skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A32 نسخه 4G

امید اعظمی عضو تحریریه

۳ شهریور ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۱۱ دقیقه

شماره ۹۳

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

تب سوزان 5G دنیا را فرا گرفته؛ آن‌قدر که حتی گوشه‌ای از حرارت آن به ایران هم رسیده است. در حالی که غالب بازار موبایل ایران متشکل از گوشی‌های 4G‌ است، اما فروشندگان تلفن همراه، بدون آنکه گوشه‌ای از این تکنولوژی را داخل مرزهای ایران به چشم دیده باشند، در حال تحمیل گوشی‌های 5G وارداتی جدید به اسم فناوری برتر به خریداران موبایل هستند. البته که ذات این کار هیچ ایرادی ندارد، اما اگر در شرایط فعلی که به‌ صورت تجاری خبری از نسل پنجم شبکه در ایران نیست، 5G بودن یک گوشی موبایل را مزیت آن نسبت به نسخه 4G به ‌حساب آوریم، کار کمی ایراد پیدا می‌کند. در محصول ماه این شماره به این موضوع می‌پردازیم که همیشه نسخه 5G‌ یک گوشی هوشمند بهتر از نسخه 4G آن نیست.

جدول مقایسه‌ایی نسخه 4G و 5G  در گوشی های سامسونگ گلکسی A51 و A32

تقریباً یک سال است که گوشی‌های پرچمدار بازار همگی با چیپ‌ست‌هایی که نسل پنجم شبکه را پشتیبانی می‌کنند راهی بازار می‌شوند. اما اوضاع در بازار گوشی‌های میان‌رده کمی متفاوت است؛ بسیاری از گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده به سیاق گذشته همچنان به ‌صورت 4G به بازار عرضه می‌شوند و آن دسته از گوشی‌های میان‌رده‌ای که با پشتیبانی از نسل پنجم شبکه به بازار می‌آیند در کنار خود یک نسخه 4G‌ هم دارند. مشخصاً بازار هدفْ دلیل اصلی تولید برخی از گوشی‌های میان‌رده در دو نسخه 4G و 5G است چراکه هنوز فناوری نسل پنجم شبکه در بسیاری از کشور‌ها مانند ایران در مراحل ابتدایی است و گوشی‌های 5G‌ در این بازار‌ها امتیاز ویژه‌ای نسبت به نسخه‌های 4G نخواهند داشت؛ اما همان‌طور که می‌دانیم، دلیل اینکه تعداد گوشی‌های 5G‌ در بازار ایران روزانه در حال افزایش است خرید گوشی‌ها از کشور‌های واسطه به ‌دلیل تحریم‌های اقتصادی است. در این میان برند‌های سامسونگ و شیائومی دست پیش را در تولید گوشی‌های میان‌رده 5G دارند. سامسونگ با سری میان‌رده A موفقیت‌های چشمگیری به دست آورد و حالا می‌خواهد از طریق تولید نسل جدید گوشی‌های میان‌رده سری A با پشتیبانی نسل پنجم شبکه، همچنان فاصله خود را با رقبا حفظ کند. البته که کمبود چیپ‌ست در شش ماه ابتدایی سال ۲۰۲۱ باعث شد پس از هشت سال، جایگاه نخست پرفروش‌ترین برند موبایل را به شیائومی واگذار کند و رقابت از این هم حساس‌تر شود.

گوشی‌های 5G هنوز به اندازه گوشی‌های 4G به تولید انبوه نرسیده است. از طرفی کمبود جهانی چیپ‌ست در سال ۲۰۲۱ مشکلات زیادی برای تولید انبوه ایجاد کرده، به همین دلایل تولید گوشی‌های 5G برای برند‌های تولیدکننده موبایل چندان هم ارزان تمام نمی‌شود. حالا برند‌های موبایل باید میان تولید گوشی 5G، استفاده از امکانات متنوع برای جذب کاربران، قیمت مقرون به صرفه و سود فروش توازنی برقرار کنند که برهم خوردن هر طرف این معادله می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی برای یک برند شود، مشکلاتی مانند آنچه برای A32 سامسونگ پیش آمد.

۴ بزرگ‌تر از ۵

معمولاً گوشی‌های 5G از گوشی‌های 4G مشخصات سخت‌افزاری بالاتری دارند، اما اینجا یک اتفاق خلاف جریان رخ داده: نسخه 4G گلکسی A32 سامسونگ به مراتب از نسخه 5G‌ آن بهتر است و مشخصات سخت‌افزاری بالاتری دارد. این همان توازنی است که سامسونگ آن را به هم زده و حالا یک خریدار باید بین 5G بودن این گوشی یا مشخصات بهتر آنْ یکی را انتخاب کند. حال آنکه این کار به فروش هر دو نسخه آن ضربه می‌زد. البته این مختص بازار‌هایی است که هر دو نسخه آن را عرضه می‌کنند. در بازار‌هایی که فقط یکی از این دو مدل موجود باشد دیگر رقیب سامسونگ خودش نخواهد بود و پای برند‌های دیگر هم به میان می‌آید. اما جدا از این مساله که مشخصات نسخه 4G‌ این گوشی بهتر از مشخصات نسخه 5G‌ است، یک موضوع مهم‌تر هم وجود دارد، اینکه آیا هیچ کدام از این دو نسخه کیفیت لازم را به عنوان یک گوشی پایین‌رده دارند؟ برای یافتن پاسخ این سوال باید نگاهی به مسیری که سامسونگ در تولید A32 طی کرده بیندازیم. A5، A3 و A7 اولین مدل از گوشی‌های میان‌رده نسل A ‌سامسونگ بودند که بعدها به A50، A30 و A70‌ ارتقا پیدا کردند. پس از آن هم نسل جدیدتر یعنی A51، A31 و A71 به بازار آمدند تا اینکه در سال ۲۰۲۱ به نسخه‌های A52، A32 و A72 رسیدیم. عدد ۳ در سری A مخصوص گوشی‌های پایین‌رده و اقتصادی است. عدد ۵ برای گوشی‌های میان‌رده و عدد ۷ برای گوشی‌های بالارده استفاده می‌شود. با این حساب کسانی که گوشی A30 یا A31 دارند برای ارتقای گوشی قدیمی خود معمولاً یکی از دو نسخه جدیدتر گوشی فعلی‌شان یعنی A32 را انتخاب می‌کنند. اما شاید بهتر باشد این افراد به جای ارتقای عمودی این بار به ارتقای افقی فکر کنند؛ یعنی به جای خرید A32 به خرید A51 یا A51 5G فکر کنند. شاید این حرف عجیب به نظر برسد اما اگر کمی به مشخصات و البته قیمت این دو محصول دقت کنیم، کاملاً دلیل این پیشنهاد مشخص می‌شود؛ برای مثال برخی از مشخصات اصلی و البته قیمت فعلی گلکسی A32 و گلکسیA51 را در دو نسخه 4G و 5G در جدول بالا با هم مقایسه کردیم.

با مقایسه این مشخصات می‌توانید به این نتیجه برسید که خرید کدام یک به‌صرفه‌تر است. انتخاب با شماست. اگرچه با نگاهی به مشخصات این جدول به وجود یک پردازنده ضعیف در قلب گلکسی A32 پی می‌بریم، اما این گوشی غیر از پردازنده مشخصات سخت‌افزاری قابل توجهی دارد که در ادامه آنها را معرفی می‌کنیم.

نمایشگر ۹۰ هرتزی

همان‌طور که اشاره شد، نمایشگرهای گوشی گلکسی A32 در دو نسخه 5G‌ و 4G تفاوت فاحشی دارند. برخلاف انتظار، نسخه 5G از یک نمایشگر LCD با رزولوشن 720P‌ بهره می‌برد در حالی که نسخه 4G نمایشگر سوپرآمولد با نرخ تازه‌سازی ۹۰ هرتزی دارد. البته با اینکه نرخ تازه‌سازی نمایشگر به ‌صورت هوشمندانه مدیریت می‌شود و در مواقع غیرضروری از ۹۰ به ۶۰ هرتز کاهش پیدا می‌کند اما در حالت کلی گلکسی A32 ضعیف‌تر از آن است که نرخ تازه‌سازی ۹۰ هرتزی را در همه اپلیکیشن‌ها پشتیبانی کند و ظاهراً در بیشتر مواقع نرخ تازه‌سازی روی همان ۶۰ هرتز قفل می‌شود. به نظر می‌رسد نمایشگر ۹۰ هرتزی این گوشی بیشتر از آنکه یک قابلیت کاربردی و تاثیرگذار باشد، جنبه تبلیغاتی دارد. اما برخلاف نرخ تازه‌سازی، کیفیت نمایشگر سوپرآمولد نسخه 4G گلکسی A32 همانند گوشی‌های پرچمدار سامسونگ است. رنگ‌های شارپ، وضوح تصویر بالا و رنگ مشکی عمیق به لطف پیکسل‌های خاموش، همگی از نمایشگر A32 نسخه 4G نمایشگری باکیفیت ساخته که تماشای محتوای ویدئویی یا بازی را جذاب‌تر می‌کند. از طرفی نمایشگر سوپرآمولد و باکیفیت نسخه 4G در مقابل نمایشگر معمولی LCD نسخه 5G‌ قرار دارد. اگر کیفیت نمایشگر از 5G بودن گوشی برای شما مهم‌تر است، قطعاً نسخه 4G انتخاب بهتری خواهد بود. با وجود پشتیبانی از بیشینه روشنایی ۸۰۰ نیتی زیر نور مستقیم خورشید و کمینه روشنایی ۱.۸ نیتی در فضایی کاملاً تاریک، نمایشگر گوشی A32 4G یکی از وسوسه‌کننده‌ترین ویژگی‌های این گوشی اقتصادی است.

 

دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی گلکسی A32 داخل حفره وسط نمایشگر قرار دارد.

در حد بضاعت

اگرچه در این مطلب برخی از مشکلات گوشی گلکسی A32 را برشمردیم، اما نباید از یاد ببریم که تمام این مدت در مورد یک گوشی اقتصادی پایین‌رده زیر ۳۰۰ دلار صحبت می‌کردیم. پس طبیعی‌ است که دوربین یک گوشی پرچمدار هزار دلاری یا پردازنده یک گوشی میان‌رده ۵۰۰ دلاری جایی در این گوشی نخواهند داشت. اما انتقاد‌هایی که به میان می‌آید به دلیل مقایسه این گوشی با سایر گوشی‌های هم‌رده است؛ برای مثال این گوشی مانند بسیاری از گوشی‌های میان‌رده دیگر اسپیکر استریو ندارد و همان اسپیکر تک‌کاناله هم کیفیت صدای ضعیف و بلندی صدای کمی دارد. حال آنکه در میان سایر رقبا گوشی‌هایی مانند پوکو X3 وجود دارند که کاربران علاوه بر بهره‌مندی از اسپیکر استریو، کیفیت صدای قابل قبولی هم دریافت می‌کنند. دوربین گلکسی A32 هم یکی از آن مواردی است که به خودی خود، برای یک گوشی اقتصادی، دوربین قابل قبولی است اما در مقایسه با دوربین گوشی‌های هم‌رده و هم‌قیمت کمبود‌هایی دارد. گلکسی A32 نسخه 4G‌ از دوربین سه‌گانه در کنار یک حسگر تشخیص عمق بهره می‌برد. دوربین اصلی این گوشی یک لنز واید ۶۴ مگاپیکسلی با f1/8 دارد و در کنار آن دوربین اولتراواید با لنز هشت مگاپیکسلی و f2.2 گنجانده شده. دوربین پنج مگاپیکسلی ماکرو و حسگر تشخیص عمق پنج مگاپیکسلی هم تکمیل‌کننده پکیج دوربین هستند.

اصلی‌ترین اشکال دوربین گلکسی A32 کمبود جزئیات و وجود نویز زیاد در تصاویر است. عملکرد دوربین در عکسبرداری با حالت شب هم چندان تعریفی ندارد و تنها در صورتی که در محیط بیرون زیر نور خورشید اقدام به عکاسی کنید، عکس‌های خوبی تحویل می‌گیرید. بار دیگر هم اشاره می‌کنم که دوربین این گوشی به خودی خود برای یک گوشی اقتصادی کاملاً قابل قبول است اما در مقایسه با رقبای هم‌رده، برای مثال می ۱۱ لایت شیائومی یا همان پوکو X3، کیفیت پایین‌تری دارد. ضبط ویدئوی 4K، فول‌اچ‌دی ۶۰ فریم بر ثانیه و ویدئوی آهسته هم در این گوشی امکان‌پذیر نیست که هر دو گوشی نامبرده به این قابلیت مجهزند. دوربین سلفی این گوشی نیز لنز ۲۰ مگاپیکسلی دارد که اگر کمبود جزئیات تصاویر را نادیده بگیریم، عکس‌های قابل قبولی ثبت می‌کند، اما در محیط‌های کم‌نور با نویز زیاد همراه است.

گلکسی A32 به جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون و اسپیکر تک‌کاناله مجهز است.

جبران کمبود‌ها با قدرت‌نمایی OneUI

اگرچه سامسونگ در تولید هر دو نسخه 4G و 5G گوشی A32 از پردازنده‌های ضعیفی استفاده کرده و امکان اجرای مولتی‌تسکینگ و اجرای بازی‌های سنگین در این گوشی وجود ندارد اما در عوض، سامسونگ در بخش نرم‌افزار چیزی کم نگذاشته است. گلکسی A32 جزو معدود‌ گوشی‌های سامسونگ بود که خیلی زود اندروید ۱۱ و نسخه ۳.۱ رابط‌کاربری OneUI را دریافت کرد. سامسونگ قابلیت‌های کلیدی رابط‌کاربری خود و امکانات نرم‌افزاری مهمی مانند ضبط اسکرین، تمام قابلیت‌های بیکسبی، مسنجر دوگانه، حالت کودک، فولدر امن و بسیاری از قابلیت‌های کلیدی دیگر را در A32 جای داده تا کاربران کمبود‌های سخت‌افزاری این گوشی را فراموش کنند. ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود و ظاهراً A32 آپدیت بزرگ اندروید و OneUI را در کنار چهار سال پشتیبانی از آپدیت‌های امنیتی دریافت خواهد کرد. گلکسی A32 با وجود پردازنده مرکزی ضعیف و تمام مشکلات و کندی‌ها و لگ‌هایی که دارد، اما به لطف پردازنده گرافیکی قوی‌تر، توان اجرای برخی از بازی‌های روز مانند COD یا آسفالت را روی حالت گرافیکی نرمال دارد؛ با این حال انتظار نداشته باشید با وجود یک پردازنده ضعیف، بازی‌ها روی حالت ۹۰ هرتزی به خوبی اجرا شوند.

آخرین سنگر

گلکسی A32 با تمام کمبود‌ها نقاط قوتی هم داشت و دارد. علاوه بر نمایشگر، باتری هم یکی دیگر از نقاط قوت این گوشی به شمار می‌آید. هرچند در کنار نمایشگر ۹۰ هرتزی، باتری پنج هزار میلی‌آمپرساعتی این گوشی نباید عدد خیلی بالایی به حساب بیاید، اما سامسونگ در بخش نرم‌افزار به خوبی مصرف باتری را مدیریت کرده و به همین دلیل باتری این گوشی در استفاده روزمره تا یک و نیم روز و در استفاده سبک بیش از دو دور دوام می‌آورد. گلکسی A32 در استفاده سنگین هم شما را ناامید نمی‌کند و به‌ راحتی یک روز کامل در کنارتان خواهد بود. اما متاسفانه خبری از شارژر سریع در جعبه این گوشی نیست. البته سامسونگ این گوشی را بدون جعبه و لوازم جانبی برای بررسی در اختیار ما گذاشته و تست سرعت شارژ آن برای ما مقدور نیست ولی مشخصاً شارژ کامل این گوشی با یک باتری پنج هزار میلی‌آمپرساعتی و به وسیله یک شارژر ۱۵ واتی چیزی بیشتر از دو ساعت کامل زمان می‌برد.

جمع‌بندی

گلکسی A32 در حکم یک گوشی اقتصادی و پایین‌رده در کنار طراحی مدرن و جذاب، خوش‌دست بودن و سبک‌وزنی، امکانات قابل قبولی مانند نمایشگر سوپرآمولد با کیفیت فوق‌العاده، باتری بادوام پنج هزار میلی‌آمپرساعتی و سیستم‌عاملی به‌روز به‌علاوه‌ی آخرین امکانات نرم‌افزاری دارد که می‌توانست آن را به یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های خرید تبدیل کند. اما متاسفانه پردازنده ضعیف باعث شده کسانی که دغدغه اصلی‌شان سرعت است در انتخاب این گوشی دچار تردید شوند. سرعت پایین حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر و ناتوانی در بهره‌وری کامل از نمایشگر ۹۰ هرتزی، تجربه‌های خوشایند این گوشی خوش‌قیمت را خدشه‌دار می‌کند و کاربران را وا می‌دارد تا برای خرید این گوشی، نگاهی به سایر گزینه‌های بازار هم بیندازند. با وجود این، گوشی‌های هم‌قیمت‌ سامسونگ در سری M‌ یا حتی گوشی‌های میان‌رده نسل قبلی سری A نظیر A51 می‌توانند رقیبی جدی برای آخرین نسخه از گوشی‌های اقتصادی سری A سامسونگ به شمار آیند.

این مطلب در شماره ۹۳ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۹۳ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/ase
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو