جلیلی، ولوی و شریفخانی سه گزینه احتمالی دیگر برای وزارت ICT دولت سیزدهم
در آخرین ساعات روز چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ و در حالی که تنها چند ساعت…
۱۳ مرداد ۱۴۰۰
یکی از گزینههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم
۲۴ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
غلبه فضای استارتآپی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در سالهای اخیر، مشکلات این شرکتها را برجسته کرده است و طبیعتا کسانی که بتوانند این مشکلات را حل کنند، گزینههای احتمالی برای ارتقا به سطح بالاتری از مدیریت هستند. یکی از این افراد، سیدمحمد صاحبکار خراسانی است که این روزها نام او نیز به عنوان یکی از گزینههای احتمالی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم شنیده میشود. صاحبکار که به تازگی از بدنه دولت جدا شده و به قوه قضاییه رفته، آیا دوباره به دولت بازمیگردد؟ برای آشنایی با دیدگاهها و فعالیتهای این گزینه احتمالی با ما همراه باشید.
پردیس نوآوریهای حقوقی و قضایی یکی از راه حلهای ابتکاری نهادهای مختلف مرتبط با استارتآپها بود که مهر سال گذشته آغاز به کار کرد تا کمتر شاهد صدور احکامی قضایی برای مدیران کسبوکارها باشیم. راهاندازی این مرکز، با همکاری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت راهبردی قوه قضایی انجام شد. ۲ ماه پس از این تحول، سیدمحمد صاحبکار از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری به قوه قضاییه رفت تا جایگاهی دیگر، پیگیر این موضوع باشد.
نمایه
تولد: ۱۳۵۸
تحصیلات: کارشناسی مهندسی مکانیک، گرایش مکانیک جامدات از دانشگاه شریف،- کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، گرایش طراحی کاربردی از دانشگاه شریف، دکتری مهندسی مکانیک، گرایش طراحی کاربردی از دانشگاه تربیت مدرس
سمت فعلی: معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی قوه قضاییه
سمتهای پیشین: رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، عضو تیم تدوین ویرایش نهایی نقشه جامع علمی کشور در شورایعالی انقلاب فرهنگی، عضو هسته گزینش معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، مدیر شبکه کانونهای تفکر ایران، عضو هیات مدیره شرکت گسترش صنایع پایین دستی پتروشیمی، مشاور معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی
محمد صاحبکار، حضور در سمتهای اجرایی را از مشاور معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی بین سالهای ۸۵ تا ۸۶ آغاز کرده است. او در همین دوران عضو هیات مدیره شرکت گسترش صنایع پاییندستی پتروشیمی هم بود. صاحبکار از سال ۸۸ به معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری رفت و مدیرکل امور هماهنگی و استانهای آنجا شد. یک سال بعد مدیرکل دفتر سیاستگذاری علم و فناوری این معاونت شد و تا سال ۹۲ در همان سمت ماند. با تغییر دولت، صاحبکار رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری رییس جمهور شد و زمانی که به قوه قضاییه رفت، این سمت را در اختیار داشت.
۲ مهر ۱۳۹۹ محمد صاحبکار به عنوان معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی قوه قضاییه معارفه شد. در این مراسم او گفت: «حوزه تخصصی من مرتبط با سیاستگذاری نوآوری است که یکی از مصادیق مهم آن شرکتهای دانشبنیان است، لذا در همین راستا تلاش خواهیم کرد نگاهها و رویکردهای جدید و بدیعی را در دستگاه قضایی و حوزه معاونت راهبردی پایهگذاری و پیگیری کنیم.»
دی ماه همان سال بود که سند تحول قوه قضاییه ابلاغ شد و صاحبکار دبیر ستاد راهبری اجرای این سند شد.
حالا و در شرایطی که هنوز یک سال از حضور او در قوه قضاییه نگذشته است، شایعه حضورش در دولت شنیده میشود. جوانی و آشنایی با کسبوکارهای نوپا و مشکلات آنها میتواند از جمله نقاط قوت او باشند. هرچند که تصویر روشن و دقیقی از نقطه نظرات او وجود ندارد اما در همین حال احتمال انتخاب او به عنوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز مطرح شده است.