش بکشند.
کنسول استخراج بیتکوین ابتدای سال برای «افزایش شفافیت» در این صنعت تشکیل شد. این کنسول در بیانیهای در ماه ژولای مدعی شد که 56 درصد از انرژی مصرفی کریپتو از منابع تجدیدپذیر تامین میشود.
این کنسول «تحلیل، فرض و استنباط» را تنها سندیت این محاسبه خوانده و مستندات آنها متعلق به شرکتهای استخراجی بود که تنها یک سوم از انرژی مصرفی بیتکوین را تشکیل میدهند.
پاسخ به این تحقیقات به صورت داوطلبانه بود و درنتیجه کسانی که رابطه خوبی با محیط زیست نداشتند ساده از کنار آن رد شدند.