وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
اسماعیل ثنایی از انتظارات خود از وزیر ارتباطات آینده میگوید:
۱۰ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
مدیر با تجربه صنعت ICT کشور معتقد است طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی نه تنها نقش وزیر ارتباطات آینده را کمرنگ کرده است که در آینده موجبات مهاجرت گسترده مردم و نخبگان این حوزه را فراهم خواهد کرد. بررسیها در گوگل ترندز نشان میدهد بعد از موافقت نمایندگان با بررسی این طرح، جستجوی کلمه «مهاجرت» رشد زیادی داشته است.
اسماعیل ثنایی، موسس پتسا و آریهمراه در گفتوگو با پیوست با اشاره به اینکه اولین سنگ جلوی پای وزیر ارتباطات آینده، طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی است، افزود: «ما امیدوار بودیم این طرح تصویب نشود؛ چرا که در این طرح نقش دولت و وزارت ارتباطات به شدت کمرنگ شده است و خیلی از اختیارات وزارت ارتباطات در فضای مجازی به موجب این طرح گرفته میشود.»
او در ادامه افزود: «عملکرد وزارت ارتباطات به عنوان یک وزارتخانه همواره میتواند مورد سوال واقع شود، اما مشخص نیست این کمیسیون تحت نظر چه نهادی است و اگر چند سال بعد به بیراهه رفت و وقت حکومت و مردم را تلف کرد و بدتر از همه منجر به مهاجرت گسترده بسیاری از مردم و نخبگان شد، به چه کسی پاسخگوست؟ از دید من مواجهه با این طرح و مدیریت آن اولین چالش وزیر آتی خواهد بود.»
ثنایی دومین چالش را انتخاب وزیر اصلح دانست و توضیح داد: «من پیش از انتخابات هم خطاب به رئیس جمهور آینده گفتم که یک متخصص IT و مخابرات و استاد دانشگاه را به عنوان وزیر انتخاب نکنند که تازه قرار است وارد فضای مدیریتی شود؛ باید یک مدیر را به عنوان وزیر انتخاب کرد که کشور را بشناسد و بتواند با فضاهای مختلف تعامل کند.»
موسس پتسا و آریاهمراه در ادامه گفت: «ما شکاف دیجیتالی عمیقی با دنیا داریم. همه دنیا در حال ورود به بخش اقتصاد دیجیتالی هستند و باید کسی بیاید که این مسائل را میفهمد، به موضوع اشراف دارد و میداند کجاها را کم گذاشتهایم. وزیر آینده باید از دو زاویه به این مسائل ورود کند؛ یکی برای صنعت ICT کشور و یکی برای کل کشور. از نظر من حتی ارگانهایی مانند وزارت صمت، راه، رفاه، مجلس ، قوه قضائیه و… هم باید به سمت دیجیتالی شدن بروند؛ پس وزارت ارتباطات آینده نه تنها باید جامعه ICT کشور را راهبری کند، بلکه باید بازوی رئیس جمهور برای راهبری کردن بقیه نهادها و کشور به آن سمت باشد.»
به باور این فعال حوزه ICT کشور در بسیاری از کشورهای دنیا وزارت ارتباطات یک سر و گردن از بقیه وزارتخانهها بالاتر است چون نقش مشاور ارشد رئیس جمهور را ایفا میکند.
ثنایی چالش دیگر را تهیه زیرساختهای الکترونیکی، پهنای باند و FTTH و رونمایی از 5G دانست و گفت: «کشیدن فیبر و رساندن اینترنت پرسرعت به کل کشور امری واجب است. تا چند ماه آینده ایلان ماسک و بقیه شرکتها ماهوارههای خود را بالای ایران خواهند آورد و چالش اصلی در راه است؛ وزیر آینده باید کسی باشد که این مهم را درک کرده و آن را مدیریت کند. ما با خطر بزرگ تهاجم محتوای فرهنگی مواجه هستیم که باید آن را مدیریت کنیم و راهکار درستی برای تعامل پیدا کنیم؛ نه راهکاری مانند این طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی که ظاهراً افراد کماطلاعی آن را نوشتهاند و در پاسخ به اعتراضات میگویند “هرکس ناراحت است برود”.»
ثنایی در ادامه با بیان اینکه در دوران کرونا استارتآپها و کسبوکارهای اینترنتی سریعتر از زیرساختها رشد کردند، گفت: «وزیر آینده باید نگاه عمیقی به زیرساختها داشته باشد. با ایجاد شبکههای گسترده فیبر نوری و ماهوارهها، میتوانیم زیرساختهای اثربخشی ایجاد کنیم.»
او در ادامه با اشاره به بهینه کردن بخش خصوصی گفت: «ما حتی در همین طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی میبینیم که بخش خصوصی نادیده گرفته و از آنها نظری نپرسیدهاند و تنها یک نفر از نظام صنفی رایانهای بهعنوان نماینده بخش خصوصی در این کمیته حضور دارد. دولت باید با بخش خصوصی نه به صورت شعاری بلکه به صورت واقعی هماهنگتر باشد.»