skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

پریا نظری عضو تحریریه

مدیرعامل شرکت ققنوس:

مشارکت شهروندان در حکمرانی از معیارهای شهر توسعه‌یافته و بالغ است

پریا نظری
عضو تحریریه

۱۶ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

مدیرعامل ققنوس معیارهای شهر توسعه یافته و بالغ را مشارکت شهروندان در حکمرانی و حاکمیت شهر هوشمند را اعلام کرد. به باور ولی‌الله فاطمی در شهر هوشمند به کمک فناوری بلاک‌چین می‌توان تصمیمات شهری را به خصوص تصمیماتی که در سرویس‌دهی به شهروندان تاثیرگذار است را به رای‌گیری گذاشت.

به گزارش پیوست، ولی الله فاطمی، مدیرعامل شرکت ققنوس در نشست تخصصی چهارمین همایش تهران هوشمند با بیان این مطلب درمورد نقش مردم در شهر هوشمند و نحوه مشارکت آنها برای توسعه شهر هوشمند گفت: «در شهر هوشمند در نتیجه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناورانه باید بتوان رشد اقتصادی پایدار ایجاد کرد و کیفیت زندگی را بهبود بخشید. زمانی این موضوع محقق می‌شود که حاکمیت اشتراکی ایجاد کنیم. خود شهروند باید حس کند که در حاکمیت نقش دارند. اگر شهروندان احساس اثربخشی کنند، با بیشترین حس همراهی از سرویس‌های فناورانه استفاده می‌کنند.»

به گفته فاطمی نوآوری‌هایی که در حوزه‌های فناوری و داده وجود دارد، باید به نوآوری‌هایی در حوزه‌های اجتماعی منجر شود تا بتواند اثربخشی داشته باشند و مسئولان به راهکارهای پایدار برسند. او در این مورد بیان کرد: «اگر در شهروندان اعتماد را ایجاد نکنیم،فناوری تنها در یک سطح مقطعی و گذرا به مسئولان برای توسعه شهر هوشمند کمک می‌کند.»

به شهری، شهر هوشمندتر می‌گویند که مدیریت شهری آن در یک فضای مشارکتی به کمک فناوری بلاک‌چین بتواند در لحظه در پلتفرم‌های امن تصمیمات مهم را به اشتراک بگذارد و از نظر همه مردم استفاده کند
ولی‌الله فاطمی، مدیرعامل ققنوس

او ادامه داد: «در شهر هوشمند ما باید بتوانیم رفتار افراد را براساس تحلیل داده‌ها تغییر دهیم. تغییر رفتار در شهروند با تنها سرمایه‌گذاری در زیرساخت امکان‌پذیر نیست. درکنار ایجاد زیرساخت‌ها و پلتفرم‌ها باید به کمک متخصصان داده و ابزارهای دیگر داده‌های به دست آمده از آنها را به تغییر رفتار برسانیم.»

او همچنین بیان کرد: «در شهر هوشمند باید پایداری اقتصادی وجود داشته باشد. چنین شهری باید مولفه‌های اقتصادی خود را در یک مسیر پایدار تعریف کند تا در نتیجه ناپایداری‌ها دچار شک نشود.»

آنطور که فاطمی اعلام می‌کند در نتیجه رشد اقتصادی و توجه به کیفیت زندگی و پایداری سرمایه‌گذاری‌هاست که می‌توان انتظار داشت مردم از توانمندی‌هایی برخوردار شوند و سطح مشارکت افزایش پیدا می‌کند. او همچنین بیان کرد: «مردم اگر تاثیر یک کار کوچک خود را به عنوان مثال خاموش کردن یک لامپ را در بهبود زندگی خود حس کنند، مشارکتشان افزایش پیدا می‌کند. مشارکت شهروندان در تصمیم‌گیری عمومی در نتیجه فرآیند مشارکت در مدیریت شهری است.»

او در ادامه اضافه کرد: «به شهری، شهر هوشمندتر می‌گویند که مدیریت شهری آن در یک فضای مشارکتی به کمک فناوری بلاک‌چین بتواند در لحظه در پلتفرم‌های امن تصمیمات مهم را به اشتراک بگذارد و از نظر همه مردم استفاده کند. معیارهای شهر توسعه یافته و بالغ مشارکت شهروندان در حکمرانی و حاکمیت شهر هوشمند است.»

اینترنت اشیا را از آدم‌ها بسازیم

در ادامه این نشست مزدک نیک بخت، استاد دانشگاه کنکوردیا ایالت کبک از کشور کانادا، از منظر زیرساخت شهری عمرانی به شهر هوشمند پرداخت و گفت: «وقتی از زیرساخت سنتی به سمت زیرساخت هوشمند حرکت می‌کنیم، یک لایه جدید به نام دیجیتالی شدن ایجاد می‌شود. در این لایه تکنولوژی‌هایی چون اینترنت اشیا و ابر داده و غیره وجود دارد. یک مشکل مهم در مدیریت زیرساخت شهری به خصوص ابرشهرها وجود دارد و آن بحث گستردگی این زیرساخت‌ها هستند. به عنوان مثال شبکه آب و فاضلاب و راه در تهران آنقد گسترده هستند که تقریبا غیرممکن است که در هر اینچ شبکه راه شهری یک سنسور قرار داده شود.»

او ادامه داد: «در کنار آن ارزیابی شبکه‌های زیرساخت شهری هم کار بسیار سنگینی است. یک ایده‌ که وجود دارد این است که این شبکه شهری براساس الگویی توزیع می‌شود که افراد در سطح شهر توزیع می‌شوند و هیچ چیزی به اندازه شهروندان با این شبکه‌ها درتماس نیستند. در این روزها تقریبا هم هرکسی گوشی هوشمند با خود دارد، پس می‌توان اینترنت اشیا را از آدم‌ها بسازیم و با وسایلی که دارند به عنوان سنسور عمل و داده جمع‌آوری کنند. شهروندان می‌توانند آسایش را گزارش دهند که هیچ سنسوری نمی‌تواند این موضوع را پوشش دهد.»

براساس گفته‌های نیک‌بخت، شهروندان همچنین می‌توانند درمورد کیفیت سرویس‌های شهری نظر دهند و می‌توان این نظرات و پیشنهادهای موجود در شبکه‌های اجتماعی را با هوش مصنوعی تحلیل کرد.

نیک‌بخت با اشاره به اینکه سه چالش در حوزه زیرساخت شهری عمرانی در شهر هوشمند وجود دارد، بیان کرد: «اول اینکه جمع‌ کردن داده و تحلیل کار آسانی نیست.نسل 5G می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد. دومین نکته فیلتر کردن داده‌هاست. چون قرار نیست همه داده‌ها مورد استفاده قرار گیرد و باید داده‌های مربوط و نامربوط جدا شود. هوش مصنوعی و بیگ دیتا می‌توانند تا حدودی این داده‌ها را از هم تفکیک کند.»

نیک بخت در ادامه اضافه کرد: «یکی دیگر از چالش‌ها این است که آد‌م‌ها اعتماد کنند و داده را در اختیار مسئولان قرار دهد. بلاکچین یکی از تکنولوژی‌هایی است که می‌تواند این مبحث اعتماد متقابل را تقویت کند. در نهایت تحلیل داده و جمع‌آوری داده نیاز به مدل جدید کسب‌وکار دارد.»

شهر هوشمند، شهر تعامل

حمید بهروزی قائم مقام مدیرعامل همراه اول همچنین در این نشست از منظر زیرساختی و فناوری به بحث شهرهای هوشمند و تکنولوژی‌هایی که به توسعه شهر هوشمند کمک می‌کند، پرداخت. او با اشاره به اینکه هرچقد شهری نودهایش و پلتفرم‌هایش به هم متصل باشند و دیتابیس‌ها به صورت اشتراکی داده جابه‌جا کنند،هوشمندتر است، گفت: «هرچقد بتوانیم داده‌های مختلف را به هم وصل کنیم و سرویس‌های بهتری را به مردم ارائه دهیم، شهر ما پایدارتر و کیفیت زندگی ما بالاتر است. شهر هوشمند، شهر تعامل است و شهر هوشمند شهری نیست که شهرداری قوانینی وضع کند و لزوما مردم آن را تبعیت کنند.»

او ادامه داد: «بیماری کرونا نشان داد، برای اینکه داده‌های بیمارستان‌ها و جابه‌جایی افراد را جمع‌‌آوری کنیم، با پراکندگی داده مواجه هستیم؛ اما تجربیات جهانی مانند شهر تانگو کره جنوبی نشان داد که با ایجاد هاب شهر هوشمند، می‌توانیم جابه‌جایی افراد و تعداد بیماران و رشد بیماری را رصد کنیم.»

او  در ادامه صحبت‌های خود به لایه‌های مختلف معماری شهر هوشمند اشاره کرد و گفت: «یکی از لایه‌ها لایه ترمینال‌ها و سنسورهاست. چندین سال است که بحث کنتور هوشمند در کشور مطرح است؛ اما برای اتصال نودها به یکدیگر و رسیدن به کنتور هوشمند به سرمایه‌گذاری بزرگی نیاز است. اگر نودهای متصل نداشته باشیم نمی‌توانیم داده‌ها را جابه جا کنیم.  در لایه انتقال و اتصال و دسترسی توسعه خوبی در کشور ایجاد شده است. لایه بعدی پلتفرم‌ها است و در کشور ما در سال‌های اخیر ایرانسل و همراه اول و در کل اپراتورها در لایه پلتفرم‌ها فعالیت می‌کنند و پلتفرم‌های دیجیتال را توسعه می‌دهند تا توسط این پلتفرم‌ها سرویس‌های متنوع را به مردم ارائه دهند.»

به گفته بهروزی از جمله فناوری‌های مهم مطرح شده که هر دو اپراتور هم به صورت پایلوت آن را اجرایی کردند، بحث 5G است. این فناوری می‌تواند به صورت نودهای انبوه در سراسر کشور پخش شود و بسیاری از سرویس‌های هوشمند را با نرخ انتقال بالا (BIT RATE) به مردم عرضه کند.

او همچنین بیان کرد: «فناوری اینترنت اشیا در سال‌های اخیر در کشور به جد در حال رشد است.تا پلتفرم قابل توسعه‌ای در این زمینه نداشته باشیم، سرویس خوبی ارائه نمی‌شود. اپراتور همراه اول از سال گذشته سرمایه‌گذاری روی پلتفرم را آغاز کرده است. فناوری بعدی در شهر هوشمند زیرساخت ابری است. در دنیا هر شرکت دانش بنیان یا هر سرویسی دیتاسنتر مختص به خود را ندارد تا سرویس‌هایش را توسعه دهد. شرکت‌های بزرگی هستند که زیرساخت‌های ابری را راه‌اندازی کردند. همراه اول هم با تاسیس شرکت کسب‌وکار هوشمند خود زمینه توسعه سرویس‌های  دیجیتال را فراهم می‌کند.»

فناوری 5G می‌تواند به صورت نودهای انبوه در سراسر کشور پخش شود و بسیاری از سرویس‌های هوشمند را با نرخ انتقال بالا به مردم عرضه کند.
حمید بهروزی، قائم مقام مدیرعامل همراه اول

آنطور که بهروزی می‌گوید همراه اول در تعامل با شهرداری و وزارت‌خانه‌های مختلف از جمله وزارت بهداشت توانسته ارائه‌دهنده راه‌حل (SOLUTION PROVIDER) برای برخی از سرویس‌های حیاتی مردم باشد. او در توضیح بیشتر این موضوع گفت: «وقتی مردم به بیمارستان مراجعه می‌کنند، دیگر نیازی نیست داده‌های خود را روی سی‌دی یا کاغذی به همراه داشته باشد بلکه داده‌ها از آزمایشگاه‌ها و بیمارستان‌های دیگر در سیستم بیمارستان موردنظر وجود دارد.»

5G و تکنولوژی‌های برهم‌زننده

در ادامه این نشست باقر صمدی، معاون دیجیتال شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل هم گفت: «در شهر هوشمند نکته مهم این است نودهایی داشته باشیم و این نودها به هم متصل شوند. یکسری تکنولوژی‌های برهم زننده نیاز است تا بتوانیم این فضا را مدیریت کنیم. برخی از این تکنولوژی‌ها در لایه زیرساختی به کار می‌رود. یکی از تکنولوژی‌هایی که در این لایه مورد استفاده قرار می‌گیرد، تکنولوژی 5G است.»

او در ادامه افزود: «این تکنولوژی نسبت به 4G، بیستر برابر سریع‌تر است. تاخیر کمتری دارد. به عنوان مثال جراحی از راه دور نیاز به تکنولوژی دارد که در لحظه باشد و 5G این موضوع را پوشش می‌دهد یا می‌خواهید تعداد زیادی نود را در یک فضای محدود بهم متصل کنید و 5G توانایی این کار را دارد.»

براساس گفته‌های صمدی ایرانسل یکسری اقداماتی در حوزه فناوری‌های برهم‌زننده و در حوزه  تحقیق و توسعه 5Gانجام داده است. او در ادامه اضافه کرد: «ایرانسل پلتفرمی در حوزه بیگ دیتا ایجاد کرده است و مرحله بعد این است که داده‌های آن را در اختیار دیگران قرار دهیم و منتظر رگولاتوری در این حوزه هستیم. OPEN API و یک دیتاسنتر بزرگ را هم ایجاد کردیم. »

 

https://pvst.ir/ag2

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو