وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
انتظارات دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی از وزیر ارتباطات دولت رئیسی:
۲۸ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی معتقد است وزیر ارتباطات دولت سیزدهم باید روی توسعه سریعتر زیرساخت شبکه 5G تمرکز کند. امیر اسحاقی انتظار دارد وزارت ارتباطات برای بازگرداندن شرکتهای تکنولوژی به کشور قدمهای موثری بردارد تا با همکاری با این شرکتها واحدهای تحقیق و توسعه در کشور راهاندازی شود و زیرساختهای حوزه ICT رشد و ارتقا پیدا کند.
به گزارش پیوست، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی معتقد است بزرگترین مشکلی که واردکنندگان موبایل، دریافت مجوزهای گوناگون از سازمانهای مختلف است در حالی که هر کدام از این سازمانها حتی خود وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات سامانههای جداگانه دارند که هیچکدام آنها به یکدیگر وصل نیست.
به گفته امیر اسحاقی بهترین کار این بود که همه این مجوزها در سامانه جامع تجارت الکترونیکی بهصورت یکپارچه و یکجا تجمیع شده باشد تا هم کار سریعتر و راحتتر پیگیری شود و هم شفافیت بیشتری وجود داشته باشد.
او در این خصوص اعلام کرد: «برای وارد کردن یک کالا، یک بار باید آن را در سامانه جامع تجارت ثبت کنیم و از وزارت صمت مجوز و شناسه کالا بگیریم، یک بار دیگر هم باید در سامانه وزارت ارتباطات این کالا را تعریف کنیم و از آنجا هم مجوز بگیریم. جدای همه اینها ثبت کالا در سامانه IPM گمرک هم باید انجام شود. هیچ کدام از این سامانهها هم به یکدیگر متصل نیستند. درحالی که همه این ارگانها زیرمجموعه یک حاکمیت واحد هستند و بهتر است همه این کارها در یک سامانه جامع اتفاق بیافتد.»
اسحاقی معتقد است زیرساختهای وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات برای پاسخگویی به بیش از ۶۰۰ شرکت واردکننده مناسب نیست و این وزارتخانه نمیتوانست پاسخگویی به موقع داشته باشد.
او با اعلام این که تجارت کشور هنوز مکانیزه نیست و به افراد وابسته است، گفت: «این موضوع هم میتواند باعث ایجاد فسادهای اداره شود و هم سرعت انجام فرآیندها را پایین میآورد. ما از وزارت ارتباطات که مدعی فناوری و تکنولوژی است انتظار داریم خودش پیش قدم باشد و فعالیتهای مربوط به خود را مکانیزه و آنلاین کند.»
به گفته اسحاقی با آنکه وزارت ارتباطات باید در حکم رگولاتور ظاهر شود، اما متاسفانه در اجرای قوانین و صدور مجوزها و تاییدیههای متعدد هم نقش دارد. او ابراز امیدواری کرد که در وزارت ارتباطات بعدی به این موضوع پرداخته شود.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با اشاره به نقش اپراتورهای تلفن همراه در زنجیره تامین موبایل اعلام کرد: «در همه جای دنیا اپراتورها نقش اساسی در زنجیره تامین، تولید یا توزیع موبایل دارند.»
او با اشاره به این که بازار ایران با دیگر کشورها متفاوت است گفت: «اپراتورهای تلفن همراه ایران با نگاه به دیگر کشورها چند بار سعی داشتند تا الگوهای آنها را کپی کنند اما شکست خوردند. برای بازار ایران باید مدل ایرانی پیاده کرد.»
به عقیده اسحاقی واردکنندهای که در چند کشور خارجی دفتر دارد و نسبت به نیاز روز بازار کشور آگاهی دارد بهتر میتواند در این موضوع نظر کارشناسی دهد تا یک اپراتور موبایل. اما چندباری که اقدام به فروش گوشی موبایل به صورت باندلینگ با سیمکارت کردند از واردکننده و کارشناس مشاوره نگرفتند و پروژههایشان هم شکست خورد.»
اسحاقی افزود: «در بحث تولید موبایل برنامههای زیادی داشتیم اما وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات با آنکه سیاستهای کلی داشت اما نتوانست به درستی با بخش خصوصی تعامل کند.»
اسحاقی معتقد است واردکنندگان موبایل و تاجرانی که در بازارهای بین المللی سابقه فعالیت طولانی مدت دارند و شناخته شده هستند، میتوانستند نقش مهمی در ماجرای واردات قطعه و تولید گوشی موبایل ایفا کند اما از پتانسیل این بخش استفاده نشد.
به گفته اسحاقی وزارت ارتباطات در بحث تولید گوشی موبایل عملکرد ضعیفی داشت و به جز اعطای چند وام میلیاردی هیچ اتفاقی در این حوزه نیافتاد. او معتقد است انجمن تمام تلاش خود را میکند تا این اتفاق در وزارت ارتباطات بعدی رقم بخورد.
اسحاقی معتقد است با اعطای وام به یکی دو شرکت نمیتوان گوشی موبایل ایرانی تولید کرد و به تولید انبوه رساند. وزارت ارتباطات باید با ایجاد همافزایی و همگرایی بین تمام ارگانهای مربوطه، با همراهی بخش خصوصی یک کنسرسیوم واحد برای این کار در نظر بگیرد و در کنار شرکتها و تولیدکنندگان ایرانی و همکاری با یک یا دو برند خارجی اقدام به تولید انبوه مدلهای روز دنیا کند.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل معتقد است باید هرچه سریعتر زیرساختهای نسل پنجم شبکه در کشور راهاندازی شود. او با اشاره به مشکلات عدیده ارتباطی و اینترنتی در کشور اعلام کرد: «در حوزه کلان برای توسعه 5G نسبت به دیگر کشورهای منطقه عقب هستیم. انتظار داریم سال آینده ۲۰ تا ۳۰ درصد در تقاضای گوشی موبایل توسط شهروندان رشد داشته باشیم. آنها از همین حالا به دنبال تهیه دستگاههایی هستند که از 5G پشتیبانی میکند.»
به گفته اسحاقی در آیندهای نزدیک تکنولوژی 5G آنقدر ارزان میشود که روی ارزانترین مدلهای گوشی هم فناوری 5G قرار میگیرد. در حالی که زیرساختهای 5G در کشور هنوز آماده نیست.
اسحاقی معتقد است وزارت ارتباطات دولت بعدی باید تمام تمرکز خود را روی توسعه 5G بگذارد. اسحاقی توسعه 5G را لزوما در واردات این تکنولوژی از کشورهای دیگر نمیبیند؛ بلکه معتقد است با استفاده از سرمایههای بخش خصوصی و ظرفیت شرکتهای موثری که در حوزه سرمایهگذاری غیرفعال شدهاند میشود زیرساخت 5G و اینترنت اشیا را در داخل کشور ایجاد کرد.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با انتقاد از عملکرد وزارت ارتباطات و دولت، مبنی بر عدم مشورت با بخش خصوصی و کارشناسان حوزه، معتقد است در مذاکرات برجامی یا در سند همکاری ۲۵ ساله با چین توسعه 5G و برداشته شدن تحریمهای مربوط به آن باید در دستور کار مذاکرهکنندگان قرار میگرفت.
اسحاقی معتقد است یکی دیگر از مهمترین اقدامات وزارت ارتباطات بعدی باید رفع موانع و تحریمها و مذاکره برای بازگرداندن شرکتهای تکنولوژی به کشور باشد. به عقیده او با فعالیت مجدد این شرکتها در کشور میتوان با همکاری دوطرفه واحدهای تحقیق و توسعه در کشور ایجاد کرد و با مشارکت آنها زیرساختهای کشور را توسعه داد.